Härdelli

Härdelli

Mayhem Endless Thriller - VV-II
REST IN PEACE * 24.12.2015 - † 10.01.2018

Virtuaalihevonen | VH16-017-0120

Nimi: Mayhem Endless Thriller, "Enni" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Musta Säkäkorkeus: 98 cm
Sukupuoli: Tamma Syntymäaika: 24.12.2015 (10v) - 4v 24.02.2016
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: EmmiN. VRL-03385
Painotus: Yleispainotus Koulutustaso: Helppo B, Vaativa, 70cm
Saavutukset: VV-II palkittu 30.04.2016 pistein 4 + 2 + 1 + 3 + 4 + 9 = 23p.

Itsepäinen ponitamma, joka omaa pohjattoman ruokahalun.

Nelli oli meidän oma täydellinen joululahja. Tamma syntyi jouluaattona kauniiseen lumiseen aamuun. Piskuinen Nelli oli aluksi hirvittävän ujo. Se juoksi emänsä taakse piiloon vilkuilemaan minua, eikä se antanut koskea itseensä. Pikkuhiljaa kasvaessaan Nelli rohkaistui. Kahdeksan kuukautisena pikkuneitinä ponissa oli jo valtavasti luonnetta. Se paini täysillä muiden samanvuotisten varsojen kanssa pihatossa ja oli erittäin tarkka omista ruuistaan. Minuakin kohtaan se osasi välillä olla oikein todella jäärä. Taluttaessa poni saattoi heittää yhtäkkiä liinat kiinni, eikä suostunut kävelemään enää eteenpäin. Ainoa suunta oli taaksepäin peruuttaen ja pystyyn. Nämä itsepäiset piirteet ovat Nellille melko hyvin jääneet. Kesällä on omat ongelmansa, kun tamma taluttaessa änkeää väkisin syömään vehreille paikoille. Talvella Nelli on karkailun maailmanmestari, usein ponin löytää rehuvarastosta heinäpaalilta.

Taluttaessa Nelli on muutenkin kuin pelkästään vihreälle halutessaan melkoinen jyrä. Kun se haluaa karata, niin se todellakin karkaa. Poni heittää päänsä sivulle kaakkoon, heittää pyllynsä kohti taluttajaa ja jyrää itsensä vapauteen. Tätä sattuu esimerkiksi maastossa, kun poni kyllästyy eteenpäin tepsuttamiseen ja päättää lähteä takaisin kotiin. Nelliä onkin pakko taluttaa aina tallin pihapiirin ulkopuolella suitset päässä, se estää edes hieman ponia karkaamasta. Välillä se onnistuu kuitenkin suitsista huolimatta. Pihatosta ponia saa metsästää välillä useita kymmeniä minuutteja, sillä Nelli ei todellakaan halua töihin. Herkuilla sitä saa houkuteltua, mutta jos se hokaa kiinniotto aikeet, ei enää edes kaurakeppo auta ponin kiinnisaamisessa. Kun tamman sitten loppuviimein saa talliin tilanne rauhoittuu. Nelli seisoo aina todella hyvin aloillaan, eikä sählää mitään omiaan. Ainoa mistä poni ei pidä on vatsan alta harjaaminen, silloin se yrittää näykkiä. Kun narut vain ovat tarpeeksi kireällä, ei poni ylety ottamaan hampaillaan kiinni. Kaviot nousevat nätisti ja myös pysyvät ylhäällä. Satulavyötä kiristäessä Nellin ilme menee mutrulle ja se saattaa yrittää näykkiä. Kuolaimet poni ottaa kauniisti kädestä ja suitset saa laittaa ihan rauhassa korvien ylitse. Kengittäjä ei ole koskaan Nellistä sanonut pahaa sanaa, vaikka monesti shetlanninponit käyvät pienen kokonsa vuoksi kengittäjien selän päälle. Nelli ei kuitenkaan valuta salakavalasti painoaan kengittäjien harteille, eikä se nypi jalkojaan tai muutenkaan pyöri. Raspaukseen tamma täytyy rauhoittaa, muuten se kyllä antaa eläinlääkärin tutkia itsensä kiukuttelematta.

Ratsuna Nelli osaa myöskin olla itsepäinen sille tuulelle sattuessaan, mutta onneksi niitä päiviä on harvassa. Yleensä Nelli kuuntelee vallan mallikkaasti mitä siltä pyydetään ja suorittaa ne mukisematta. Poni rakastaa yli kaiken kehuja, siitä oikein huomaa kun se antaa koko ajan vain enemmän ja enemmän itsestään kehujen jälkeen. Tamma kuitenkin inhoaa sitä jos sen suuhun jää vetämään, käyttää liian kovin apuja tai pamauttelee raipan kanssa. Raipaniskusta poni heittää heti vastalauseeksi pukkipystyynnousun ja liian kovista pohkeista se saattaa myös pukittaa. Jos tamman suuhun jää hiukankin roikkumaan, se nousee pystyyn. Näiden jälkeen Nelli ei tasan tarkkaan kyllä tee mitään, mitä siltä pyydät. Kouluratsuna tamma on osaava, mutta askeliltaan hieman töppötassu. Ei siis mitkään liidokkaat askellajit. Niissä on kuitenkin erittäin tasaista istua, joka helpottaa ratsastajan työtä esimerkiksi harjoitusravissa. Nelli osaa jopa Helppo B tason asiat, tosin se on sille jo todella haastavaa. Tamman kanssa kuitenkin pystyy kilpailemaan sillä tasolla niin halutessaan. Helppo C puolestaan sujuu Nelliltä kuin vettä vaan. Esteitä poni hyppää mielellään, muttei ole mikään vauhtihirmu. Vaikka tamma hyppää varmin ottein, se jää helposti häviölle hitaan ajan takia. Nellin kanssa harrastetaan koulun ja esteiden lisäksi myös valjakkoajoa, meillä on hyvät puitteet kaikkeen harrastamiseen ja Nelli sopii loistavasti niihin kaikkiin monipuolisuutensa ansiosta.

Kilpaponina Nelli on mitä loistavin, sillä sitä ei kiinnosta mikään sen ympärillä. Poni keskittyy vain mukana oleviin ihmisiin, herkkujen saantiin sekä tietysti kilpasuoritukseen. Vieraista poneista Nelli ei oikein välitä, joten sen kanssa täytyy ehdottomasti muistaa turvaväli - muutoin se kyllä esittää mielipiteensä ja potkaisee. Käymme este-, koulu- ja valjakkokisojen lisäksi myös näyttelyissä. Nelli on hyvärakenteinen poni, mutta miinusta on tullut sen töpöttävistä liikkeistä. Se ei siis ole mikään näyttelytähti joka voittaa kaikki luokat näyttävyydellään. Nelli on kuitenkin rakenteeltaan nätti ja rotumääritelmän mukainen, joten en näe estettä sen kantakirjaukselle ja tulevalle jalostuskäytölle.

i. Tjarko v.d. Zanneshof
she, musta, 101cm
YLA1
ii. Calvin v.d. Graafkamp
she, musta, 104cm
KTK-II, YLA1
iii. Castor v.d. Graafkamp
she, musta, 98cm
evm
iie. Cindie v. Maachterlijk
she, mustankimonkirjava, 101cm
evm
ie. Tipsy vom Liliebloom
she, musta, 101cm
SHLA-II
iei. Trophy v.d. Gansweide
she, musta, 100cm
evm
iee. Agatha vom Maldive
she, musta, 97cm
evm
e. Härdellin Madonna
she, voikko, 94cm
SHLA-II, YLA2
ei. Party Machine 69
she, voikko, 96cm
KTK-III, KRJ-II, YLA1, SHLA-I
eii. Let It Rock
she, voikko, 98cm
evm
eie. I Made It
she, voikko, 100cm
evm
ee. Dirty D-Dance
she, voikko, 87cm
eei. Just Shake It
she, voikko, 102cm
evm
eee. Starstruck
she, voikko, 100cm
evm

i. Tjarko v.d. Zanneshof on Zanneshof Shetlandsin kasvattama ja omistama poni. Ori on väriltään musta ja korkeudeltaan 101cm korkea. Tjarkon kanssa on kilpailtu useita kymmeniä sijoituksia VVJ:n alaisissa valjakkoajokilpailuissa. Lisäksi ori on sijoittunut 22 kertaa KRJ:n alaisissa kilpailussa. Poni on kilpaillut valjakkoa vaativalla tasolla ja koulua Helppo C luokissa. Se on lisäksi palkittu VVJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla 97:llä pisteellä. Jälkeläisiä orilla on yhdeksän, kuusi tammaa ja kolme oria.

ii. Calvin v.d. Graafkamp on myöskin erittäin upea shetlanninponiori, jonka Zanneshof Shetlands omistaa. Calle on komea musta ori, jolta löytyy korkeutta 104 senttimetriä. Poni on tuotu Hollannista ja se on syntynyt vuonna 2013. Orilla on 32 VVJ:n alaista sijoitusta noviisi parivaljakko luokista. Lisäksi ori on kilpaillut kouluratsastuksessa ja sijoittunut 29 kertaa KRJ:n alaisissa kilpailuissa. Calle on kantakirjattu II-palkinnolle 78 pisteellä ja yleislaatuarvostelussa poni on palkittu ykköspalkinnolla 98:lla pisteellä. Jälkeläisiä orilla on seitsemän, kolme tammaa ja neljä oria.

iii. Castor v.d. Graafkamp on peräisin Hollannista ja maassaan erittäin tunnettu poni. Castor on väriltään musta ja säkäkorkeutta löytyy 98 senttimetriä. Poni on kantakirjattu hyvin pistein, rakenteesta se sai peräti kahta vajaa täydet pisteet. Luonteeltaankin Castor on hyvin tyypillinen rotunsa edustaja. Egoa ei tältä ponilta puutu ja se tarhaileekin kotitallillaan yksinään. 21-vuotias ori viettää tällähetkellä hyvin ansaittuja eläkepäiviä laiduntaen ja astuen tilan omia tammoja. Castorilta löytyy jälkeläisiä jopa huimat 88 kappaletta ympäri maailmaa.

iie. Cindie v. Maachterlijk on myös hollantilaista perua, upea mustankimonkirjava 101 senttimetrinen kantakirjatamma. Cindie hyväksyttiin kantakirjaan vasta vanhemmalla iällä lähinnä sen hienojen jälkeläisnäyttöjen perusteella ja saikin hyvät pisteet, vaikkei mikään varsinainen rakennekukkanen ollutkaan. Cindie oli varustettu hyvällä luonteella ja mukavalla ratsastettavuudella. Tammalla on kuusi jälkeläistä, joista kaksi on kantakirjattu. Kaikki tamman jälkeläiset ovat perineet neidin hyvän luonteen.

ie. Tipsy vom Liliebloom on kiertänyt kodista kotiin. Aluksi se tuotiin Hollannista Anetelle, josta se myytiin minulle. Oma aikani ei kuitenkaan riittänyt tähän poniin, sillä oli paljon enemmän annettavaa kuin itselläni sillä hetkellä, koska keskityin muihin poneihin. Myin tamman Zanneshof Shetlandsiin. Tipsy on kuitenkin jo valitettavasti menehtynyt. Tamman kanssa kuitenkin kilpailtiin ahkerasti sen eliniän aikana. Poni on sijoittunut VVJ:n alaisissa kilpailuissa 43 kertaa, joista yhdeksän on voittoja. Lisäksi poni on sijoittunut KRJ:n alaisissa kilpailuissa 17 kertaa. Tipsyllä on viisi jälkeläistä, kolme oria ja kaksi tammaa. Poni on palkittu shetlanninponien laatuarvostelussa II-palkinnolla.

iei. Trophy v.d. Gansweide on metrin korkuinen ori hollantilaisista sukujuurista. Ulkonäöltään poni on varsin komea ja maskuliininen; sillä on paksut ja pitkät jouhet, vahva luusto sekä ryhdikäs olemus. Trophy on palkittu useaan kertaan maansa arvostetuimmissa rotunäyttelyissä ja saanut peräti kolmena vuonna peräkkäin tittelin "jalostukseen suositellaan". Luonteeltaan oria on kuvailtu levottomaksi ja viriiliksi herraksi, joka on kuitenkin ihan normaalisti käsiteltävissä. Orilla ei ole juuri kilpailtu, mutta tammaehdokkaita on silti riittänyt ja jälkeläisiä orilla on lähemmäs sata.

iee. Agatha vom Maldive oli musta 97 senttimetriä korkea tamma, joka syntyi saksalaisessa siittolassa ja myytiin sieltä yksityiseksi eräälle saksalaisnaiselle. Susan Bauer kilpaili Agathalla parivaljakossa, jossa sillä oli parina naisen toinen musta tamma Odette. Agatha ja Odette olivat loistava parivaljakko, ne toimivat hyvin yhdessä. Tammat sijoittuivat useita kertoja noviisiluokissa ja muutaman kerran jopa vaativalla tasolla. Tamma astutettiin kaksi kertaa ja molemmat varsat myytiin Saksan ulkopuolelle.

e. Härdellin Madonna on oma kasvattini, jonka pidin itselläni. Madonna on kauniin värinen voikko tamma, joka ei rakenteeltaan kuitenkaan ole mikään siro ja kaunis vaan enemmänkin aikamoinen mörssäri. Tamman kanssa on kilpailtu kouluratsastuksessa Helppo B ja Helppo A tasolla. Se on sijoittunut 46 kertaa. Lisäksi tamma on sijoittunut muutaman kerran esteratsastuksessa ja kerran jopa kenttäkilpailuissa. Donna on palkittu yleislaatuarvostelussa kakkospalkinnolla ja shetlanninponilaatuarvostelussa kakkosella myöskin. Ponilla on tällä hetkellä kaksi tammavarsaa.

ei. Party Machine 69 on ehdottomasti kantaorini, jonka kanssa on touhuttu paljon. Masi on voikko 96 senttinen komea shetlanninponiori. Sen kanssa on kilpailtu monipuolisesti eri lajeissa. Ponilla on täydet sijoitukset kouluratsastuksessa sekä muutamia sijoituksia myös esteillä, kenttäratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Lisäksi orin kanssa on kierrelty näyttelyitä. Masi on kantakirjattu III-palkinnolle. Lisäksi poni on kierrellyt laatuarvosteluissa. Se on saanut koululaatuarvostelusta II-palkinnon, yleislaatuarvostelusta hienon(!!) ykkösen sekä shetlanninponilaatuarvostelusta ykkösen. Jälkeläisiä ponilla on viisi.

eii. Let It Rock on upea brittiläinen jalostusori. Rock on tunnettu muunmuassa sen loistavista käyttöominaisuuksistaan, joiden periytyminen varsoille on ollut loistavaa. Luonteeltaan herttainen oripoika on kilpapuolella menestynyt pääasiassa näyttelykehissä sekä valjakkoajon parissa. Rock onkin melko tunnettu lajissaan, ainakin oman rotuistensa keskuudessa. Itse poni on vieläkin kilpakäytössä, mutta lomailee toistaiseksi astumalla satunnaisesti tammoja. Vuonna 2008 Rock kantakirjattiin poniorien tilaisuudessa hienolla I-palkinnolla. Erityisesti liikepisteet säväyttivät, sillä ne hipoivat melkein täysiä. Ei mikään ihme olekaan, että naiset eivät tätä pojua karttele.

eie. I Made It toimii pääasiassa koulukäytössä, mutta on rakenteensa puolesta oiva hevonen myös näyttelykehien puolelle (johon tamma ei kuitenkaan ole päässyt vielä osalliseksi). I Made It on loistava koulupuolen poni, jolta löytyy potentiaalia Helppo B tasolle saakka. Made on ikänsä puolesta (yhdeksänvuotias) erittäin nuori, joten kilpakentillä sitä ei vielä hirveästi ole näkynyt. Lisäksi tamma on viettänyt kolme mammalomaa, jotka ovat vieneet paljolti treeniaikaa. Made on siis kolmen orivarsan emä, jotka ovat kaikki samasta isästä (Let It Rock). Made on brittiläinen tamma ja se asustaa samassa siittolassa kuin varsojen isä, Rock. Madea on kuvailtu luonteeltaan kiltiksi tammaksi, joka kuitenkin viihtyy parhaiten omissa oloissaan.

ee. Dirty D-Dance:n toin Suomeen Härdelliin jalostustammaksi. Ponin kanssa kilpailtiin pienimuotoisesti kouluratsastusta ja valjakkoajoa. Teetin sen kanssa myös muutaman varsan. Tallin poniporukan ollessa valtava päätin luopua poneistani ja myin Assin toisaalle uuteen kotiin, josta se palautui kuitenkin minulle myöhemmin ponin ollessa jo 16-vuotias. Kilpailin sen kanssa mielenvirkistykseksi vielä muutamat kisat, mutta lopulta tamman kunto heikkeni niin että päästin sen eläkkeelle. Assi lopetettiin lopulta 22-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

eei. Just Shake It valittiin isäksi ehdottomasti värin takia. "Sakke" on väriltään todella kaunis kermaisa voikko Briteistä saakka. Rakenteeltaan Sakke oli takakorkea ja liian massiivinen, yleensä myös todella pyöreässä kunnossa. Vaikuttava näky se oli silti, vaikkei sen kanssa koskaan näyttelyihin tähdättykkään. Orin kanssa lähinnä vain harrastettiin ja valmentauduttiin, kilpailuissa sen kanssa ei koskaan ole käyty. Sakkea käytettiin shetlanninponijalostuksessa kaksi kertaa, joista toinen jäi valitettavasti tyhjäksi. Assi on siis isänsä ainut varsa.

eee. Starstruck on poni josta voisi puhua tuntitolkulla, mutta yritän nyt tiivistää tamman historian tähän. Ei ketään jaksa lukea mitään romaania yhdestä shetlanninponitammasta. Tanssi myytiin Suomeen kaksivuotiaana ja sillä on takana loistava menneisyys. Ponin elämä alkoi jo upeassa siittolassa, jossa sitä todella arvostettiin. Tämä voikko tamma kilpaili upean uran kouluratsastuksessa ja menestyi myös esteratsastuksessa kohtalaisesti. Tamma on varsonut neljä varsaa, jotka kaikki ovat saaneet voikon geenin itselleen. Korkeutta Tanssilla oli tasan 100cm.

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 41, joista voittoja 7

18.01.2016, Stewart, Helppo D, 3/40
18.01.2016, Stewart, Helppo C, 1/97
20.01.2016, Stewart, Helppo D, 1/40
27.01.2016, Stewart, Helppo C, 5/97
29.03.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
21.03.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
22.03.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
23.03.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
25.03.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
28.03.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
29.03.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
29.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
11.03.2016, Fiktio, Helppo B, 1/40
16.03.2016, Fiktio, Helppo B, 4/40
18.03.2016, Fiktio, Helppo B, 4/40
28.03.2016, Fiktio, Helppo B, 4/40
12.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
13.03.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
14.03.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
14.03.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
15.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
16.03.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
20.03.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
07.04.2016, Fiktio, Helppo B, 7/65
12.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 4/60
13.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 5/60
22.05.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
27.05.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
03.06.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
09.06.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
22.05.2016, Tuiskula, Helppo B, 5/30
10.06.2016, Hukkapuro, Helppo B, 4/30
01.06.2016, Hukkapuro, Helppo B, 2/30
08.06.2016, Hukkapuro, Helppo B, 5/30
09.06.2016, Hukkapuro, Helppo B, 3/30
21.06.2016, Koistila , Helppo B, 5/30
23.06.2016, Koistila , Helppo B, 2/30
24.06.2016, Koistila , Helppo B, 1/30
25.06.2016, Koistila , Helppo B, 4/30
25.06.2016, Koistila , Helppo B, 5/30
27.06.2016, Koistila , Helppo B, 2/30
30.06.2016, Koistila , Helppo B, 5/30

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 41, joista voittoja 1

15.10.2016, SHLA-Cup Yentel, vaativa koulukoe, 5/36
25.02.2016, Härdelli, Vaativa, 5/30
27.02.2016, Härdelli, Vaativa, 2/30
28.02.2016, Härdelli, Vaativa, 4/30
21.05.2016, Yentel Ponies, vaativa koulukoe pari, 2/30
22.05.2016, Yentel Ponies, vaativa koulukoe pari, 4/30
03.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 3/40
09.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 6/40
10.06.2016, Metsovaara, vaativa yhdistetty, 4/40
08.06.2016, Metsovaara, vaativa yhdistetty, 5/40
03.06.2016, Metsovaara, vaativa yhdistetty, 3/40
23.06.2016, Metsovaara, vaativa tarkkuuskoe, 4/34
19.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 2/40
20.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 1/40
23.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 6/40
25.06.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 1/50
29.06.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 6/50
25.06.2016, Március, vaativa koulukoe pari, 3/20
10.09.2016, Metsovaara, vaativa tarkkuuskoe, 3/50
01.11.2016, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 2/40
01.11.2016, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 4/40
03.11.2016, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 4/40
06.11.2016, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 3/40
02.11.2016, Mörkövaara, vaativa koulukoe, 1/40
03.11.2016, Mörkövaara, vaativa koulukoe, 1/40
04.11.2016, Mörkövaara, vaativa koulukoe, 1/40
23.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 3/40
14.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 3/40
12.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 6/40
10.11.2016, Metsovaara, vaativa koulukoe, 6/50
09.11.2016, Metsovaara, vaativa koulukoe, 6/50
10.11.2016, Metsovaara, vaativa tarkkuuskoe, 3/50
07.11.2016, Metsovaara, vaativa tarkkuuskoe, 7/50
04.11.2016, Metsovaara, vaativa tarkkuuskoe, 5/50
02.12.2016, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 5/40
05.12.2016, Mörkövaara, vaativa koulukoe, 5/40
10.12.2016, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 4/40
08.11.2016, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 2/30
02.07.2017, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 2/18
04.07.2017, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 1/18
07.07.2017, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 3/18
09.07.2017, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 1/18

ERJ Esteratsastuskilpailut - Sijoituksia 21, joista voittoja 6

30.06.2016, ERJ-Cup, Kuuralehto, 70cm, 7/130
15.10.2016, SHLA-cup Breawan, 60cm, 5/27
20.01.2016, Stewart, 50cm, 7/82
20.01.2016, Stewart, 60cm, 1/82
22.01.2016, Stewart, 50cm, 8/82
25.10.2016, Metsovaara, 70cm, 3/30
11.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 3/30
14.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 1/30
16.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 4/30
18.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 2/30
19.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 1/30
17.11.2016, Yentel Ponies, 60cm, 3/22
19.11.2016, Yentel Ponies, 60cm, 1/22
14.12.2016, Romirally, 60cm, 6/49
15.12.2016, Romirally, 60cm, 1/49
12.06.2017, Fiktio, 60cm, 4/30
20.06.2017, Fiktio, 60cm, 4/30
14.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 1/30
21.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 5/30
24.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 5/30
28.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 3/30

KERJ Kenttäratsastuskilpailut - Sijoituksia 5, joista voittoja 3

11.11.2016, Yentel Ponies, aloittelijaluokka, 1/14
12.11.2016, Yentel Ponies, aloittelijaluokka, 3/14
13.11.2016, Yentel Ponies, aloittelijaluokka, 3/14
17.11.2016, Yentel Ponies, aloittelijaluokka, 1/14
11.11.2016, Koistila, aloittelijaluokka, 1/6

25.12.2017 VSN Maybeck Stud 6/12 (36p.) tuom. reibili

23.10.2016, kirjoittaja: EmmiN. (248 sanaa)

Nelli päätti aiheuttaa draamaa tällepäivälle. Puoleltapäivin sain puhelun Siiriltä, että Nelli oli karannut tarhasta. Sähköt eivät olleet ilmeisesti kiertäneet langoissa ja pieni ponitamma oli sitten päättänyt käyttää tilanteen hyödyksi. Tytöt olivat jahdanneet tammaa kiinni tallilla jo yli tunnin - tuloksetta. Nelli oli totta tosiaan päättänyt vähän värittää päivää kujeillaan. Olin itse kampaajalla (missä käyn ehkä kerran vuodessa), mutta lupasin lähteä heti kun siellä oli valmista. Värjäys oli onneksi jo suoritettu, enää leikkausta valmis. Puolentunnin päästä kaahasin autolla Härdellin pihaan. Näky oli suorastaan hupaisa. Tallitytöt olivat piirittäneet tamman nurkkaan, mutta ei aikaakaan kun Nelli juoksi Siirin ohi heittäen makeat pukit perään. Se oli ilmeisesti aivan keskisormi pystyssä asenteella liikenteessä. Nelli on kyllä oikea jekkuilija, varsinkin tyttöjä se koettelee aina. Minua se on oppinut jo hieman "kunnioittamaan". Kävin hakemassa tallista kauraämpärin ja heiluttelin sitä ponin nenänedessä. Ei sillä etteikö sitä ollut jo kokeiltu aikaisemmin, mutta päätin yrittää jos neiti olisi muuttanut mieltään ja maha olisi alkanut kurisemaan karkureissun aikana. Noh, eipä Nelliä voinut vähempää kiinnostaa. Lopulta päätin avata tallin oven sepposen selälleen, laitoin kaikki muut karsinan ovet kiinni paitsi Nellin oman ja vein kaurakepon sinne. Tytöt lähtivät jatkamaan tarhojen siivousta, minä lähdin hakemaan ponien päiväheiniä. Sillä välin Nelli olikin jo tarttunut syöttiin. Näin sen kävelevän ovista sisälle. Äkkiä hiipparoisin tallin ovelle ja paiskasin ovet kiinni. Ajoin tamman omaan karsinaansa, johon se muutamalla raviaskeleella hölkkäsi. Hahaa! Poni oli vihdoin kiikissä. Tarhaan se ei pääisi ennen kuin sähkö saataisin toimimaan. Heitin tamman heinäannoksen karsinaan ja lähdin jakamaan muille heiniä. Sen jälkeen perehtyisin paimenongelmaan.


23.12.2015, kirjoittaja: EmmiN. (203 sanaa)

Päivä ennen joulua! Tunnelma oli liian katossa siihen, että olisi ihan tosissaan treenattu. Päätin siis heittää ponille kärryt perään ja lähteä pienelle jouluajelulle maastoon. Nelli oli tänään hyvällä tuulella ja sain sen melko helposti tarhasta pois. Ponille kelpasi paremmin kuin hyvin mukanani tuomat porkkanat, joilla sain sen keploteltua luokseni. Tallissa puunasin ponin oikein kunnolla ja päätin vähän piristää tätä ankeaa ja kuraista joulua - koristelin ponin oikein kunnolla! Laitoin kärryjen aisat täyteen kuusiköynnöksiä, sidoin ponin harjaan pieniä kulkusia ja laitoin tietysti punaiset pintelit ja punaiset pehmusteet valjaiden alle. Lähdimme Nellin kanssa tekemään vähän pidempää lenkkiä. Härdellin pihapiiristä lähtee yksi kymmenen kilometrin lenkki, joka on koko matkan ajan rauhallista hiekkatietä. Maisemat eivät niinkään mieltäni ilahduttaneet, sillä kaikkialla oli märkää ja kuollutta. Nelli oli kuitenkin pirteällä päällä ja sai minut hymyilemään. Poni halusi jatkuvasti hölkälle ja tarjoili laukkaa. Yhden suoran pätkän annoin sen päästellä ja sieltä lensi muutama ilopukkikin. Hyvän matkan ennen tallia otin tamman kuitenkin käynnille. Nellille tuli melkoinen hiki, joten jouduin hieman pyyhkimään sitä märällä sienellä ja lopuksi laitoin sille vielä lämpimän vohveliloimen päälle, jonka kanssa tamma pääsi lämmittelemään karsinaansa. Annoin sille sinne pienen määrän heinää mutusteltavaksi. Noin tunnit kuluttua hain Nellin ja vein sen takaisin tarhaansa muiden laumatovereiden luokse. Hyvää joulun odotusta kaikille!


© Kuvat ovat tallin omaisuutta