Härdelli

Härdelli

Throntown Deep Junkie - KTK-III

Virtuaalihevonen | VH16-017-0045

Nimi: Throntown Deep Junkie, "Junnu" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Kimo Säkäkorkeus: 97 cm
Sukupuoli: Ori Syntymäaika: 28.06.2015 (13v) - 3v 12.10.2015
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: Stable Throntowns, evm
Painotus: Yleispainotus Koulutustaso: Helppo C & Vaativa & 60cm
Saavutukset: KTK-III palkittu 20.12.2016 pistein 17 + 19 + 16 + 17 = 69p.

Utelias, nopea oppimaan, taitava ratsu ja loistava kilpaponi.

Junnu on ollut ehdottomasti hevoshistoriani helpoin poni mitä meillä on koskaan ollut. Tuttuni toi ponin minulle Hollannista kolmevuotiaana. Poni kotiutui heti ja meillä oli loistava yhteys orin kanssa ensihetkistä lähtien. Tämä herra on ollut uskomattoman nopea oppimaan ja todella, todella helppo! Ratsuna se kehittyi erittäin nopeasti, eikä vierastanut ollenkaan uusia asioita. Ponin kanssa kilpaileminen on myös ollut alusta saakka helppoa, se ei ole sanonut juuta eikä jaata mihinkään. Mitä tähän nyt voisi sanoa? En tyytyväisempi voisi olla tähän poniostokseen.

Hoidettaessa Junnu on utelias ja aktiivisesti menossa mukana. Käytävällä poni ei todellakaan ole mikään kuollut lahna, joka ei liikauta evääkään. Junnu seilaa hieman edestakaisin, mutta ei kuitenkaan ärsyttävällä tavalla vaan siedettävissä mittasuhteissa. Ori on helppo varustaa, se ei pullistele, näyki tai muutenkaan kiukuttele. Kengittää se on muuten helppo, mutta ori arastaa hieman naulojen hakkaamista, jolloin se voi hieman säpsyä ja nykiä jalkaansa kengittäjän otteesta pois. Laumassa Junnu on vähän turha uhkarohkea ja haluaisi tutustua kaikkiin. Monesti se saa nokkiinsa, mikäli uusi tuttavuus ei ole ihan samaa mieltä Junnusta. Poni ei ole mikään paras lukemaan toisten elekieltä, joten on ihmisten vastuulla kenet Junnun kanssa uskaltaa yhdistää. Ehdottomasti hauskinta orilla on ollut nuorten ja vallattomien orivarsojen kanssa.

Alussa kerroinkin Junnun helposta ratsastushistoriasta. Vaikka ori on ollut helppo opettaa, on sen kapasiteettikyky kuitenkin ollut rajallinen. Tasoltaan Junnu on kouluratsastuksessa Helppo C, esteitä se kyllä hyppää jopa 60cm korkeudelta. Koulussa Junnun rakenne ei yksinkertaisesti taivu enää pidemmälle. Ori on liikkeiltään reipas, muttei kuitekaan sulavimmasta päästä ja pohkeenväistössä poni on hieman kömpelö ja jäykkä. Junnu ei kuitenkaan koskaan menetä hermojaan vaan yrittää aina parhaansa. Esteillä Junnu on kyllä kouluratsastusta parempi, sillä siinä ei tarvitse taipua samoihin mittoihin. Herralta löytyy ponnistuskykyä ja sen vauhti on juuri sopiva. Se ei kaahaa tai ryöstä, mutta menee kyllä erittäin reipasta tempoa eteenpäin. Sarjat ovat tämän ponin heikkous. Junnun kanssa on treenattu myös valjakkoajoa, josta löytyy samat haasteet kuin kouluratsastuksessakin. Vajakkoajossa Junnun vahvuus on ehdottomasti kestävyys- ja tarkkuuskokeet. Koulukokeissa poni suorittaa kyllä hienosti, mutta jää monesti pisteissä juuri mitalisijojen alapuolelle. Poikkeuksiakin toki löytyy, ollaan me kouluosuuksiltakin tuotu ruusukkeita kotiin!

No, eipä helpompaa kilpaponia tosiaan voisi olla. Varsasta asti Junnun mielestä kuljettaminen on ollut hauska seikkailu, joten sen kanssa matkustaminen on ollut mutkatonta. Kyytiin mennään mielekkästi ja koko automatkan ori on hiljaa ja mussuttaa tyytyväisenä heinää, sekä kuuntelee ulkoa kuuluvia ääniä mielenkiinnolla. Kisapaikalla ori tutkiskelee innoissaan uutta ympäristöä ja hörisee tuttavallisesti muille hevosille. Orin mielestä on ehdottomasti parasta, jos kisapaikalla pääsee tutustumaan uusiin hevosiin. Koulun, esteiden ja valjakon lisäksi Junnun kanssa käydään säännöllisesti myös näyttelykehiä kiertelemässä.

i. Kiss Me Quick
she, kimo, 100cm
ii. Rowston Iron
she, kimo, 102cm
iii. Hard Cory
she, mustankimo, 104cm
iie. Miniette II
she, kimo, 89cm
ie. Rowston Liana
she, rautias, 96cm
iei. Throntown Wellow
she, kimo, 100cm
iee. Easton Rocky
she, rautias, 99cm
e. Throntown Jennie
she, kimo, 98cm
ei. Throntown Wennie
she, ruunikonkimo, 99cm
eii. Kill The Roses
she, kimo, 100cm
eie. Three Minutes To Mars
she, vaaleanpunarautias, 94cm
ee. Nutrilet
she, voikko, 100cm
eei. Truly Deep
she, voikko, 101cm
eee. Hamina
she, ruunikko, 109cm

i. Kiss Me Quick on metrin korkuinen kimo poniori, johon jokainen tuppaa rakastumaan. Ori omaa täyden kympin rakenteen ja luonteeltaankin se on todellinen herrasmies. Kun samaan pataan lisätään vielä tieto siitä, että kyseiset ominaisuudet periytyvät tehokkaasti, tuli herrasta hetkessä suosittu ja tunnettu jalostusori. Pääasiassa Kiss Me Quick kilpailee koulu- ja esteradoilla, mutta siinä sivussa se toimii myös jalostusorina, jolle on jo tässä elämän vaiheessa ehtinyt kertyä lähes 150 jälkeläistä.

ii. Rowston Iron oli väriltään kimo 102 cm korkea poniori. Ronny syntyi Hollannissa, jossa se vietti ensimmäiset kolme elinvuottaan. Kolme vuotiaana hyvä käytöksiseksi tapaukseksi osoittaunut herra myytiin nuorelle tytölle harrasteponiksi – ori suoritti ratsukoulutuksen ennätyksellisen nopeasti, jonka jälkeen se aloitti kilpauransa uuden omistajansa kanssa. Pari kilpaili hyvällä menestyksellä monet vuodet esteradoilla ja ehti välissä astua yhden tammankin. Lupaava Ronny onnistui kuitenkin katkomaan jalkansa kotitarhassa alta 10-vuotiaana ja se jouduttiin haikein mielin lopettamaan. Jälkeläisiä ori jätti jälkeensä kaksi kappaletta ja molemmat seuraavat isänsä jalan jälkiä luoden kilpauraa.

iii. Hard Cory oli mustankimo poniori, joka teki elämänsä aikana hienon uran niin kilpa- kuin jalostusponina. Cory asui nuoruutensa Ruotsissa, mutta muutti Hollantiin täytettyään 7-vuotta ja jatkoi hyvin alkanutta uraansa siellä. Cory kuoli luonnollisesti vanhuuteen hieman reilun 25-vuoden iässä ja jätti jälkeensä yli sata hienoa jälkeläistä.

iie. Miniette II oli pienikokoinen kimo shetlanninponi, jonka vaikutusalueena oli alusta loppuun asti Hollanti. Ponitamman kanssa kilpailtiin vaihtelevalla menestyksellä este- ja kouluradoilla, mutta kymmenenvuotiaana se siirtyä pelkästään jalostuskäyttöön jaloista löydetyn kulumisen vuoksi. Tamma sai koko elämänsä aikana viisi jälkeläistä, joista jokainen jatkoi emänsä jalan jäljissä kilpailemista. Luonteeltaan Miniette oli erittäin kiltti ja fiksu tamma. Se ei koskaan kiukutellut turhasta ja oli suorastaan työnarkomaani. Tamma oli aina valmiina lähdössä lenkille. Miniette piti myös pienten lasten seurasta, joiden kanssa tamma oli hyvin varovainen. Miniette myös periytti tätä upeaa luonnettaan jälkeläisilleen, mistä varsojen omistajat olivat hyvin mielissään.

ie. Rowston Liana on rautias 96cm korkea ponitamma, joka syntyi ruotsalaiseen shetlanninponi siittolaan. Lähes heti vieroituksen jälkeen Lisa sai lähteä myyntiin ja se päätyikin Hollantiin. Tamman uusi omistaja koulutti tamman ja aloitti sen kanssa menestyksekkään kilpauran, ensin esteillä, mutta siirtyen myöhemmin kouluratsastuksen pariin. Lisa ehti viettää välissä myös mammalomaa. Tamman kääntyessä 13-vuoden ikään, oli omistajan pakko luopua tästä elämäntilanteensa vuoksi ja seuraavaksi neitokainen päätyi hollantilaiselle ratsastuskoululle. Lisa sopeutui paikkaan hyvin ja vielä tänäkin päivänä se kiertää uraa pitkin, kantaen selässään innokkaita pikkutuntilaisia.

iei. Throntown Wellow oli kimo poniori ja luonteeltaan melkoinen machoilija. Poni aloitti kilpauransa nuorena ja joutui myös lopettamaan sen 10-vuoden iässä – syy tälle oli hankoside vamma, jolle eläinlääkärit eivät paljoa toivoa antaneet. Jalostusoriksi ponistu kuitenkin vielä oli ja sellaisena se myös toimi loppu elinikänsä. 24-vuoden iässä hankoside alkoi oireilla pahemman kerran ja ori päätettiin päästä kärsimyksestään. Jälkeläisiä herra jätti maailmaan hieman vajaat viisikymmentä.

iee. Easton Rocky oli rautias tamma, joka toimi koko elämänsä ajan tuntiratsuna hollantilaisen ratsastuskoulun riveissä. Ponitamma viihtyi työssään ja oli suosittu pienten lasten keskuudessa. Luonteeltaan tämä tamma olikin aivan huippu ja se kantoi lapsia selässään niitä visusti varoen. Rocky astutettiin tämän ollessa seitsemänvuotias ja yhden jälkeläisen tamma ehtikin työnsä lomassa saada. Tamma eli kunnioitettavaan 28-vuoden ikään, kunnes kuoli kaikessa rauhassa ratsastuskoululla.

e. Throntown Jennie on tullut tunnetuksi pääosin ulkonäöstään ja rakenteestaan, joiden ansiosta tamma on menestynyt näyttelykehissä kotimaassaan Ruotsissa. Kimo, hieman alle metrin korkuinen ponitamma kiertää yhä edelleen näyttelyissä, mutta lisäksi se suorittaa kilpaponin uraa esteratsuna. Muutamat kenttäratsastuskilpailutkin kokeiltiin, mutta siitä lajista ei kuitenkaan innostuttu sen enempää. Jälkikasvua tammalla on kolmen varsan verran ja tulevaisuudessa jälkeläisiä olisi tarkoitus teettää tammasta lisääkin. Jennien jälkeläiset ovat kauniisti liikkuvia hyvärakenteisia poneja.

ei. Throntown Wennie on komea ruunikonkimo poniherra, joka on viettänyt koko elämänsä kasvattajallaan Hollannissa. Ori todettiin äärimmäisen lupaavaksi nuorukaiseksi ja pian ratsukoulutuksen päättämisen jälkeen se aloitti kilpailemaan hyvällä menestyksellä. Ori toimi kilpauransa rinnalla myös menestyksekkäänä siitosorina ja tätä nykyä sillä on lähes 100 jälkeläistä.

eii. Kille The Roses syntyi Suomessa, mutta viisivuotiaana se myytiin Hollantiin junnun kilpaponiksi. Kimo, metrin korkuinen poniori menestyi hyvin ja keräsi valtavan määrän mainetta ja kunniaa, joiden myötä ori siirtyi jalostuskäyttöön 15-vuotiaana. Ori ehti kasvattaa jälkeläismääränsä lähemmäs sataa ennen kuin se 25-vuoden iässä kuoli vanhuuteen.

eie. Three Minutes To Mars - ei mikään kukkanen käytöstavoiltaan, mutta harrasteratsuksi ihan kelpo poni. Tamma muutti vieroituksen jälkeen ponikokoiselle naiselle Hollantiin ja aloitti tämän kanssa rauhalliseen tahtiin kilpailemisen. Kilpailut ei kuitenkaan ollut tämän tamman juttu, joten se astutettiin kerran ja siirrettiin sen jälkeen puskaratsuksi.

ee. Nutrilet oli jo ensimmäisen jälkeläisensä saadessaan kymmenvuotias. Tamma oli vahinkovarsa, eikä sen kasvattaa pahemmin kiinnostanut ponitamman kohtalo. Nutrin ratsukoulutus laiminlyötiin, eikä tamman kohtelukaan ollut aivan samaa tasoa kuin muilla tallin poneilla. Poni oli ollut myynnissä koko ikänsä, mutta vasta yhdeksän vuotiaana se löysi uuden kodin. Nutri ratsukoulutettiin melko heikolla menestyksellä, joten se toimi pääosin jalostuskäytössä – tamma ehti saada elämänsä aikana kaksi varsaa. Nutri lopetettiin alituisesti pahenevien vanhuuden vaivojen vuoksi tämän ollessa 20-vuotias.

eei. Truly Deep oli poniori vailla vertaa. Se hurmasi jokaisen vastaan tulevan käytöksellään, joka oli kuin suoraan satukirjoista. Englannista peräisin oleva poniori muutti nuorella iällä Hollantiin kilpaponiksi kouluratsastuksen pariin ja toimitti samalla jalostusorin virkaa. Deep oli väriltään kaunis voikko ja korkeudeltaan 101 senttimetriä. Sen erikoinen hieno väri veti selkeästi tammanomistajia puoleensa. Jälkeläisiä orilla on parisenkymmentä, joista osa jäi harrasteratsuiksi ja osa pääsi kilparatsun virkaan. Ori on myös palkittu hienoista jälkeläisistään.

eee. Hamina toimi koko elämänsä jalostusponina shetlanninponeja kasvattavassa siittolassa. Tamman jälkeläiset olivat erittäin haluttuja, sillä neito periytti heille erittäin hyvää käytöstä sekä rakennettakin. Suunniteltuja jälkeläisiä tamma pyöräytti maailmaan yhteensä kuusi ja lisäksi yhden vahinkovarsan. Vahinkovarsan Hamina synnytti aikaisin keväällä lämpimään karsinaansa. Tallinomistajille oli shokki löytää aamulla karsinasta pieni mustankirjava orivarsa. Varsa jäi kotitallilleen asumaan, mutta sen hoitoa laiminlyötiin kun aikaa ponille ei ollut. Sukuselvityksestä kiitos Minja.E & sukuselvitystä pidentänyt ja täydentänyt EmmiN.


08.07.2017 Tamma Sepp’s Nature Junkie emä Napoleon Complex -
14.07.2018 Ori M.B. Desert Finch emä Gabriëlle v.d. Rooshoeve KTK-I

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 44, joista voittoja 8

30.04.2016, KRJ-Cup, Oldfinion Dressage, HeC, 9/183
03.03.2016, Fiktio, Helppo C, 3/40
09.03.2016, Fiktio, Helppo C, 6/40
10.03.2016, Härdelli, Helppo C, 4/30
13.03.2016, Härdelli, Helppo C, 1/30
13.03.2016, Härdelli, Helppo C, 2/30
14.03.2016, Härdelli, Helppo C, 2/30
16.03.2016, Härdelli, Helppo C, 4/30
17.03.2016, Härdelli, Helppo C, 3/30
22.03.2016, Mörkövaara, Helppo C, 1/50
11.03.2016, Härdelli, Helppo C, 2/30
19.03.2016, Härdelli, Helppo C, 5/30
02.04.2016, Härdelli, Helppo C, 1/30
04.04.2016, Härdelli, Helppo C, 2/30
06.04.2016, Härdelli, Helppo C, 3/30
07.04.2016, Härdelli, Helppo C, 5/30
08.04.2016, Härdelli, Helppo C, 5/30
08.04.2016, Härdelli, Helppo C, 4/30
09.04.2016, Härdelli, Helppo C, 5/30
12.04.2016, Härdelli, Helppo C, 3/30
08.04.2016, Kettula, Helppo C, 5/30
08.04.2016, Fiktio, Helppo D, 2/16
11.04.2016, Fiktio, Helppo D, 2/16
14.04.2016, Fiktio, Helppo D, 4/16
16.04.2016, Fiktio, Helppo D, 2/16
11.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 1/13
13.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 1/13
15.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 3/13
17.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 3/13
17.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 4/47
15.04.2016, Villahaka, Helppo C, 2/60
16.04.2016, Villahaka, Helppo C, 5/60
17.04.2016, Villahaka, Helppo C, 5/60
17.04.2016, Villahaka, Helppo C, 7/60
18.04.2016, Villahaka, Helppo C, 4/60
20.04.2016, Villahaka, Helppo C, 6/60
21.04.2016, Villahaka, Helppo C, 7/60
02.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 3/10
02.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 1/10
03.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 1/10
05.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 3/10
07.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 2/10
14.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 3/10
15.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo D, 1/10

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 41, joista voittoja 7

31.12.2016, VVJ-Cup, Wyat, noviisi yhdistetty, 11/145
24.02.2016, Härdelli, Vaativa, 3/30
26.02.2016, Härdelli, Vaativa, 4/30
28.02.2016, Härdelli, Vaativa, 3/30
10.04.2016, Wyat Shetlands, Noviisi, 2/40
18.04.2016, Wyat Shetlands, Noviisi, 1/40
29.05.2016, Tuiskula, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
22.05.2016, Yentel Ponies, noviisi koulukoe pari, 4/30
23.05.2016, Yentel Ponies, noviisi koulukoe pari, 1/30
15.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 2/40
20.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 2/40
23.06.2016, Március, noviisi tarkkuuskoe pari, 2/28
07.09.2016, Metsovaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/50
06.09.2016, Metsovaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/50
02.09.2016, Metsovaara, noviisi tarkkuuskoe, 5/50
12.09.2016, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 1/35
16.09.2016, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 1/35
14.01.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 1/29
17.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 4/29
25.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 5/29
29.01.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/29
11.01.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/29
12.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 5/29
07.02.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 2/30
19.02.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 3/30
05.07.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 2/25
07.07.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 4/25
07.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 5/30
08.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 1/30
09.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 5/30
15.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
20.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
01.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 5/30
02.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
05.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
06.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 4/30
16.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
17.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 5/30
22.07.2017, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 4/30
27.07.2017, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 2/30
29.07.2017, Ros Cirein, vaativa koulukoe, 1/30

ERJ Esteratsastuskilpailut - Sijoituksia 4, joista voittoja 0

01.05.2016, Mörkövaara, 60cm, 3/30
10.05.2016, Mörkövaara, 60cm, 5/30
12.10.2016, Hiprakka, 50cm, 2/54
09.07.2017, Kisakeskus Corsett, 60cm, 6/47

13.10.2016 NJ Virtuaalitalli Dei 4/12 SA -> irtoSERT tuom. Jannica

★ 17.08.2017 - Päiväkirjamerkintä ★

Tallissa riehuva flunssavirus -- 153 sanaa -- Kirjoittajana EmmiN. (omistaja)

Aamu starttasi kerrassaan huonoissa merkeissä, sillä tallissa oli alkanut kiertämään jonkin näköinen flunssa poneilla. Onneksi hevoset olivat laitumella, joten luultavammin kierre saataisiin katkaistua suhteellisen helposti. Junnu seisoa kökötti apaattisena laitumella. Se oli ensimmäinen merkki josta huomasin, että nyt ei ole kaikki ihan hyvin. Nappasin oriin mukaani ja talutin sen talliin. Matkalla huomasin ponin sierainten vuotavan hieman ja sen jalat olivat kaikki hieman turvoksissa. Tallissa pääsin tutkimaan ponia vielä paremmin. Sen häntä oli ripulissa ja lämpökin oli asteen verran kuumeen puolella. "Voi poika pieni, sinä joudut nyt koppilepoon", mutisin itsekseni. Laitoin kylmäkääreet orille jalkaan laskemaan turvotusta ja juotin sille ämpärillisen siirapilla maustettua vettä. Vein ponin karsinaan kääreiden kanssa ja hain pienen kasan kuivaa heinää. Ruokaan Junnu ei kiinnittänyt mitään huomiota, vaan möllötti apaattisena lepuuttaen takajalkaansa. Ponia tulisi tarkkailla ja juottaa nyt säännöllisin väliajoin, mikäli olo ei helpottaisi pian niin täytyisi soittaa lääkärille. Lopulta jätin Junnun karsinaansa yksin ja lähdin katsomaan laitumen muiden ponien kuntoa.


★ 10.08.2017 - Päiväkirjamerkintä ★

Maastoreissu keskustassa -- 254 sanaa -- Kirjoittajana EmmiN. (omistaja)

Päädyimme Junnun kanssa tänään maastoilemaan kylämme keskustaan! Halusin jotain vaihtelua niin itselleni kuin ponille, joten mikäpäs sen mukavempaa kun maiseman vaihto maaseudusta kaupunkiin. Junnu oli tähän tehtävään helppo valinta, sillä se on niin mutkaton ja rohkea. Parkkeerasin kiinni olevan lukion hiekkaparkkipaikalle, jossa otin oriin kärrystä ulos. Sidoin sen puomiin, jossa satuloin ja suitsin oriin. Lopulta kiipustin kyytiin ja lähdin tallustelemaan kohti rantatietä. Junnu katseli innoissaan ympäristöään. Sen korvat olivat höröllä ja herra käveli komeassa ryhdissä eteenpäin. Jännityksestä se ei millään tavalla ollut jäykkä. Rannan kävelytiellä uskalsin ottaa muutaman askeleen rentoa ravia, sillä 200 metrin suora hiekkatie oli tyhjä ihmisistä. Äkkiä kuitenkin laskin vauhdin turvalliselle käynnille. Lähdimme pikkuhiljaa kaartamaan vilkkaampaan keskustaan, torin suuntaan. Aamu oli kuitenkin aikainen, joten epäilin paikan olevan melko hiljainen. Ja niin olikin, muutama torimyyjä oli ryhtynyt pystyttämään telttojaan. Ihmiset vilkuilivat meitä kulmiensa alta samalla huvittuneena hymyillen. Olihan aikuinen nainen (töppöjalkoineen) hauska näky pienen kimon shetlanninponin kyydissä. Vastaan tuli lapsiperhe, joka jäi hetkeksi höpöttelemään kanssani ponista. Lapset rapsuttelivat onnesta soikeana Junnua ja ori oli tietysti kovin otettu saamastaan huomiosta. Poni alkoi kuitenkin käymään pian levottomaksi paikallaan seisomisesta, joten jatkoimme matkaa. Olimme kävelleet jo reilut puolituntia, joten päätin suunnata takaisin trailerille - tosin eri reittiä mitä tulimme. Kävelimme bussiaseman sekä taksitolpan ohitse. Muutama aikainen kahvittelija vilkutteli aseman ikkunasta. Hymyillen moikkasin takaisin. 15 minuutin kuluttua olimme takaisin autolla. Hyppäsin pois kyydistä ja kehuin oria vuolaasti. Nappasin varusteet pikaisesti pois ja heitin ponin kyytiin. Matka takaisin tallille kestäisi vain 15 minuuttia, joten päätin jättää muut hoitotoimenpiteet tallilla tehtäväksi. Oli kerrassaan mukava reissu, tästä tulisi varmasti tapa!


★ 01.12.2016 - Päiväkirjamerkintä ★

Oriin kuulumisia -- 140 sanaa -- Kirjoittajana EmmiN. (omistaja)

Junnu on nyt kilpailuiden saralta elänyt hieman hiljaiseloa. Olen keskittynyt välillä nuoriin poneihimme, jotta nekin saisivat hieman kisatulosta itselleen. Ponilla on kuitenkin jo koulusijoitukset täynnä, joten kouluratsastuksen saralta olemme valmiita. Valjakkoajon kisaaminen puolestaan on ihan reippaastikin kesken, sijoituksia ei löydy vielä 16:sta enempää. Niitä olisi tarkoitus alkaa taas keräilemään jossain vaiheessa. Nyt viimeisin sijoitus on syyskuulta. Esteiden kisaaminen meiltä on vähän jäänyt, Junnulta niitä löytyy huimat kaksi. Katsotaan innostunko niistä orin kanssa vielä, vai jäikö sen kanssa esteiden pomppiminen näihin. Näyttelyistä poni nappasi lokakuussa irtoSERT:in, mistä olinkin hyvin onnellinen! Ilmoitinkin Junnun joulukuun poniKTK:hon, kovasti jännitän että mitä sieltä mahtaa tulla. Kakkosta poni ei tule saamaan, mutta kauhulla odotan saammeko edes kolmosta vai jäämmeko ilman palkintoa. Jalostukseen ponia olisi tarkoitus käyttää mahdollisen kantakirjauksen jälkeen (ellei jopa ennen jos oikein innostun). Päästäisiin sitten keväällä laatuarvosteluihin, kun saataisiin jälkeläisnäyttöä kasaan!


★ 13.10.2016 - Päiväkirjamerkintä ★

Junnu näyttelyissä -- 283 sanaa -- Kirjoittajana EmmiN. (omistaja)

Härdellin poppoo lähti tänään virtuaalitalli Deihin shetlanninponien rotunäyttelyyn. Mukana oli miniluokassa Sintti, tammoissa Reina ja Karkki sekä oreissa Junnu sekä Matti. Päivä alkoi oriluokilla. Ensimmäisessä luokassa oli Matti. Poni käyttäytyi tavalliseen tapaansa hyvin orimaisesti, oli erittäin kevyt liikkeissään ja hirnahteli välillä tammoille tervehdykseksi. Käytös ei ollut mitään ihan parasta luokkaa, mikä saattoikin hieman vaikuttaa tulokseen. Matti oli luokkansa kahdeksas, mutta palkittiin kuitenkin SA:lla. Ei siis huono palkinto ollenkaan. Toisessa oriluokassa oli Junnu. Luokka oli kovatasoinen. Luokassa oli myös yksi Härdellin kasvatti, Thor. Se jäi valitettavasti kuitenkin toiseksi viimeiseksi. Junnu käyttäytyi tavalliseen tapaansa hyvin asiallisesti. Poni liikehti kevyesti, mutta kuitenkin koko ajan tyynen rauhallisesti. Jopa tuomari kehui orin käytöstä. Junnu sijoittui neljänneksi ja sai sertin arvoisen. Ensimmäisessä tammaluokassa oli Karkki. Poni oli tänään joka hieman laiskahko ja sitä sai hieman patistaa eteenpäin, jotta saatiin ponin kaunis ravi esille. Se ei kuitenkaan meidän tulokseen vaikuttanut, Karkki oli kuudes ja SA. Tämä tammaluokka oli tasoltaan melko kova. Neljännessä tammaluokassa esiin pääsi Reina. Reina oli ilmeisesti kuljetuksessa hieman loukannut itseään, eikä se liikkunut aivan puhtaasti. Tämä harmitti, kehässä tuomari kysyi asiasta ja selitin ponin kolhaisseen itseään. Sillä oli pieni vekki jalassa. Tamma sijoittui joka tapauksessa kuudenneksi, paremmin olisi varmasti pärjännyt mikäli olisi ollut liikkeissään puhdas. SA:n se sai kuitenkin. Viimeinen minioriluokka täytti minut aivan ällikällä. Vaikka Sintti onkin hieno, en olisi ikinä uskonut sen pärjäävän niin hyvin. Ori oli melko sählä eikä välttämättä esittänyt aivan parhaita puoliaan. Silti poni voitti koko luokkansa. Bis kehässä tapahtui sitten ihmeitä. Sintti ei päässyt palkinnoille, mutta sai irtoSERT:in. Kaikkien yllätykseksi tuomari halusi kuitenkin palkita myös Junnun sekä Karkin irtoSERT:illä! Näin ollen molemmat ponit saivat itselleen myös kantakirjakelpoisuuden. Sitä olin jo pitkään haaveillut ja nyt haaveista tuli totta!


© Kuvat ovat tallin omaisuutta