Härdelli

Härdelli

It’s Riviera Baby -

Virtuaalihevonen | VH16-017-0153

Nimi: It’s Riviera Baby, "Peppi" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Ruunikko Säkäkorkeus: 97 cm
Sukupuoli: Tamma Syntymäaika: 09.09.2014 (10v) - 4v 10.12.2015
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: Jamie Willow, GB
Painotus: Yleispainotus Koulutustaso: Helppo C, Noviisi, 50cm
Saavutukset: -

Monipuolinen kisaponi, joka on varustettu kärsivällisyydellä.

Pepistä on saanut olla ylpeä jo ensimmäisestä päivästä lähtien, kun se saapui Härdelliin kuljetusautolla. Aluksi suunnittelin tammasta kilpaponia kouluratsastukseen sekä esteille, mutta myöhemmin kävi ilmi, että tamma on loistava myös valjakkoajossa. Nykyään neiti kilpaileekin kaikissa näissä kolmessa lajissa tavoitellen tulevaisuudessa erilaisia meriittejä joilla ylpeillä. Kilpailemisen lisäksi Peppi osallistuu myös tallilla järjestettäviin ratsastustunteihin ja on oiva opettaja jopa aloittelijoille. Peppi on todella ystävällinen ja kärsivällinen tapaus, eikä se tekisi pahaa kärpäsellekään. Tamma viettää mielellään aikaa lasten kanssa ja nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta. Peppi on myös erittäin hyvä kerjäämään herkkuja ja monesti saa jekutettua pikkutytöiltä itselleen porkkananpalan. Tässä siis erittäin monipuolinen shetlanninponitamma, joka on rodulleen ehdottomasti vain eduksi!

Tarhassa Peppi tulee lähes kaikkien kanssa toimeen, mutta mikään pahnanpohjimmainen se ei kuitenkaan ole. Peppi pitää kyllä tarhasti huolen omasta heinäkasastaan eikä siedä poneja, jotka hyppivät sen silmille. Monesti uuteen porukkaan mennessä tulee aina jonkinsortin yhteenotto, mutta Peppi on kuitenkin hyvin fiksu eikä aiheuta turhia konflikteja. Kun laumajärjestys on selvä, ei Peppi ole ainakaan ensimmäisenä riitaa haastamassa. Taluttaessa Peppi on reipas menijä ja sitä saa hieman toppuutella. Se ei kuitenkaan ole mikään jyrä, vaan pysähtyy kyllä kun hieman nyppäisee narusta. Lasten kanssa olisi kuitenkin hyvä, jos aina olisi joku kokeneempi käsittelijä vieressä, jotta apu on lähellä saatavilla. Tallissa Peppi on rauhallinen ja viihtyy siellä yksikseenkin, eikä jää huutelemaan lajitovereiden perään. Karsinassa tammaa voi pitää irti harjattaessa, mutta Peppi saattaa kuitenkin vähän nuohota nurkkia tai kurkkia karsinan ovenraosta ulos. Miellyttävämpää siis kuitenkin sitoa ponineiti kiinni, vaikkei se hulluna ympäri pyörikään. Harjattavana Peppi jaksaisi olla vaikka tuntitolkulla, se kertakaikkiaan rakastaa sitä. Erityisesti karvanlähtöaikana Peppi on onnesta soikeana, kun kaikki paikat kutisevat ja joku harjaa oikein kunnolla kumisuolla. Kaviot nousevat nätisti ylös, mutta Peppi saattaa hieman nojata painollaan, eikä sen takia ole ihan helpoimmasta päästä pienille tytöille jolla ei voimaa ole jalkaa pitää ylhäällä.

Ratsastaessa tamma saattaa aluksi olla hieman jähmeä, mutta askel muuttuu kevyemmäksi kunnon alkuverryttelyn jälkeen. Peppi saattaa yrittää mennä sieltä mistä aita on matalin ja joskus ratsastustunneilla alkaa haahuilemaan minne sattuu, jos ratsastaja ei tiedä mitä tehdä. Ei myöskään välttämättä nosta ravia kovinkaan herkästi, vaan kyselee jatkuvasti ratsastajalta "onko aivan pakko". Kokenut ratsastaja osaa kuitenkin vastata tamman kysymykseen "kyllä", jolloin poni tyyytyy kohtaloonsa ja ryhtyy työntekoon. Peppi ei ehkä ole mikään innoikkain ratsu, mutta joskus siltäkin löytyy hassuttelupäiviä, jolloin se saattaa esimerkiksi maastossa innostua menemään kovempaa laukkaa ja saattaa heittäytyä niinkin hurjaksi, että päästää ilmoille äänekkään pierupukin. Tasaisella ratsastaessa Pepin jähmeys näkyy parhaiten, eikä se taivukkaan kuin Helppo C luokkiin saakka. Parhaiten tammalle sopivat Helppo D:luokat, joissa se pärjää yleensä erittäinkin hyvin. Kumpiakin luokkia ollaan kuitenkin kilpailtu sijoittuen. Esteillä pepin mahtavuus näkyy sarjoissa, koska sillä on loistava kyky hahmottaa välimatkoja. Korjaa monesti ratsastajan virheet ja onnistuu sarjoissa pudottamatta puomia. Peppi ei myöskään ikinä kieltäydy, siltä sujuu kaikki esteet vesiesteistä lähtien. Esteillä vauhtiakin löytyy ihan kohtuullisesti.

Valjakkoajossa Pepin potentiaali näkyy maratonosuuksilla sekä tarkkuuskokeissa. Koulukokeissa näkyy jälleen se innottomuus, mutta hyvällä ratsastajalla koulukokeistakin suoriudutaan kohtuu hyvin pistein. Maratoonissa Peppi on kestävä ja se jaksaa puksuttaa tasaista vauhtia eteenpäin. Kovin nopea se ei kuitenkaan ole, mutta monesti tasainen nopeus päihittää ylikierroksilla olevat ponit jotka alkavat väsymään loppua kohden liian kiireellisyyden takia. Tarkkuuskokeissa Pepin mielenkiinto pysyy hyvin yllä, kun se joutuu jatkuvasti tekemään pikkutarkkoja tehtäviä. Pysähtyy ja peruuttaa pienestäkin nyppäisystä, mutta jos tamman liikkeelelähdöissä saisi olla enemmän poweria. Kilpailuissa Peppi on vähän liiankin rauhallinen. Välillä jopa toivoisimme sen saavan hieman lisäpotkua hälinästä, mutta sitä päivää ei ole vielä näkynyt. Kuljettaa Peppiä voi vaikka yksin, ei turhia stressaile.

i. Sierra Vista
she, ruunikko, 100cm
evm
ii. Wellow Prescott
she, tummanruunikko, 104cm
evm
iii. Jynox II
she, mustanruunikko, 102cm
evm
iie. Yuma
she, rautias, 99cm
evm
ie. Bikini Girl
she, punaruunikko, 93cm
evm
iei. Freedom Fighting
she, punaruunikko, 100cm
evm
iee. Halabala Liana
she, mustankimo, 96cm
evm
e. Mainstream Jewelry
she, rautias, 93cm
evm
ei. World Aspen
she, voikko, 99cm
evm
eii. Isolated Pawn
she, voikko, 100cm
evm
eie. Jinnie
she, hiirakko, 99cm
evm
ee. Fatality Sin
she, rautias, 104cm
evm
eei. Happy Georginia
she, musta, 89cm
eee. Study Hard
she, rautias, 100cm

i. Sierra Vista on mm. vuoden 2015 shetlanninponien eliitti. Tämä ruunikko poniori tuotiin jo nuorena poikana Suomeen tavoitteena saada siitä jalostusorin virkaa suorittamaan. Se ei jäänyt pelkäksi haaveeksi, sillä Vista oli tosiaan rodulleen eduksi niin rakenteensa kuin käyttominaisuuksiensa puolesta. Ori kilpaili kouluratsastuksessa sekä esteratsastuksessa mieltä hivelevin tuloksin. Lisäksi se kantakirjattiin neljävuotiaana II-palkinnolle. Jälkeläisiä oriilla on tällä hetkellä reipas parisenkymmentä. Tänä kesänä varauksia on tullut reippaasti, joten eiköhän jälkeläismäärä tuosta vielä tule kasvamaan melkoisesti.

ii. Wellow Prescott syntyi Brittiläiselle kasvattajalle, josta se myytiin Ruotsiin raviponiksi. Prescott ei ollutkaan mikään turha ostos, vaikka nuorempana sillä oli jonkin verran ongelmia kengityksen kanssa, eikä sen alku-ura ollut helpoimmasta päästä. Lopulta tuloksia kuitenkin saatiin ja Prescott on mm. Ruotsin Derbyvoittaja vuodelta 2000. Ori oli luonteeltaan hyvin valpas ja aina valmiina tyyppinen tapaus. Kiltti se oli kuin mikä, eikä koskaan aiheuttanut ongelmatilanteita. Oriilla on yli 100 jälkeläistä.

iii. Jynox II on valitettavasti jo niin menneisyydestä, ettei siitä löydy juuri mitään tietoja. Ori syntyi v. 1957 ja kuoli 1967 vain kymmenen vuoden iässä. Se oli väriltään mustanruunikko ja korkeudeltaan 102 senttinen. Vaikka kuinka olen kaivellut, niin en ole löytänyt sille näyttely- tai kilpailutuloksia. Jälkeläisiä sillä on 28 kappaletta, joten jalostukseen se on ilmeisesti ollut ihan kelpo herra.

iie. Yumaa kuvailtiin kiltiksi hapannaamaksi. Tammalla oli naama aina väärinpäin, eikä se ollut kovin innokas ratsu. Negatiivisesta perusolemuksestaan huolimatta se ei silti koskaan näykkinyt tai ollut kenellekkään paha. Yuma toimi ratsastuskoulussa opetusponina ja sen lisäksi sillä kilpailtiin ohjas-ajoluokissa rotunäyttelyissä. Yuma kantakirjattiin III-palkinnolle ja se varsoi kolme kaunista ja tervettä varsaa. Poni lopetettiin 23-vuoden iässä sen hampaiden ollessa jo huonossa kunnossa.

ie. Bikini Girl ei koskaan pärjännyt rotunäyttelyissä. Se oli lähes aina luokkansa viimeinen ja päätyi III-palkinnolle. Tamma kuitenkin kantakirjattiin Ruotsissa kuusivuotiaana II-palkinnolle 37 pisteellä. Bikinin kanssa kilpailtiin näyttelyiden lisäksi myös esteratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Esteitä Bikini hyppäsi hyvällä ponnulla 60 senttimetrin luokkia ja valjakkoajossa tamma puolestaan oli parhaimmillaan noviisitasolla ja tarkkuuskokeissa. Bikini varsoi yhden orivarsan, josta tuli todella menestyksekäs ja rakenteeltaan emäänsä parempi.

iei. Freedom Fightingin omisti Mrs. Maurice Cox Isosta-Britanniasta. Ori kiersi näyttelyitä ympäri Eurooppaa mm. Ruotsissa ja Hollannissa saakka. Freedom kantakirjattiin II-palkinnolle kuuden vuoden iässä ja se oli tarjolla jalostukseen luomuna kotitilallaan. Jälkeläisiä sillä oli 37 kappaletta ja orin jälkeläisluokka palkittiin AB-palkinnolla. Freedom menehtyi kaasuähkyyn 18-vuotiaana.

iee. Halabala Liana oli täysi ykköspalkinnon tamma. Maitovarsasta lähtien se kahmi palkintoja ympäri Eurooppaa. Liana kantakirjattiin lopulta I-palkinnolla Isossa-Britanniassa 41 pisteellä! Liana toimi loistavasti myös pikkulasten talutusponina ja se kiertelikin erilaisia tapahtumia. Tamma oli mm. kerran joulukadun avajaisissa kuljettamassa joulupukkia. Se vasta olikin näky! Jälkeläisiä Lianalla on kuusi hienoa ja menestynyttä varsaa. Varsoja olisi seitsemän, mutta yhden se loi liian aikaisin.

e. Mainstream Jewelry kilpaili maineikkaan uran kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Tämä rautias tamma varsoi ensimmäiset jälkeläisensä Isossa-Britanniassa kilpailukausien välissä. Kymmenenvuotiaana tamma myytiin Skotlantiin siitostammaksi. Siellä se kantakirjattiin 38 pisteellä, mutta muutoin Jewelryn kanssa ei enää kilpailtu. Tamma varsoi kaiken kaikkiaan yhteensä kahdeksan tervettä vahvajalkaista jälkeläistä. Yhden ainoan kerran se jäi tyhjäksi, muuten tiinehtyi hyvin ja suoriutui hienosti äidin tehtävistä.

ei. World Aspen kantakirjattiin kolmevuotiaana 37,5 pisteellä. Ori kerkesi astumaan muutaman vuoden, kunnes sen omistaja lopetti shetlanninponikasvatuksen ja Aspen päätyi myyntiin. Se myytiin ruunattuna uuteen kotiinsa. Aspenin uusi omistaja oli 14-vuotias tyttö, joka valmentautui ruunan kanssa esteillä sekä kouluratsastuksessa. Yhdessä he kilpailivat pikkukilpailuissa kummassakin lajissa. Aspenin kanssa käytiin myös säännöllisesti joka kesä mätsäreissä, sekä muutaman kerran jopa ruunaluokissa rotunäyttelyissä. Kesät herra laidunsi pienen yksityistallin muiden hevosten kanssa ja talvet taas treenasi aktiivisesti. Luonteeltaan Aspen oli vauhdikas, mutta erittäin kiltti poni.

eii. Isolated Pawn häikäisi hienolla ulkonäöllään sekä upealla ravillaan. Pawn oli siis kaikin puolin täydellinen ori - se oli rakenteeltaan ykkösluokkaa, sen ravia kehuttiin kerta toisensa jälkeen kilpailuissa ja kaiken lisäksi se oli luonteeltaan vielä hyvin nöyrä ja fiksu. Pawn oli Brittiläisen shetlanninponikasvattajan omistuksessa, mutta se oli jalostuskäytössä muutaman vuoden myös Suomessa ja Ruotsissa. Ori kantakirjattiin kummassakin maassa ja sen kanssa kierrettiin lisäksi muutamat näyttelyt. Kesäisin Pawn astui tammoja luomuna, talvisin ori oli kevyellä liikutuksella ja nautti elämästään pihatossa.

eie. Jinnie syntyi jalkavikaisena, joten sitä ei koskaan pystytty ottamaan käyttöön tai näyttöön. Vika ei kuitenkaan ollut perinnöllinen, vaan aiheutui vaikeasta synnytyksestä. Varsa oli ollut kohdussa ihan vinksin vonksin ja sitä siirreltäessä jalka vaurioitui. Näin ollen Jinniestä tuli siitostamma. Se varsoi kuusi tervettä varsaa, joista kaksi oli hiirakkoa, kaksi voikko ja kaksi muuta mustia. Jinnie periytti erikoisen värin lisäksi myös fiksua luonnettaan.

ee. Fatality Sin oli oikea estetähti! Fatality voitto shetlanninponien estemestaruuden kolme vuotta peräkkäin. Se kilpaili parhaimmillaan jopa 70cm korkeita luokkia ja tiputti puomeja vain harvoin. Yleensä pudotus johtui ratsastajan virheestä, ei siitä että ponilta ei olisi ponnistusvoimaa löytynyt. Fatality kilpaili 10 vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen se siirtyi siitoskäyttöön. Ponin ratsastaja kasvoi siitä yli, eikä neidille löytynyt enää sopivaa kisaajaa. Siitosuransa ohella se toimi talutusratsuna ja opetushevosena aloitteleville ratsastajille.

eei. Happy Georginia oli hyvin pienikokoinen vain 89cm korkea standard shetlanninponiori. Georginia oli hauska näky isojen shetlanninponiorien rinnalla rotunäyttelyissä. Monesti se jäikin viimeisille sijoille, sillä tuomarit tykkäsivät hieman kookkaammista yksilöistä. Rakenteeltaan Georginia oli kuitenkin hyvä ja se kantakirjattiin lopulta II-palkinnolle kotimaassaan. Jalostukseen poni oli tarjolla kantakirjauksesta lähtien, mutta suurta kiinnostusta poni ei herättänyt yleisössä. Sillä on seitsemän jälkeläistä maailmalla.

eee. Study Hard periytti hyvin vahvasti rautiasta väriään. Tamman jälkeläiset ovat kaikki myös erittäin isokokoisia, olihan tamma itsekin 100cm korkea ja rakenteeltaan hyvin vankka. Hard kilpaili näyttelyissä sekä valjakkoajossa. Valjakkoajossa Hard pärjäsi parhaiten tarkkuuskokeissa, mutta se kilpaili myös muitakin ihan hyvällä menestyksellä. Tasoltaan poni oli noviisi luokkaa.


00.00.2017 sukupuoli Varsan nimi isä isän nimi -

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 41, joista voittoja 10

24.06.2016, Koistila , Helppo C, 4/18
30.06.2016, Koistila , Helppo C, 2/18
04.09.2016, Koistila, Helppo C, 5/37
06.09.2016, Koistila, Helppo C, 5/37
02.09.2016, Fiktio, Helppo C, 2/39
03.09.2016, Fiktio, Helppo C, 6/39
01.09.2016, Wyat Shetlands, Helppo C, 3/50
02.09.2016, Wyat Shetlands, Helppo C, 2/50
06.09.2016, Wyat Shetlands, Helppo C, 6/50
17.09.2016, Koistila, Helppo C, 3/50
18.09.2016, Koistila, Helppo C, 1/50
05.11.2016, Yentel Ponies, Helppo C, 3/30
06.12.2016, Koistila, Helppo C, 1/10
08.12.2016, Koistila, Helppo C, 1/10
11.01.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
13.01.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
22.01.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
12.01.2017, Koistila, Helppo D, 1/22
16.01.2017, Koistila, Helppo D, 3/22
19.01.2017, Koistila, Helppo D, 1/22
28.01.2017, Koistila, Helppo D, 1/22
07.07.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
08.07.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
10.07.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
11.07.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
12.07.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
13.07.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
16.07.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
17.07.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
16.07.2017, Härdelli, Helppo C, 4/23
23.07.2017, Härdelli, Helppo C, 3/23
26.07.2017, Härdelli, Helppo C, 2/23
28.07.2017, Härdelli, Helppo C, 3/23
03.08.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
06.08.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
09.08.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
10.08.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
13.08.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
21.08.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
24.08.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
28.08.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30

ERJ Esteratsastuskilpailut - Sijoituksia 2, joista voittoja 0

30.06.2016, ERJ-Cup, Kuuralehto, 50cm, 2/110
13.10.2016, Hiprakka, 50cm, 6/54

01.08.2017 NJ Härdelli 3/12 irtoSERT tuom. Vibaja

20.06.2016, karkureita metsästämässä, kirjoittaja: EmmiN. (423 sanaa)

Tänään oli ilmassa suurta draamaa. Koska ponit ovat kaikki laitumella, eikä illalla tarvitse tehdä kuin tarkastuskierros, ei meillä ole iltaisin ollut työntekijöitä enää paikalla. Normaaliin tapaani lähdin kahdeksanmaissa kiertelemään laitumia läpi. Tarkastin kaikkien ponien kunnon jaloista lähtien ja lisäsin vettä mikäli se oli vähissä. Yhdellä laitumella sydämeni kuitenkin jätti muutaman lyönnin välistä. Ei yhtään ponia missään?! Lähdin kiertämään laidunplänttiä ympäri, sillä siihen kuului myös kaistale metsää. Tiesin kuitenkin, että ponit tulivat aina illalla moikkaamaan minua, joten kaikki ei ollut hyvin. Lopulta laitumen kauimmassa päädyssä huomasin lankojen katkenneen. Varmaankin joku peura tullut aidasta läpi. Noh, kaikki laitumen ponit olivat sitten omilla reissuillaan. Fifi, Reina, Natalie, Peppi, Ada, Tessa seka Fairy. Eipä auttanut kuin lähteä etsimään poneja.

Ensimmäiseksi soitin alueen metsästysseuralle, että jos joku heidän seurastaan on liikkeellä niin meidän poneja on karkuteillä. Seuraavaksi soitin poliisille ja kyselin oliko poneja näkynyt ja tietysti tiedotin myös, että poneja on karkuteillä. Lähdin pian autolla tallille katsomaan olisiko poppoo tullut suoraan kotiin. Osa olikin, onneksi! Tessa, Fairy sekä Ada löytyivät pihatosta, jonka portti oli jätetty auki. Sinne ne myös saivat jäädä. Katsoin, että niillä oli vettä, heitin pari pientä kasaa heinää ja suljin portin. Kolme löydetty - neljä vielä jäljellä! Laitumelle oli onneksi matkaa vain n. 300m. Otin pari riimunnarua ja riimua mukaan lähtien nopeasti kiertelemään tallin läheisiä metsiä ja tiluksia. Reina, Natalie sekä Peppi löytyivät naapurin pellolta mussuttamassa vehreää niittyä. Reina sekä Natalie antoivat molemmat kauniisti kiinni, mutta Peppi teki parhaat ninjaliikkeensä väistellessään kiinniottoyrityksiäni. Noh, päätin lähteä taluttamaan Reinaa sekä Natalieta kotiin. Epäilin suuresti, että Peppi lähtisi mukaan porukkaan ja osuin myös täysin oikeaan.

Heitin ponit muiden karkulaisten kanssa samaan pihattoon. Peppi jäi haahuilemaan pihalle, mutta sain ajettua sen lähimpään tarhaan jossa se sitten lopulta luovutti ja antoi kiinni. Siirsin sen muiden mukaan. Mutta Fifi, missä oli rakas Fifini?! Miksi se oli erossa muista. Uudelleen lähdin kiertelemään tallin ympäristöä, tälläkertaa lähinnä metsiä. Lopulta puolentunnin haravoinnin jälkeen löysin tamman. Se oli jäänyt hännästään kiinni isoon kaatuneeseen puuhun, eikä ollut päässyt irti. Onneksi poni oli ollut rauhallinen ja jäänyt kököttämään paikalleen. Hieman se puuhkutti stressaantuneena, muttei ollut onneksi riuhtonut itseään rikki. Jonkunaikaa siinä meni ennen kuin sain hännän revittyä irti. Komeat tupot jäi puuhun muistoksi. Lähdimme tamman kanssa kohti kotia, jossa huuhtelin suurimmat hiet pois, kuivasin ponin ja tarkastin vielä ettei varmasti ollut mitään vammoja. Sen jälkeen vein Fifin muiden kanssa pihattoon. Ponit saisivat jäädä sinne täksiyöksi, huomenna menisin korjaamaan aidan. Sähköt täytyy ehdottomasti tarkastaa, että ne kiertävät hyvin kaikkialla. Tarkastin vielä huolellisesti muut ponit, jonka jälkeen lähdin jatkamaan keskenjääneen iltakierroksen loppuun. Onneksi kesällä on valoisaa vielä myöhään, sillä kotiin pääsin vasta puolikahdentoista aikoihin.


23.06.2017, kouluvalmennus, kirjoittaja: EmmiN. (159 sanaa)

Miten sitä muutenkaan juhannusta viettää kuin valmentautuen ponien kanssa. Valmentajani saapui klo 11.00 Härdelliin valmentamaan minua ja ponejani. Tänään olin päättänyt ottaa ensin Pepin treenaamaan kanssani. Varsutettuani ponin hinauduin kentälle ja pomppasin tamman kyytiin. Aloitin kävelemällä pitkin ohjin uralla ja odottelin valmentajan saapumista paikalle. Nina oli tavalliseen tapaansa 10 minuuttia myöhässä, mutta en ollut lainkaan yllättynyt. Tytöllä oli niin paljon kiireitä, että aikataulut pettäisivät hänen tilanteessaan varmasti monella muullakin.

Yritimme tänään saada Pepin herkäksi. Tamman ongelma on sen jähmeys ja haluttomuus liikkua. Teimme siis siirtymisharjoituksia ravissa ja laukassa. Välillä vaihtelimme tempoa kummassakin askellajissa. Tämä vaati puolentunnin ahkeraa ratsastamista, mutta tulos alkoi pikkuhiljaa näkymään ponissa. Loppua kohden treenasimme tasapainoa pienillä laukkaympyröillä. Teimme harjoitusta kumpaankin suuntaan. Jouduin antamaan ponille kunnon tuen ja ratsastaa itse todella pikkutarkasti, sillä Pepillä ei ole tällä hetkellä tasapaino ihan parhaimmassa kunnossa. Näkyyhän se jo meidän sijoittumisissa, sillä pitkään aikaan ei ole hyviä tuloksia tullut. Lopulta huokaisin helpotuksesta valmennuksen loputtua, sillä Peppi ei lukeudu suosikkiratsujeni joukkoon.


© Kuvista kiitos VRL-10352!