Härdelli

Härdelli

Winston Candy Crush - VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II

Virtuaalihevonen | VH17-017-0292 | SPC-MR2-2095

Nimi: Winston Candy Crush, "Candi" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Ruunikonpäistärikkö Säkäkorkeus: 100 cm
Sukupuoli: Tamma Syntymäaika: 29.05.2017 (9v) - 4v 29.07.2017
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: Winston Shetlands (evm)
Painotus: Koulu- ja valjakkopainotus Koulutustaso: Helppo C & Vaativa
Saavutukset: VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 19.10.2017
KTK-I palkittu 7/2017 pistein 22 + 20 + 21 + 23 = 86p.
KRJ-II palkittu 3/2018 pistein 7 + 41 + 19 + 17,5 + 15 = 99,5 p.

Herkkä, mutta ystävällinen ja fiksu ponitamma.

Candi saapui Härdelliin tuontireissultani kesäkuun puolessa välissä. Tamma oli tuolloin noin kolmevuotias, erittäin kaunis ja potentiaalisen oloinen tapaus. Candi oli alusta asti erittäin sopeutuvainen, se ei stressannut pitkää kuljetusta ja tamma kotiutui meille hetkessä. Luonteeltaan poni on jokseenkin herkkä, mutta toisaalta tasapainoinen ja fiksu. Mikään lasten ratsu se ei ole, mutta kilpakentille sen luonne sopii loistavasti.

Ilmaisu fiksu ja filmaattinen sopii meidän Candiin ihan loistavasti. Tamma on erityisen kaunis ja melko pian meille tulon jälkeen se on päräyttänyt näyttelyistä useita BIS-sijoituksia sekä kantakirjauksessa palkittu ykkösellä. Poni on erittäin kuvauksellinen ja aiheuttaa ihastuneita huokauksia tallimme pihapiirissä. Se on myös todella fiksu ja reagoi heti hoitajansa tunnetiloihin. Hoitotilantessa tamma on helppo, mutta osaa se olla säpäkkäkin. Herkkyys neidissä ilmenee mm. siten, että se on todella herkkä kyljistään ja inhoaa yli kaiken kovia harjoja. Jos talvikarva jää inhottavasti satulavyön väliin sitä kiristellessä, saattaa Candi näykkäistä äkäisesti hoitajaa kyljestä. Kavioita se alkaa huitomaan taatusti, jos putsaat niitä koukun kanssa liian kovakouraisesti. Muutoin ponin kanssa tulee hyvin toimeen, se on ystävällinen ja tykkää ihmisen seurasta. Se seisoo kärsivällisesti aloillaan käytävällä, eikä vierasta eläinlääkäriä tai kengittäjääkään.

Ratsuna toimii kuin ajatus, kirjaimellisesti. Candi aistii pienetkin epäröimiset ja toisaalta taas reagoi pieniinkin muutoksiin selässä. Toimii uskomattoman upeasti painoavuilla. Ravi tällä tammalla on erityisen hieno, laukkassa olisi hieman parantamisen varaa. Sitä treenataan kuitenkin jatkuvasti paremmaksi. Väistöissä saattaa alkaa liioittelemaan, tällöin ratsastajan tulee huomata tilanne ajoissa ja korjata tilanne. Tasapaino ponilla on kunnossa, eikä se ole järin riippuvainen ratsastajan saamasta tuesta. Candi sopisi hyvin näiden piirteiden puolesta myös esteratsuksi, mutta se inhoaa puomien kolauttamista jalkoihin - näin ollen se joko hyppää aivan liioitellun korkealta tai kieltää jos ilmassa on pientäkään epävarmuutta. Olemme opetelleet tekemään myös etuosakäännöksen, joka sekin sujuu jopa tyylikkäästi. Maastossa Candiin vaikuttaa hirveästi säätila, sekä ratsastajan oma hermostuneisuus. Kovalla tuulella ja sateella se saattaa säikkyä jokaista ohi lehahtelevaa lehteä. Kauniilla kesäilmalla Candi on rauhallinen ja tyyni, ellei sitten parveileva paarmalauma tule sitä kiusaamaan.

Valjakkoajossa Candi on ehkä hieman epävarmempi mitä ratsastaessa. Se kyselee paljon mitä nyt pitikään tehdä ja minne päin. Herkkänä tyttönä se saattaa myös ylireagoida esim. eteenpäin pyytäviin merkkeihin. Taitava se kuitenkin on ja suoriutuu vaativan tason radoista. Ehdottomasti parhaimmillaan kouluosuuksilla, tarkkuuskokeissa tulee herkemmin virheitä ja kestävyyskokeissa poni saattaa vierastaa kummallisia esteitä. Tämä riippuu kuitenkin täysin päivästä, säästä sekä ohjastajasta itsestä. Candin kanssa on kuitenkin jokaisella osa-alueella suoritettu myös ihan huippu tuloksia. Kuljettaa tamma on helppo, se on rauhallinen kopissa eikä tarvitse edes kaveria mukaan. Candi on kuitenkin ihan sosiaalinen tyyppi, joten sen kanssa voi kuitenkin kuljettaa myös lähes mitä vain muutakin ponia.

i. Winston Ivy Brown
she, tummanrautias, 103cm
evm
ii. Killmans Little Joy
she, sysirautias, 100cm
iii. Bounce Heretic
she, vaaleanpunarautias, 99cm
iie. Rowston Celeste
she, sysirautias, 99cm
ie. Trah Denilla
she, musta, 98cm
iei. Orphan Let Go
she, mustanpäistärikkö, 103cm
iee. Harley II
she, musta, 104cm
e. Lemonade Junk
she, ruunikonpäistärikkö, 105cm
evm
ei. Icey Pople
she, rautiaanpäistärikkö, 102cm
eii. Thicky Thock
she, tummanrautias, 130cm
eie. Gimme More
she, rautiaankirjavanpäistärikkö, 106cm
ee. Winston True Goldie
she, rautiaanpäistärikkö, 105cm
eei. Happy Holidays WW
she, kimonkirjava, 100cm
eee. Bermudas Orden
she, ruunikko, 101cm

i. Winston Ivy Brown on komea tummanrautias shetlanninponiori, jolta löytyy mitä mahtavimmat joudet. Oria puhutellaankin monesti tukkajumalana. Harjasta on toki myös harmia, sillä se menee kovin helposti takkuun ja rastoille. Lisäksi poni ei näe mitään etutukkansa alta, joten sitä monesti pidetäänkin siististi letillä. Ivy oli rakenteeltaan keskinkertainen, eikä niittänyt ihmeellisempää menestystä näyttelyistä. Jalostuskäyttöön se kuitenkin hyväksyttiin ja ori on astunut jokusen tamman elämänsä aikana. Käyttöponina Ivy oli aivan omaa luokkaansa - osaava, kuuliainen ja loistavan työmotivaation omaava herra. Ivy kilpaili aktiivisesti kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa.

ii. Killmans Little Joy treenattiin nuorena raviponiksi ja sen kanssa kilpailtiin jopa kymmenenvuotiaaksi saakka. Little Joy oli varsin hyvä raviponi, mutta sillä oli matkalla paljon huonoa tuuria. Ponille sattui useita loukkaantumisia, jonka takia sen kilpaura kärsi. Lopulta oriin omistaja sairastui ja Little Joy päätyi myyntiin. Ori myytiin lopulta harrasteratsuksi nuorelle tytölle, joka ratsukoulutti Joyn ja kilpaili sen kanssa pikkuisissa kilpailuissa esteillä ja koulussa. Joy oli luonteeltaan erittäin fiksu, eikä se omannut turhan suurta egoa tai muutenkaan pahoja tallitapoja. Se oli loistava harrasteponi tälle nuorelle tytölle. Joy astui raviuransa aikana muutaman tamman, nuoren tytön omistuksessa Joy ei enää toiminut laisinkaan jalostusponina.

ie. Trah Denilla oli erittäin monipuolinen poni, jonka kanssa kilpailtiin valjakkoajossa, esteissä, koulussa sekä jonkun verran myös raveissa. Denilla toimi ratsastuskoulussa opetusponina, mutta se oli erittäin laadukas ja pärjäsi hienosti kilpailuissa. Denilla ei rakenteeltaankaan ollut mitenkään ihan pölhömpi ja neiti kantakirjattiin III-palkinnolle kahdeksanvuotiaana. Tamma astutettiin kahdella raviponioriilla toiveissa saada hienoja juoksija jälkeläisiä, mutta molemmat päätyivät käyttöponeiksi ihan muihin lajeihin. Denilla oli luonteeltaan hieman äkäpussi, eikä se juurikaan välittänyt rapsutustuokioista. Tamma oli ehkä pikkaisen liian vakava, siltä ei juurikaan löytynyt huumorintajua. Töitä se teki mielellään, eikä sitä haitannut vaihtuvat lapsiratsastajat kyydissään.

e. Upea Lemonade Junk on kertakaikkisen ihastuttava tamma niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin. Lemona on ykkösellä kantakirjattu hienorakenteinen ryhdikäs tamma. Se on perinyt ryhdikkään ja upean rakenteensa omalta emältään. Lemona periyttää äitinsä tavoin tätä myös omille jälkeläisilleen. Tämän tamman varsat onkin suorastaan viety käsistä, eikä ponin omistajalla ole koskaan ollut ongelmaa Lemonan varsojen sijoittamisesta eteenpäin. Tamman omistaja on jopa saanut ihan kivat rahat varsoista. Lemona on varsonut yhteensä kahdeksan kertaa, joista yksi varsoista valitettavasti menehtyi synnytyskomplikaatioihin. Kaikki loput seitsemän ovat menestyneet hienosti. Lemonan elämän päätehtävä oli siitoskäyttö, mutta tamman kanssa harrastettiin ohessa myös näyttelyissä käyntiä sekä ohjas-ajoa. Ratsuksi ponia ei koskaan opetettu.

ei. Icey Pople viihdytti ihmisiä hassuttelemalla jatkuvasti. Tältä oriilta ei totisesti huumorintajua puuttunut ja joskus sen jatkuvat metkut saivat ihmiset kiristelemään hampaitaan. Pople oli kuitenkin erittäin hyväsydäminen, eikä se olisi tahallaan satuttanut ketään. Tämä ori rakasti huomiota ja kerjäsi jatkuvasti ihmisiltä rapsutuksia. Pople oli varusettu varsin hyvällä työmotivaatiolla ja sen kanssa kilpailtiinkin aktiivisesti valjakkoajossa. Tämän lisäksi poni menestyi hienosti myös näyttelyissä. Oriilla ei ollut ehkä parasta mahdollista jouhitusta, mutta se oli sopusuhtainen ja luustoltaan hyvä. Ponilla oli erittäin vahvat jalat ja hyvät kaviot. Pople menehtyi sydänkohtaukseen astuessaan 18-vuotiaana tamman. Ori taisi menehtyä siis varsin onnellisena.

ee. Winston True Goldie oli kaunis rautiaanpäistärikkö standard kokoinen shetlanninponitamma, jonka väri muuttui iän myötä koko ajan punertavammaksi. Loppuakohden Goldie siis muistutti hyvin paljon punarautiaanpäistärikköä, mutta varsana tamman väriä tunnistaessa punaisuutta ei löytynyt. Goldie oli rakenteeltaan erittäin sopusuhtainen ja näyttävä tamma, minkä huomasi myös ponin näyttelymenestyksessä. Goldie jätti jälkeensä kuusi kaunista varsaa, joille se on kaikille periyttänyt päistärikön värin sekä kauniin rakenteen. Goldie eli pitkän elämän ja menehtyi 29-vuotiaana kaasuähkyyn. Ilman tätä valitettavaa tapausta terve tamma olisi varmasti elänyt vielä pitkään.


01.09.2017 Ori Mayhem Jawbreaker isä Silver Birch KTK-I
24.10.2017 Tamma Mayhem Candy Cane isä Cenwig Athelstan -

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 50, joista voittoja 10

31.07.2017, KRJ-Cup, Runoratsut, Helppo D, 11/137
09.07.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
12.07.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
13.07.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
13.07.2017, Belja Trakehners, Helppo C, 5/30
15.07.2017, Belja Trakehners, Helppo C, 1/30
16.07.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
19.07.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
20.07.2017, Belja Trakehners, Helppo C, 4/30
20.07.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
01.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 2/27
03.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 5/27
05.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 5/30
09.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 3/27
21.08.2017, Bellgrove, Helppo C, 2/30
23.08.2017, Bellgrove, Helppo C, 3/30
23.08.2017, Fiktio, Helppo C, 6/40
24.08.2017, Fiktio, Helppo C, 3/40
24.08.2017, Bellgrove, Helppo C, 4/30
26.08.2017, Maanan Suomenhevoset, Helppo C, 5/30
02.09.2017, Koistila, Helppo C, 3/30
06.09.2017, Koistila, Helppo C, 1/30
05.09.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
06.09.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 4/30
07.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
07.09.2017, Koistila, Helppo C, 4/30
09.09.2017, Maanan Suomenhevoset, Helppo D, 2/15
10.09.2017, Fiktio, Helppo C, 3/38
11.09.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
11.09.2017, Maanan Suomenhevoset, Helppo D, 3/15
12.09.2017, Fiktio, Helppo C, 1/40
12.09.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
13.09.2017, Koistila, Helppo C, 5/30
13.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
13.09.2017, Adina, Helppo D, 3/15
14.09.2017, Adina, Helppo D, 1/15
14.09.2017, Fiktio, Helppo C, 4/40
15.09.2017, Fiktio, Helppo C, 5/38
16.09.2017, Adina, Helppo D, 1/15
17.09.2017, Koistila, Helppo C, 3/30
18.09.2017, Adina, Helppo D, 3/15
19.09.2017, Adina, Helppo D, 3/15
19.09.2017, Fiktio, Helppo C, 5/38
19.09.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
20.09.2017, Koistila, Helppo C, 2/30
29.09.2017, Koistila, Helppo C, 4/30
28.09.2017, Vinkavuo, Helppo D, 4/20
11.09.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
20.09.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
01.09.2017, Rósgarður, Helppo C, 2/22

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 40, joista voittoja 9

11.09.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 1/23
21.09.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 1/23
12.09.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 5/30
14.09.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 4/30
16.09.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
26.09.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
29.09.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 2/23
03.10.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 4/19
05.10.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 3/19
12.10.2017, Härdelli, vaativa yhd. pari, 1/27
13.10.2017, Härdelli, vaativa yhd. pari, 5/27
13.10.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 2/19
14.10.2017, Härdelli, vaativa yhd. pari, 5/27
18.10.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 1/19
19.10.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 4/19
20.10.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 2/19
25.10.2017, Härdelli, vaativa yhd. pari, 3/27
02.11.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
13.11.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
14.11.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
17.11.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
18.11.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
27.11.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
26.10.2017, Teilikorpi, vaativa koulukoe, 3/24
28.10.2017, Teilikorpi, vaativa koulukoe, 1/24
29.10.2017, Teilikorpi, vaativa koulukoe, 4/24
10.11.2017, Mörkövaara, vaativa koulukoe, 5/30
13.11.2017, Vuorna, vaativa koulukoe pari, 4/18
16.11.2017, Vuorna, vaativa koulukoe pari, 4/18
11.11.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 1/19
17.11.2017, Härdelli, vaativa yhdistetty pari, 4/19
11.11.2017, Adina, vaativa koulukoe, 6/50
08.11.2017, Adina, vaativa tarkuuskoe, 1/46
02.12.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
07.12.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
25.12.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 3/30
27.12.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 5/30
29.12.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 4/30
20.11.2017, Vuorna, vaativa tarkkuus pari, 3/19
21.11.2017, Vuorna, vaativa tarkkuus pari, 4/19

25.06.2017 NJ Lilymoor BIS2, MVA-SERT tuom. Vibaja
07.07.2017 NJ Härdelli BIS4, MVA-SERT tuom. Kati
30.07.2017 NJ Hurmeen kisakeskus 2/10, irtoSERT tuom. Jannica
09.10.2017 NJ Kurjenpesä BIS1, MVA-SERT tuom. Sorel

★ 10.07.2017 - Päiväkirjamerkintä ★

Kesäinen kärrylenkki maastossa -- 208 sanaa -- Kirjoittajana EmmiN. (omistaja)

Voiko olla ihanampaa tapaa viettää kesäpäivää, kuin kärryjen kyydissä upea ruunikonpäistärikkö tamma vetämässä niitä? Ei minusta. Ilma oli ihana, sillä aamulla oli juuri satanut. Kärpäsiä tai paarmoja ei pörrännyt juuri ollenkaan ympärillämme. Vaikka aurinko paistoi ja asteita oli reippaasti yli kahdenkymmenen, oli sade raikastanut ilmaa mukavasti. Olimme juuri kääntyneet Härdellin pihatieltä oikealle. Tätä reittiä pääsisi tekemään n. neljä kilometriä pitkän lenkin joka sisälsi myös mukavasti muutaman päästelysuoran. Kävelimme suunnilleen kymmenisen minuuttia, kunnes pyysin ponia hölkälle. Sain hieman pidätellä Candia ja se reagoi hyvin pyyntöihini. Tammalla oli selkeästi hieman menohaluja. Pysyttelin kuitenkin vain rennolla hölkällä. Pian ensimmäinen pitkä suora tulikin vastaan ja annoin tammalle luvan hieman päästellä. Ei tarvinnut kuin muutaman kerran maiskauttaa, niin Candi oli jo menossa. Kaviot kopsahtelivat hurjaa tahtia eteenpäin ja muutama kyynel taisi siinä rytäkässä lentää silmäkulmasta. Naureskelin ja kehuin ponia samalla - tosin hieman ääni väristen. Suoran lopun lähestyessä himmensin vauhtia takaisin raville. Hetken päästä annoin ponin kävellä rauhassa. Matkaa kotiin oli enää suunnilleen kilometrin verran ja poni saisi loppumatkan kävellä. Paarmoja alkoi hieman pörräämään hikisen ponin ympärillä, eikä se ollut kovin mielissään. Selvittiin kuitenkin kotiin niin, etten ainakaan minä joutunut yhdenkään paarman syötäväksi. Tallissa pesin ponin hiestä ja vein sen takaisin laitumelle. Rapsuttelin sitä vielä hetken portilla, kunnes päästin sen vapaaksi muiden ponien joukkoon.


★ 07.07.2017 - Päiväkirjamerkintä ★

Tamman ensimmäiset NJ näyttelyt -- 294 sanaa -- Kirjoittajana EmmiN. (omistaja)

Härdellissä järjestettiin tänään NJ:n alaiset näyttelyt nurmikentällä. Sää oli aurinkoinen ja jopa hieman tukalan kuuma, mutta meillä itsellämme oli kovinkin helppoa, sillä ponit pystyi pitämään tallissa sisällä viileässä. Meillähän tilaa riittää, joten olimme myös vuokranneet pilkkahintaan karsinoita joillekkin poneille päiväksi sekä muutamalle jopa yön yli. Paikalta löytyi myös vesipiste poneille, jossa oli mahdollista juottaa sekä tietysti myös viilentää poneja. Olimme varustaneet paikain myös selkeillä kylteillä, jotta ihmiset osaisivat suunnata mm. tallissa sekäm maneesissa sijaitseviin vessoihin. Buffetista oli mahdollista ostaa kylmien juomien sekä ruokien/ naposteltavien lisäksi myös aurinkolaseja sekä lippalakkeja. Myös pieni tilapuotime oli auki, josta löytyi hevostavaraa sekä ratsastajille varusteita myynnissä. Ulkomaan reissuilta on tarttunut mukaan jos mitä kivaa myytävää. Omia ponejamme oli jokaisessa kuudessa luokassa - Wiley, Sisu, Mauno, Tintti, Candi sekä viimeisempänä muttai vähäisempänä Stella. Päivä aloitettiin oriluokilla ja siitä jatkettaisiin kolme tammaluokkaa.

Candi kilpaili todella kovatasoisessa tammaluokassa. Osallistujia oli 11, joten luokka oli jäänyt hieman vajaaksi. Candin Suomeen tulosta ei ollut vielä kovin paljoa aikaa, mutta neiti oli onneksi kotiutunut erittäin nopeasti. Poni oli silti hieman pörheänä kaikesta tästä vilskeestä. Kasvattajan mukaan tamma oli viimeksi ollut näyttelyissä ollessaan kolme kuukautta vanha, eli maitovarsa luokassa. Kehässä Candi seisoi kohtalaisen hyvin, välillä se vaihteli asentoa, mutta sinnikkäästi korjasin sen joka kerta paremmin. Kun vuorossa sitten oli ravaamista, olin itsekin aivan yllättynyt! Candi veti niin lentävää ja tyylikästä askellajia, että suorastaan hehkuin juostessani sen vierellä. Lopulta Candi valittiinkin luokkavoittajaksi ja sitä kautta jatkoon. Onneksi luokkia oli enää muutama, joten emme joutuneet odottaa kovin kauan BIS-kehää. Kävin sillä välillä juottamatta ponin ja annoin sen syödä hiukan vihreää. Bis-kehässä Candi oli jälleen edukseen. Se oli hieman ehkä jo väsähtänyt, mikä oli toisaalta ihan hyvä sillä nyt se seisoi paremmin aloillaan. Candi palkittiin lopulta BIS4 sijalla ja isolla kasalla ruusukkeita sekä pokaaleja. Kertakaikkisen upea päivä tältä tammalta!


★ 15.06.2017 - Päiväkirjamerkintä ★

Candin hakureissu kasvattajalta -- 213 sanaa -- Kirjoittajana EmmiN. (omistaja)

Winston Shetlandsin tilukset olivat kertakaikkisen upeta ja huokailin välillä katsellessani maisemia. Tänään olisi Candin terveystarkastus, jonka jälkeen poni lähtisi mukaani kohti Suomea ja Härdelliä. Kävelin hiekkatietä ylämäkeen tallille, jossa jo odottikin Candi tallissa sidottuna. Näin vilauksella auton kurvaavan alapihalle, ennen kuin astuin talliin sisälle. "Varmaankin eläinlääkäri", pohdiskelin mietteissäni. Tallin omistaja harjasi tammaa reippain ottein, vieressä suurikokoinen harjapakki. Kysyin tarvitsisiko hän apua ja päädyinkin letittämään Candin harjaa sekä häntää. Eläinlääkäri tuli tallin sisään suorastaan rymisten, Candi hieman hätkähti mutta rentoutui kun huomasi paikalle saapuvan vain ihmisen eikä norsulaumaa. Lääkäri aloitti tamman tutkimisen ja itse jännitin vieressä mitä tuleman pitää. Kului pitkät parikymmentä minuuttia hiljaisuudessa. Eläinlääkäri ei ollut mitenkään kovin puheliasta sorttia. Se lähinnä mumisi välillä itsekseen tai höpötti ponille kehuja. Lopulta tuli valmista, poni vietiin pois ja siirryimme kaikki kivipolkua pitkin päärakennukseen. Siellä lääkäri selosti englanniksi ponin terveyden tilaa ja kirjoitti selostuksensa lomassa lausuntoa. Candi todettiin siis täysin terveeksi! Olin äärettömän onnellinen. Kahvittelun jälkeen kirjoitettiin ostopaperit ja lyötiin kättä päälle. Suoritin osan maksusta heti käteisellä ja loput lähettäisin tilisiirtona, kun pääsisin kotiin. Lopulta kävelimme takaisin talliin varustamaan Candia kuljetuskuntoon. Laitoimme sille suojat jalkaan ja lopulta lastasimme tamman kyytiin. Candi ei epäröinyt hetkeäkään, vaan kiltisti asteli lastaus-siltaa pitkin ylös autoon. Kiitin vuolaasti Winston Shetlandsin omistajaa ja kiipustin itse kuskin paikalle. Matka kohti kotia olisi alkamassa!© Kuvat ovat tallin omaisuutta