Vanity Affair Dei

nimiVanity Affair Dei "Ada"
rotu, sukupuolishetlanninponi, tamma
väri, säkäkorkeusmusta, 99cm
syntynyt, ikä15.04.2009 (15v) - 4v 24.10.2009
koulutusHelppo C, vaativa
rekisterinumeroVH11-017-0833
kasvattajaVirtuaalitalli Dei
omistaja, kotitalliEmmiN. VRL-03385, Härdelli
Meriitit ei saavutuksia
Kuvista kiitos EmmiN.

"Jos mä ehkä jaksaisin...Tai no en mä kyllä viitti."

Ada on äärimmäisen laiska poni, eikä se juurikaan viitsi tehdä mitään. Tämä tamma ei siis anna mitään ilmaiseksi, vaan haluaa aina itse hyötyä asioista. Kilttihän Ada on, mutta ponin leppoisa luonne ei kuitenkaan sitä pelasta sen laiskuudelta. Adalta saa tosissaan pyytää asioita, jos sen haluaa tekevän jotakin. Vaikka tamma on korkealle koulutettu valjakossa, se on todella haastava liikutettava. Neidin kanssa saakin tehdä ahkerasti töitä, jos sen haluaa kulkemaan kauniisti ja suhteellisen reipasta tahtia. Tammamaista nirppanokkaisuutta ponista ei löydy, vaan Ada on enemmänkin hieman jätkämäinen porsastelija. Erityisen perso Ada on herkuille. Adan näkeekin vauhdissa ainoastaan silloin, kun karsinassa on pöperöt valmiina ja poni itse matkalla tarhasta tallia kohti. Kaikenkaikkiaan siis melko haastava poni, jonka kanssa työskenteleminen on melko työlästä.

"Porkkana tänne ja heti! Muuten mä suutun."

Karsinaan astuessa poni käy tarkasti lävitse hoitajan taskut ja etsii mahdollisia leivänmurusia, sokerinpalasia, porkkananpuolikkaita... Adalle kelpaa mikä tahansa syötävä, se ei turhia nirsoile. Jos ponille ei tuo mukanaan tuliaisia, se kiukuttelee koko loppupäivän ja nyrpistelee turpaansa äkäisenä. Tällöin Ada esittää vielä laiskempaa, mitä oikeasti on. Hyvä jos se viitsii edes jalkaansa liikauttaa. Harjaamisesta ja kaikenlaisesta huomiosta poni nauttii. Yleensä se nuokkuu samalla, kun hierot sitä kumisuolla. Jalkojaan Ada ei meinaa niin kavioita puhdistaessa, kuin kengittäessäkään nostaa. Lisäksi poni ei jaksa pitää jalkojaan omin voimin ylhäällä, vaan kun se on nostanut kovien odotusten ja tsemppien jälkeen jalkansa ylös, poni nojaa koko painollaan hoitajaan ja nuokkuu jälleen tyytyväisenä. Pesut ja muut erikoisemmat tapahtumat, kuten eläinlääkärin vierailut Adalta sujuvat ihan kunnialla. Poni ei arastele vieraita, tai pelkää esimerkiksi neuloja.

"En kuule taatusti juokse! Kipitä prkl itte."

Ratsastaessa raippa on kätevä kaveri, eikä valjakossakaan parane unohtaa piiskaa. Ada on yleensä melko haasteellinen niin ratsastaa, kuin ajaakkin. Poni ei meinaa aluksi reagoida mihinkään apuihin. Se löntystää haukotellen pitkin kenttää, maneesia, milloin mitäkin ja on omissa unimaailmoissaan. Ada täytyykin laittaa kunnolla töihin heti ensimmäisistä metreistä lähtien. Tahtia tammalla täytyy kuitenkin pitää yllä koko ratsastuksen tai ajon aikana, sillä Ada yrittää jatkuvasti hidastaa jälleen vauhtiaan matelemiseen. Ratsuna poni ei ole järin osaava ja se onkin enemmänkin valjakkoponi. Koulussa Ada osaa Helppo C tason jutut, esteitä emme ole paljoa edes hyppineet. Parhaimmillaan Ada on valjakossa, sillä siinä se jaksaa skarpata vähän enemmän kuin ratsastaessa. Erityisesti kuumat kesäpäivät ovat ponille tuskaa, parhaiten Ada liikkuu keväisin ja syksyisin viileällä. Valjakossa ponilta sujuu parhaiten koulukokeet, mutta tarkkuuskokeetkaan eivät ole ponille ongelmallisia. Ada kaipaa itselleen kärsivällistä sekä osaavaa ratsastajaa, joka saa ponista esille sen parhaimmat puolet kovalla työskentelyllä.