Härdelli

Härdelli

Moons Last Hero -

Virtuaalihevonen | VH16-017-0047

Nimi: Moons Last Hero, "Hero" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Ruunikonpäistärikkö Säkäkorkeus: 101 cm
Sukupuoli: Ori Syntymäaika: 10.09.2015 (9v) - 4v 07.01.2016
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: Moondance (VRL-01080)
Painotus: Yleispainotus Koulutustaso: Helppo B, Vaativa, 50cm
Saavutukset: -

Säikky ja epäluotettava poni, joka tästä huolimatta on kuitenkin ystävällinen.

Ostin Heron Härdelliin neljävuotiaana Moondancesta. Ori lähti meille tasan upean sukunsa ja ulkonäkönsä vuoksi, sillä luonteeltaan Hero on säikky poni johon ei ikinä voi luottaa. Kilttihän Hero on eikä se mitään pahaa halua kenellekkään. Ori säikkyy kuitenkin kaikkea mahdollista ja sen on välillä todella vaikea rentoutua. Herran kanssa työskentely ja kilpaileminen onkin välillä todella haastavaa. Ratsastuskoulukäyttöönkään ori ei kuitenkaan sopisi epäluotettavuutensa takia. Tykkään kuitenkin orista siinä että se on sosiaalinen ja laumassa erittäin tervepäinen yksilö.

Tallissa Hero on helppo, sillä siellä on tuttua ja turvallista. Hero on rauhallinen ja sen kanssa voi tallissa touhuta vaikka kuinka pitkään. Orin varustaminen sujuu rivakasti ja kaviotkin nousevat kevyesti ja pysyvät ylhäällä maltillisesti. Poika on myös erittäin hyvä kengittää, se ei turhia hätäile tai säpsähtele naulojen hakkaamista. Ori on sopivan ahne - malttaa odottaa ruokaansa eikä kerjäile, mutta on kyllä tyyväinen mikäli palkkaa saa hyvästä työstä. Taluttaessa Hero ei ole mukavimmasta päästä. Se kyttäilee jokaiseen kulmaan ettei mikään vain hyökkäisi hänen kimppuunsa. Poni myös jyrää ja sitä saa koko ajan pyytää rentoutumaan ja hidastumaan. Hero säikähtää pientäkin rapsahdusta, jolloin kädet ja tasapaino on kovilla kun poni menee paniikkiin ja tekee kaikenmaailman sivuhyppyjä. Pahimpia ovat tuuliset päivät sekä tietysti pimeys ja vaakasuora vesi/lumisade. Nämä elementit yhdessä ovat Heron mielestä kuin kauhuelokuvasta.

Heron kanssa harrastetaan pääasiassa valjakkoajoa, sillä ratsastaessa se säikkyy jatkuvasti ja tämän takia ratsastaja meinaa lentää vähän turhan usein selästä. Ratsuna Hero on osaava, sillä on hienot ja mukavat askellajit istua. Se hermostuu kuitenkin helposti ja ratsastaminen menee yleensä vain orin rauhoittelemiseksi. Osaa väistöt niin käynnssä kuin ravissa. Kaikkein hankalinta on laukkatyöskentely sillä mitä kovempi vauhti sitä enmmän se provosoi oria hermostumaan. Valjakkoajossa Hero on aivan erilainen oikeiden varusteiden kanssa. Sillä on silmälaput joiden ansiosta poni kuuntelee enemmän ohjastajaa eikä keskity kaikkeen ulkopuoliseen. Hero on kovassa kunnossa ja se suoriutuu erinomaisesti valjakkoajon eri osa-alueista. Poni menee jopa vaativatasolla, johon moni shetlanniponi ei yllä.

Kuljetuksessa Hero on hieman levoton, muttei ongelmaksi asti. Oria kannattaa kuitenkin seurata tarkasti kameran avulla, ettei paniikkia pääse syntymään. Kilpapaikoilla Hero on todella levoton, huutaa, hyppii pystyyn ja säikkyy kaikkea ja kaikkia. Orille laitetaankin pumpulitupot korviin, jotka auttavat sitä rentoutumaan. Näiden avulla olemme pystyneet kilpailemaan valjakkoa ja näyttelyitä suht ongelmitta sekä kouluratsastusta, jossa ori säikkyy kuitenkin helpommin. Näyttelyissä ori nostaa itsensä ryhdikkääksi ja keskittyy lopulta lähinnä tammoihin. Sillä on näyttävä ravi, kun se vain malttaa ravata ilman hyppimistä.

i. Hercules
she, voikko, 102cm
VIR MVA Ch, SHLA-I, KTK-III, KRJ-II, YLA1
ii. Hexagon
she, vkkokm, 100cm
evm
iii. Horror v.d. Nieuwemaan
she, ruunikko, 96cm
evm
iie. Amitie
she, musta, 96cm
evm
ie. Loveletter
she, vkkokrj, 95cm
evm
iei. Jillian's Tosca
she, musta, 106cm
evm
iee. Lola
she, kimo, 101cm
evm
e. Last Drop Falls
she, rautiaanpäistärikkö, 100cm
KTK-III, KRJ-I, YLA1, SHLA-I
ei. Last Man Standing
she, musta, 104cm
evm
eii. Last Change
she, kirjava, 103cm
evm
eie. Apache Sunrise
she, musta, 106cm
evm
ee. Acapella v. Storn
she, liinakko, 103cm
evm
eei. Alacazar v. Llyod
she, voikko, 102cm
evm
eee. Ulyses v. Stron
she, musta, 104cm
evm

i. Hercules ei varmasti ole monille tuntematon shetlanninponiori. Hercules on menestynyt todella upeasti elämänsä aikana ja tällä hetkellä viettää ansaittuja eläkepäiviä. Väriltään poni on voikko ja säkäkorkeudeltaan 102 senttimetriä. Ori on palkittu näyttelyissä VIR MVA Ch-arvonimelle ja kantakirjattu III-palkinnolle. Lisäksi se on palkittu myös kouluratsastuslaatuarvostelussa II-palkinnolla, shetlanninponilaatuarvostelussa I-palkinnolla ja yleislaatuarvostelussa myös ykkösellä. Herculeksellä on Heron lisäksi yhdeksän jälkeläistä.

ii. Hexagon on valitettavasti jo menehtynyt, mutta jätti jälkeensä paljon hyviä muistoja. Ori oli luonteeltaan itsepäinen shetlanninponi. Sitä on kuvailtu myös kärsimättömäksi ja kaikki kannattaa sen kanssa hoitaa nopeasti, ennen kuin poni kyllästyy ja alkaa riehumaan. Väriltään se oli voikonkimo ja korkeudeltaan tasan 100 senttimetriä. Hexagon kilpaili Ruotsissa esteitä 60cm tasolla ja sijoittui monesti. Viimeiset vuodet se vietti Ruotsissa pienellä pikkutytöllä opetusmestarina. Hessua käytettiin myös jalostukseen ja jälkeläisiä orilla on 20 kappaletta.

iii. Horror v. Nieuwemaan tulee suositusta ruotsalaisesta shetlanninponisuvusta. Luonteeltaan Mauno oli leppoisa ja todella rauhallinen oriiksi. Se oli korkeudeltaan 96cm korkea ja väriltään ruunikko. Poni ei ottanut stressiä mistään ja pärjäsikin hyvin kilpaurallaan. Se kilpaili 50cm tasolla esteitä ja silloin tällöin kouluratsastusta Helppo B tasolla. Se sijoittui muutamissa arvokisoissa ja oli myös todella kysytty jalostukseen. Jälkeläisiä poni ehti saamaan 15 maailmaan, kunnes se kuoli 13-vuotiaana auto-onnettomuudessa matkalla uuteen kotiin.

iie. Amitie on ollut jo useita vuosia kuopassa, mutta tammaa kaivataan kovasti edelleen. Anni oli 96 senttinen musta estetamma. Luonteeltaan poni oli shetlanninponeille tyypillisen itsepäinen ja harva se päivä se testaili ratsastajiaan pukkirodeoilla. Se rakasti hyppäämistä ja antoi estekentällä aina 100% itsestään. Tamman suvusta löytyy paljon menestyksekkäitä esteponeja, kouluratsuja ei juurikaan löydy. Viimeiset elinvuodet tamma vietti pienellä harrastetallilla ja toimi silloin tällöin tuntiratsuna aloittelijoille. Varsoja tamma varsoi viisi kappaletta, sillä suunniteltiin vielä muutamaa mutta se jouduttiin lopettamaan lihasrevehdyksen seurauksena.

ie. Loveletter oli todella kaunis tamma kera harvinaisen voikonkirjavan värin. Sillä oli toinen silmä taivaansininen hera. Säkäkorkeudeltaan Lelu oli 95 senttimetriä ja luonteeltaan tamma oli todella huomionkipeä ja halusi aina olla kaiken keskipisteenän. Se oli itsepäinen, mutta ratsastaessa nöyrä ja kuuliainen. Tamman kanssa kilpailtiin valjakkoajossa noviisi-tasolla sijoittuen. Sen kanssa kilpailtiin kuitenkin aina välillä myös he B tasolla kouluratsastuksessa. Viimeiset vuodet poni vietti harrasteratsuna, poistui kilpauralta. Se lopetettiin 22-vuotiaana pahentuneiden jalkavaivojen takia.

iei. Jillian's Tosca oli suloinen erittäin pörröinen shetlanninponiori. Säkäkorkeutta löytyi 106 senttimetriä ja väriltään yleinen musta. Tossavainen menestyi todella hyvin kouluratsastuksessa ja se on vieraillut myös muutamissa arvokisoissa menestyen. Ratsuna Tossavainen oli nöyrä ja yhteistyöhaluinen, mutta hoitaessa sättä ja laittoi vastaan joka asiassa. Ori kerkesi viettämään viisi vuotta eläkepäiviä pienellä suomalaisella yksityistallilla tallityttöjen rapsuteltavana. Oria käytettiin jalostuksessa ja sillä on 15 kappaletta terveitä varsoja.

iee. Lola menestyi elämässään valjakkohevosena. Tamma rakasti kärryjen vetämistä, eikä sitä oikein muihin hommiin voinutkaan kuvitella. Luolteetaan tamma oli reipas ja rohkea. Se oli aina joka paikassa testaamassa ensimmäisenä uusia juttuja. Väriltään poni oli kimo ja korkeudeltaan 101 senttimetriä. Elämänsä aikana Lola varsoi kahdeksan tervettä varsaa. Se rakasti äitinä olemista ja hoivasi mielellään myös muiden nuorukaisia. Viimeiset vuodet se vietti suomalaisella ratsastuskoululla viihdyttämässä lapsia.

e. Last Drop Falls menehtyi ihan muutamia viikkoja sitten. Tämä upea evm-sukuinen tamma kilpaili huippu-uran kouluratsastuksessa ja sen lisäksi myös menestyen esteillä. Assilla on 45 KRJ:n alaista sijoitusta ja kahdeksan ERJ:n alaista. Poni on kantakirjattu III-palkinnolle, palkittu yleislaatuarvostelussa ykköspalkinnolla, shetlanninponilaatuarvostelussa ykköspalkinnolla sekä KRJ:n laatuarvostelussa ykkösellä! Huipputuloksia siis. Väriltään Assi oli rautiaanpäistärikkö ja säältään tasan 100cm. Jälkeläisiä tammalla on Heron lisäksi viisi.

ei. Last Man Standing tulee menestyneestä Amerikkalaisesta suvusta. Ori on koulupainotteinen 104 senttimetriä korka musta poniori. Luonteeltaan ori on kuvailtu rauhattomaksi ja mukavuudenhaluiseksi. Jos ulkona sattuu satamaan, niin silloin orin pasmat menevät ratsastaessa aivan sekaisin. Kouluratsuna Lassi toimii upeasti ja suorittaa liikkeet pikkutarkasti. Poni on sijoittunut muutamissa arvokisoissa ja sen palkintokaappi on täynnä erilaisia palkitoja myös estekisoista. Orin suku on isänpuolelta koulupainotteista, mutta emänm puolelta löytyy myös valjakko- ja estehevosia. Lassi menehtyi 29-vuotiaana. Jälkeläisiä se jätti maailmaan 14 kappaletta.

eii. Last Change oli todella hieno ja menestynyt kouluhevonen, jonka ura kuitenkin tyssäsi lyhyeen. Se ehti kilpailla vain yhden kauden, kun se menehtyi auto-onnettomuudessa. Varsoja Aksu ehti saamaan vain yhden kappaleen, eli ponin ainoa jälkeläinen oli hyvin kysytty jalostuksessa. Aksu oli todella hyvä hevonen upeasta suvusta. Korkeudeltaan se oli 93 senttimetriä ja väriltään ruskea lehmänkirjava. Aksulla oli aina pilkettä silmäkulmassa, mutta se oli myös hyvin miellyttämisen haluinen. Ori toimi koulun lisäksi myös hyvin esteillä.

eie. Apache Sunrise oli todella komea musta shetlanninponiori, joka menestyi esteratsastuksessa. Sijoituksia löytyy tältä herralta myös arvokisoista. Luonteeltaan Atte oli hyvin temperamenttinen ja päättäväinen tapaus. Orin kanssa ei aina ollut helppoa ja sen omistajalta tarvittiin erittäin paljon kärsivällisyyttä. Ratsastaessa poni oli kuitenkin oikea unelma. Vaikka orin kisaura oli menestynyt ja sijoituksia löytyi, se loppui kuitenkin lyhyeen. Ponilla todettiin pahanlaatuinen kasvain vatsassa, jonka takia kisaus jätettiin. Kasvain saatiin hoidettua, jonka jälkeen Atte oli tarjolla jalostukseen ja orista saatiin kaksi varsaa. Syöpä kuitenkin uusiutui ja Atte jouduttiin valitettavasti lopettamaan.

ee. Acapella v. Storn edustaa kuuluisia ruotsalaisia sukulinjoja. Pella oli liinakko 103 senttinen shetlanninponitamma, joka oli luonteeltaan haaveilija. Sitä sai koko ajan herätellä horroksesta. Esteillä tamma oli vauhdikas ja välillä se unohti jopa hypätä. Kouluratsastuskin sujui hienosti tämän tamman kanssa. Pella sijoittui kisoissa todella hyvin. Varsoja tamma sai elämänsä aikana kuusi, kolme tammaa ja kolme oria.

eei. Alacazar v. Llyod tulee yhdestä Ruotsin vanhimmista shetlanninponisuvuista. Voikki ori oli luonteeltaan kovapäinen ja se teki aina oman tahtonsa mukaan. Aatun kanssa sai aina olla tappelemassa mitä yksinkertaisimmista asioista. Poni kilpaili paljon esteillä sekä koulussa. Sen palkintokaappi oli jo ensimmäisen kisakauden jälkeen aivan täynnä. AAtu kilpaili muutaman vuoden aktiivisesti, kunnes sen jalka venähti, eikä ori kestänyt enää aktiivista kilpakäyttöä. Se siirtyi jalostuskäyttöön ja saatti maailmaan huimat 25 jälkeläistä. Lopulta poni kouli ähkyyn.

eee. Ulyses v. Stron oli hieno musta kouluratsu. Tämä poni oli aivan liian rauhallinen esteille. Koulun Ulla taitoi hyvin ja yritti aina tehdä parhaansa. Kilpauran jälkeen neiti siirtyi ratsastuskoululle opetushevoseksi. Siellä se sai myös viisi hienoa tammavarsaa. Ullan suku on täynnä esteratsuja, mutta jostain hevosista löytyy myös pientä kouluratsun verta. Suvussa on myös yksilöitä, jotka eivät ole menestyneet ollenkaan. Ulla lopetettiin 20-vuotiaana vanhuuden vaivojen saattelemana.


06.06.2016 Ori Härdellin Thor emä Härdellin Madonna sijoituksia KRJ & VVJ
18.07.2017 Ori Härdellin Hubert emä Härdellin Hulina -

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 42, joista voittoja 10

22.01.2016, Stewart, Helppo C, 3/97
24.01.2016, Stewart, Helppo C, 7/97
27.01.2016, Stewart, Helppo C, 2/97
22.03.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
27.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
27.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
28.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
29.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
30.03.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
16.03.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
17.03.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
18.03.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
19.03.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
20.03.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
14.04.2016, Kettula, Helppo B, 2/30
24.05.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
27.05.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
28.05.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
31.05.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
01.06.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
04.06.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
10.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 1/30
16.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 1/30
16.05.2016, Moondance, Helppo B, 4/37
11.05.2016, Moondance, Helppo B, 1/38
10.05.2016, Moondance, Helppo B, 1/38
09.05.2016, Moondance, Helppo B, 1/38
22.06.2016, Koistila , Helppo B, 1/30
24.06.2016, Koistila , Helppo B, 2/30
28.06.2016, Koistila , Helppo B, 4/30
28.06.2016, Koistila , Helppo B, 4/30
29.06.2016, Koistila , Helppo B, 5/30
19.04.2016, Heili, Helppo B, 3/50
05.09.2016, Metsovaara, Helppo B, 6/40
07.09.2016, Metsovaara, Helppo B, 2/40
10.09.2016, Metsovaara, Helppo B, 4/40
28.09.2016, Härdelli, Helppo B, 3/50
01.09.2016, Koistila, Helppo B, 4/40
04.09.2016, Koistila, Helppo B, 6/40
08.09.2016, Koistila, Helppo B, 3/40
18.09.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 6/40
20.09.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 6/40

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 44, joista voittoja 9

05.03.2016, Wyat Shetlands, Vaativa, 3/40
06.03.2016, Wyat Shetlands, Vaativa, 5/40
08.03.2016, Wyat Shetlands, Vaativa, 6/40
25.05.2016, Tuiskula, vaativa tarkkuuskoe, 3/30
21.05.2016, Tuiskula, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
09.06.2016, Metsovaara, vaativa yhdistetty, 1/33
06.06.2016, Metsovaara, vaativa yhdistetty, 3/33
03.06.2016, Metsovaara, vaativa yhdistetty, 2/33
01.06.2016, Metsovaara, vaativa yhdistetty, 4/33
15.05.2016, Oakhill, vaativa yhdistetty, 2/30
21.06.2016, Metsovaara, vaativa koulukoe, 5/34
27.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 5/40
25.06.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 6/50
26.06.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 1/50
29.06.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 3/50
30.06.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 4/50
01.07.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 6/50
02.07.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 4/50
12.08.2016, Viisikko, vaativa yhdistetty, 5/55
08.09.2016, Metsovaara, vaativa koulukoe, 3/50
06.11.2016, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 3/40
10.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 5/40
12.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 2/40
13.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 6/40
16.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 1/40
22.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 2/40
25.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 5/40
26.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 4/40
27.10.2016, Brendan, vaativa yhdistetty, 1/40
10.09.2016, Härdelli, vaativa tarkkuuskoe, 1/18
05.12.2016, Metsovaara, vaativa tarkkuuskoe, 7/50
09.01.2017, Vähäpelto, vaativa koulukoe, 3/30
10.01.2017, Vähäpelto, vaativa koulukoe, 4/30
20.01.2017, Vähäpelto, vaativa koulukoe, 5/30
01.01.2017, Vähäpelto, vaativa koulukoe, 2/30
05.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 5/30
07.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 1/30
11.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 4/30
15.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 4/30
03.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
11.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 4/30
12.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 1/30
12.07.2017, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 5/30
28.07.2017, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 1/30

KERJ Kenttäratsastuskilpailut - Sijoituksia 14, joista voittoja 2

06.09.2016, Metsovaara, aloittelijaluokka, 2/17
07.09.2016, Metsovaara, aloittelijaluokka, 3/17
09.09.2016, Metsovaara, aloittelijaluokka, 4/17
08.12.2016, Mörkövaara, aloittelijaluokka, 1/30
10.11.2016, Yentel Ponies, aloittelijaluokka, 3/15
16.11.2016, Yentel Ponies, aloittelijaluokka, 2/15
19.11.2016, Yentel Ponies, aloittelijaluokka, 3/15
11.07.2017, Ros Cirein, aloittelijaluokka, 4/16
16.07.2017, Ros Cirein, aloittelijaluokka, 4/16
19.07.2017, Ros Cirein, aloittelijaluokka, 2/16
22.07.2017, Ros Cirein, aloittelijaluokka, 1/16
28.07.2017, Ros Cirein, aloittelijaluokka, 3/16
29.07.2017, Ros Cirein, aloittelijaluokka, 2/16
30.07.2017, Ros Cirein, aloittelijaluokka, 2/16

ERJ Esteratsastuskilpailut - Sijoituksia 4, joista voittoja 0

22.01.2016, Stewart, 50cm, 9/82
23.01.2016, Stewart, 50cm, 7/82
24.01.2016, Stewart, 50cm, 5/82
27.01.2016, Stewart, 50cm, 9/82

00.00.2017 NJ paikka tulos tuom. ari© Kuvat ovat tallin omaisuutta