Härdelli

Härdelli

Mayhem Crispy-Coco - KTK-II

Virtuaalihevonen | VH17-017-0515 | SPC-MR2-2130

Nimi: Mayhem Crispy-Coco, "Krisse" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Musta Säkäkorkeus: 99 cm
Sukupuoli: Tamma Syntymäaika: 30.08.2017 (3v) - 4v 30.12.2017
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: EmmiN. VRL-03385
Painotus: Koulu- ja valjakkopainotus Koulutustaso: Helppo C & Vaativa
Saavutukset: KTK-II palkittu 3/2018 pistein 19 + 20 + 19 + 18 = 76p.

Helppoluonteinen ja miellyttävä ponitamma - siihen asti kun kiima yllättää!

Krisse on oma kasvattini, enkä ponista voisi enempää toivoa. Kivasukuinen shetlanninponitamma valloittaa niin ulkonäöllään kuin luonteellaankin. Miellyttäväluonteinen tamma on potentiaalinen kilpaponi, josta kuullaan vielä varmasti tulevaisuudessa lisää. Kolmepolvinen tamma on kahden loistavan käyttöponin jälkeläinen, joten emme Krissestäkään oleta vanhempiaan huonompaa - enemmänkin jopa parempaa!

Krisse on hyvin miellyttävä tamma - siihen saakka kunnes kiima yllättää. Aina niin ystävällinen ponitamma muuttuu kiimassa mököttäväksi mörrimöykyksi, joka kiukuttelee joka asiasta ja saattaa jopa näykkiä. Ikinä muutoin tamma ei hampaitaan käytä tai edes jaksa osoittaa mieltään päivän arkiaskareissa. Yleisesti ottaen Krisse on siis maailman helpoin ja mukavin poni. Sen kanssa tulee toimeen kaikki lapsesta vaariin ja poni rakastaa saamaansa huomiota. Se seisoo käytävällä maltillisesti aloillaan ja odottaa niin kauan, kunnes hoitaja on valmis. Poni saattaa satunnaisesti kerjätä herkkuja tai rapsutuksia, mutta tämäkin on suht harvinaista. Yleensä se vain tyytyy kohtaloonsa ja katselee tarkkaavaisena hoitajan puuhia. Krisse kävelee kauniisti taluttajan vieressä, eikä yritä lähteä livohkaan. Asumismuotona tammalle sopii niin karsina kuin pihattokin, eikä ponille ole väliä onko se laumassa vai tarhaako yksin. Krisse ei jää huutamaan tarhakavereidensa perään, joten sen voi jättää sisälle hakiessa viimeiseksi ilman katastrofaalista hermoromahdusta.

Ratsastaessa Krisse on nöyrä ja se lähtee aina mielellään töihin - paitsi kiimassa. Tällöin se uhittelee jatkuvasti ja tekee pikkupukkeja protestiksi. Kiimassa tamma ei suostu liikkumaan mihinkään vaan se päkittää paikallaan. Jo pelkästään ravin nostaminen on tällöin suuri saavutus. Kiimapäivinä tamman treenit onkin aina peruttu ihan suosiolla, koska niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Normipäivänä tamma liikkuu suht reippaasti eteenpäin ja reagoi melko herkästi ratsastajan apuihin. Krisse kulkee mielellään oikein päin peräänannossa ja käyttää monipuolisesti koko kehoaan liikkuessaan. Toimii loistavasti kouluratsastuksessa ja hyppää myös mielellään esteitä. Esteillä on kuitenkin hieman kömpelö, emmekä ole jaksaneet lähteä kyseistä lajia treenaamaan, koska sitä emme tule kilpailemaan. Kunnon treenillä tästä ponista olisi varmasti kuitenkin siihenkin lajiin. Krisse rakastaa ratsastuksen lisäksi myös irtojuoksutusta sekä irtohypytystä. Näitä harrastamme mielenvirkistykseksi viikottain säännöllisesti.

Valjakkoajossa Krisse suorastaan loistaa - se on kärryjen edessä vielä parempi mitä selästä. Poni on näppärä liikkeissään ja suoriutuu tiukimmistakin kaarteista ja tehtävistä. Soveltuu loistavasti vaativiin tarkkuuskokeisiin. Tamma suorittaa osaavan ohjastajan kanssa radat pikkutarkasti läpi eikä tee virheitä. Kestävyyskokeissa poni suorittaa pomminvarmasti radan alusta loppuun, eikä se karttele kummallisimmankaan näköistä estettä. Krisse on luonteeltaan hyvin tasainen (jos kiimaa ei lasketa), eikä se tuhlaa turhaa energiaa sähläämiseen. Tämän tamman kanssa on myös aina kiva lähteä maastoon. Krisse on liikennevarma ja sen kanssa on käyty välillä jopa kaupungin hälinässä tallustelemassa. Ydinpommin tarvitsisi räjähtää, jotta poni saisi jonkinlaisen säpsyn. Toimii loistavasti myös talutusponina erilaisissa tapahtumissa. Rakastaa yli kaiken rämpiä haastavissa metsärämeiköissä. Tasapainoinen poni kompastelee harvoin, ja neidin kyydissä keikkuminen onkin hyvin tasaista menoa. Tasaisesta ja kiltistä luonteestaan huolimatta saattaa joskus maastossa innostua ja heittää ilmoille rennon ilopukin. Ponin riemukkaat höpsähdykset eivät koskaan kuitenkaan ole pahoja ja aina olen niissä pysynyt kyydissä mukana.

Kilpailuissa Krisse ei järin välitä kehuista tai aplodeista. Se nauttii kuitenkin siitä, kun saa antaa parhaansa ja suoriutuu kilparadoista aina kunnialla loppuun saakka. Potentiaalinen tamma onkin aktiivisessa kilpakäytössä koulu- ja valjakkoajossa. Saattaa olla, että meidät näkee tulevaisuudessa myös näyttelykehissä. Tamma ei hermostu vilkkaimmastakaan tapahtumasta, joten sopii hyvin myös isompiin tapahtumiin. Kuljettaessa on rauhallinen eikä stressaa pitkilläkään matkoilla. Kulkee mielellään niin yksin kuin porukassa. Tamman kanssa olisi tarkoitus lähteä kilpailemaan myös ulkomaille.

i. Soulrider MO
she, musta, 103cm
KTK-II
ii. Soulmate MO
she, rautiaanpäistärikkö, 103cm
Champion, KTK-II
iii. Soulstalker
she, vaaleanpunarautias, 103cm
VIR MVA Ch, YLA2, VPA2, KRJ-II, SHLA-II
iie. Bloom Calanthe
she, ruunikonpäistärikkö, 102cm
VIR MVA Ch, KTK-II, SHLA-II, YLA1
ie. Crewan's Rebella
she, ruunikko, 102cm
VIR MVA Ch, KTK-II
iei. Sakenor Krite
she, punarautias, 103cm
iee. Captain Rilla
she, musta, 101cm
e. Mayhem Double Chocochip
she, musta, 92cm
KTK-I
ei. Choconut Breeze Dei
she, musta, 90cm
Champion, KTK-I
eii. SHMs Goliat
she, musta, 102cm
Champion, KTK-II
eie. Choco Chanel
she, musta, 82cm
KTK-II
ee. Härdellin Indira
she, musta, 95cm
KTK-III, KRJ-II, VV-III
eei. Appletree's Al Capony
she, musta, 104cm
VIR MVA Ch, KTK-II
eee. Golda Rosfeber
she, ruunikko, 92cm
KTK-II, KRJ-II, SHLA-I, YLA2

i. Soulrider MO asustelee Härdellin tiloissa. Tämä musta komea shetlanninponiori on menestynyt hienosti niin kouluratsastuksessa kuin valjakkoajossakin. Rimmi on hienon vanhan shetlanninponitallin, Mäkisuon, kasvattama poni. Sen suku on mielenkiintoinen joka vain nostaa tämän hienon shetlanninponiorin arvoa. Rimmi on kilpaillut sijoitukset täyteen koulussa ja on kovaa vauhtia saamassa sijoitukset kasaan myös valjakkoajossa. Ori kävi kantakirjattavana elokuussa 2017, jolloin se palkittiin KTK-II palkinnolla. Jälkeläisiä oriilla on tällähetkellä vain Krisse, mutta se tulee olemaan jalostuskäytössä vielä myöhemmin lisää. Upea ori jonka tulevaisuus on vasta alussa.

ii. Soulmate MO on hieno rautiaanpäistärikkö shetlanninponi, jonka on myöskin kasvattanut Mäkisuo. Ori jäi myöskin kasvattajalleen kilpa- ja siitoskäyttöön. Mateksi kutsuttu ponipoika on niittänyt menestystä mm. näyttelykehissä. Ori on palkittu Champion - arvonimellä sekä kantakirjattu II-palkinnolle 79 pisteellä. Yhden pisteen päässä ykköspalkinnosta siis! Ei mikään huono tulos laisinkaan. Sertit orilta löytyisi myös VIR MVA - arvonimeen, mutta jostain syystä sille on anottu pelkästään Champion. Ori on kilpaillut kouluratsastuksessa Helppo C ja B luokkia sijoittuen 41 kertaa, joista kolme on voittoja. Lisäksi se on sijoittunut muutaman kerran esteratsastuksessa, mutta sen kisaaminen on jäänyt jostain syystä kovin vähäiselle. Jälkeläisiä sivulla on kaksi kappaletta, mutta Rimmiä ei ole listalle jostain syystä lisätty. Jälkeläisiä orilla on siis ainakin kolme.

ie. Crewan's Rebella ihastuttaa upealla rakenteellaan ja lempeällä luonteellaan. Tätä ihanampaa tammaa saa todella hakea! Sillä on aivan huippuhyvä luonne, jota se on mukavasti periyttänyt myös jälkeläisilleen. Rebella on kantakirjattu 79 pisteellä II-palkinnolle. Vain yksi lisäpiste olisi riittänyt ykköspalkintoon, mutta harmillisesti tamma jäi kakkoselle. Näyttelyissä Rebella on niittänyt menestystä kiitettävästi - onhan se palkittu VIR MVA Ch arvonimellä. Kouluratsastuksessa Rebella menestyi hienosti Helppo C ja B luokissa sijoittuen 40 kertaa. Tamma on sijoittunut myös kymmenen kertaa 60-70cm esteluokissa. Rebellalla onkin loistava hyppytekniikka! Jälkeläisiä tammalla on sivuilla kolme sekä niiden lisäksi tietysti Soulrider Mo.

e. Mayhem Double Chocochipin menestys löi meidät kaikki ällikällä. Olihan tamma nuoresta saakka potentiaalinen, mutten silti osannut yhtään odottaa sitä, kuinka huikea tammasta kasvoi. Neljävuotiaana poni kantakirjattiin I-palkinnolle upeasti 80 pisteellä. Olin ajatellut ponin II-palkinnon arvoiseksi, joten tämäkin oli suoranainen yllätys. Tämän lisäksi tamma on kilpaillut aktiivisesti kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Kummastakin lajista tammalle on kerätty sijoitukset täyteen laatuarvosteluita varten. Jälkeläisiä Dumlella on kaksi - Krissen lisäksi toinen tammavarsa Mayhem Co-Chocomel, joka ei ole vielä kilparadoille saakka päässyt. Emältään se on kuitenkin perinyt kauniin ulkonäön ja hyvän rakenteen.

ei. Choconut Breeze Dei on erittäin kaunisrakenteinen shetlanninponiori, joka asustelee indyn omistuksessa Walnut Grove Shetlandsissa. Uno on legendaarisen Virtuaalitalli Dein kasvattama herra ja sen suku onkin erittäin mielenkiintoinen. Uno on niittänyt menestystä näyttelykehissä ja keräämiensä sertien ansiosta ponille on myönnetty Champion arvonimi. Ori on myös kantakirjattu huikeasti ykköspalkinnolla 82 pisteellä. Kilpaillut se on vain porrastetuissa kilpailuissa, mutta menestynyt se on niissäkin. Ponilla on kilpailtu valjakkoajossa, mutta se on myös koulu- ja esteratsastuksessa kakkostasolla. Jälkeläisiä oriilla on tällähetkellä vain yksi, Dumle.

ee. Härdellin Indira syntyi Härdelliin vuonna 2016 melko pian siitä, kun aloitin tämän iki-ihanan virtuaaliharrastuksen uudelleen. Indira on kantatammani Golda Rosfeberin yksi ensimmäisistä jälkeläisistä. Tamman kanssa on kilpailtu menestyksekkäästi valjakkoajossa sekä kouluratsastuksessa. Kummassakin lajissa tammalla on sijoitukset täynnä. Näiden lajien lisäksi Indira on kerännyt vähän yli kymmenen sijoitusta myös esteratsastuksesta. Tässä onkin erittäin monipuolinen neitokainen! Indira on kantakirjattu kolmospalkinnolle 67 pisteellä lokakuussa 2016. Se on vieraillut varsana valjakkovarsojen laatuarvostelusta, josta se sai kolmospalkinnon. Vanhemmalla iällä nyt syyskuussa 2017 Indira vieraili koululaatuarvostelussa, josta se nappasi itselleen kakkospalkinnon 95 pisteellä. Jälkeläisiä Indiralla on kolme, joista kaksi asustelee Härdellissä kotona ja yksi myytiin Huvitukseen kilpa- ja siitosponiksi.


00.00.2017 sukupuoli varsan nimi isä isän nimi -.

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 46, joista voittoja 16

16.11.2017, Team J&K, Helppo C, 2/32
19.11.2017, Team J&K, Helppo C, 5/32
03.01.2018, Mörkövaara, Helppo C, 1/79
05.01.2018, Mörkövaara, Helppo D, 2/39
09.01.2018, Mörkövaara, Helppo D, 1/39
06.01.2018, Brunnby, Helppo C, 5/30
08.01.2018, Brunnby, Helppo C, 5/30
09.01.2018, Brunnby, Helppo C, 1/30
23.12.2017, Kilpailukeskus Litt, Helppo C, 1/30
30.12.2017, Kilpailukeskus Litt, Helppo C, 4/30
22.12.2017, Fiktio, Helppo C, 1/40
28.12.2017, Fiktio, Helppo C, 4/40
22.12.2017, Moana part breds, Helppo C, 5/38
23.12.2017, Moana part breds, Helppo C, 5/38
24.12.2017, Moana part breds, Helppo C, 4/38
02.01.2018, Vuorna, Helppo C, 1/30
04.01.2018, Vuorna, Helppo C, 5/30
06.01.2018, Vuorna, Helppo C, 1/30
07.01.2018, Vuorna, Helppo C, 4/30
10.01.2018, Vuorna, Helppo C, 3/30
15.01.2018, Vuorna, Helppo C, 2/30
20.01.2018, Vuorna, Helppo C, 5/30
07.01.2018, Härdelli, Helppo C, 5/30
08.01.2018, Härdelli, Helppo C, 1/30
10.01.2018, Härdelli, Helppo C, 1/30
11.01.2018, Härdelli, Helppo C, 2/30
14.01.2018, Härdelli, Helppo C, 1/30
12.02.2018, Koistila, Helppo C, 5/30
17.02.2018, Koistila, Helppo C, 1/30
02.02.2018, Härdelli, Helppo C, 2/30
05.02.2018, Härdelli, Helppo C, 5/30
06.02.2018, Härdelli, Helppo C, 2/30
14.02.2018, Härdelli, Helppo C, 1/30
14.02.2018, Runoratsut, Helppo C, 1/40
16.02.2018, Runoratsut, Helppo C, 5/40
11.03.2018, Vuorna, Helppo C, 5/30
15.03.2018, Vuorna, Helppo C, 1/30
17.03.2018, Vuorna, Helppo C, 1/30
02.03.2018, Vuorna, Helppo C, 2/30
02.03.2018, Vuorna, Helppo C, 5/30
04.03.2018, Vuorna, Helppo C, 2/30
05.03.2018, Vuorna, Helppo C, 2/30
06.03.2018, Vuorna, Helppo C, 1/30
07.03.2018, Vuorna, Helppo C, 2/30
09.03.2018, Vuorna, Helppo C, 5/30
10.03.2018, Vuorna, Helppo C, 2/30

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 39, joista voittoja 7

02.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 4/37
07.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 1/37
08.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 5/37
09.01.2018, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 6/38
14.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 4/37
18.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 1/37
19.01.2018, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 5/38
21.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/37
23.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 6/37
28.01.2018, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 3/38
29.01.2018, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 3/38
30.01.2018, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 1/38
01.03.2018, Dashner Stables, noviisi koulukoe, 5/30
08.03.2018, Dashner Stables, noviisi koulukoe, 3/30
10.03.2018, Dashner Stables, noviisi koulukoe, 5/30
17.03.2018, Dashner Stables, noviisi koulukoe, 2/30
05.03.2018, Kisakeskus Lapland, noviisi koulukoe, 1/30
08.03.2018, Raatteen Suomenhevoset, noviisi koulukoe, 2/30
12.03.2018, Raatteen Suomenhevoset, noviisi koulukoe, 2/30
12.03.2018, Raatteen Suomenhevoset, noviisi koulukoe, 2/30
15.03.2018, Raatteen Suomenhevoset, noviisi koulukoe, 3/30
18.03.2018, Raatteen Suomenhevoset, noviisi koulukoe, 3/30
01.03.2018, Aramore Baroques, noviisi kestävyyskoe, 5/27
22.03.2018, Breandan, noviisi yhdistetty, 1/40
24.03.2018, Breandan, noviisi yhdistetty, 3/40
16.03.2018, Breandan, noviisi parivaljakko, 5/29
19.03.2018, Breandan, noviisi parivaljakko, 2/29
14.04.2018, Härdelli, noviisi koulukoe, 3/30
19.04.2018, Härdelli, noviisi koulukoe, 5/30
14.03.2018, Duán Stable, noviisi koulukoe, 4/30
17.03.2018, Duán Stable, noviisi koulukoe, 1/30
18.03.2018, Duán Stable, noviisi koulukoe, 4/30
20.03.2018, Duán Stable, noviisi koulukoe, 2/30
11.05.2018, Erkinheimot, noviisi koulukoe, 1/30
14.05.2018, Erkinheimot, noviisi koulukoe, 2/30
15.05.2018, Erkinheimot, noviisi koulukoe, 2/30
28.03.2018, Priton Budyonnys, noviisi tarkkuuskoe, 3/15
01.04.2018, Priton Budyonnys, noviisi koulukoe, 2/15
03.04.2018, Priton Budyonnys, noviisi tarkkuuskoe, 3/15

00.00.2017 NJ paikka tulos tuom. ari© Kuvat ovat tallin omaisuutta