Härdelli

Härdelli

Mayhem Ginger Poppy - KTK-III

Virtuaalihevonen | VH17-017-0353

Nimi: Mayhem Ginger Poppy, "Poppy" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Rautias Säkäkorkeus: 104 cm
Sukupuoli: Tamma Syntymäaika: 11.07.2017 (7v) - 4v 01.09.2017
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: EmmiN. VRL-03385
Painotus: Koulu- ja valjakkopainotus Koulutustaso: Helppo C & Vaativa
Saavutukset: KTK-III palkittu 20.04.2018 pistein 16 + 16 + 15 + 16 = 63p.

Herkkä tamma, joka reagoi pienimpäänkin stressiin.

Poppy on hyvin herkkä ponitamma, jolta kestää pitkään tottua uusiin asioihin. Jo pienestä varsasta saakka tamma on reagoinut todella voimakkaasti kaikkiin mahdollisiin asioihin. Poppy omaa stressivatsan, joka reagoi heti ripulilla ponin ollessa hermostunut. Herkkä vatsa pitää huomioida myös ruokinnassa, sillä poni tulee totuttaa erittäin varovaisesti uusiin ruokiin. Myös herkkujen suhteen tulee olla varovainen, eikä neidille voi niitä kovin paljoa kerralla tarjota. Fyysisen herkkyyden lisäksi Poppy reagoi myös voimakkaasti kaikkiin ulkoisiin tekijöihin. Uusi postilaatikko naapurin pihassa saa ponin pasmat täysin sekaisin. Lisäksi uuteen ihmiseen tutustuminen vie tammalta melko pitkänkin ajan. Poppyn kanssa eläminen ja työskentely on kuitenkin helppoa, kunhan muistaa nämä asiat. Poppy ei koskaan kiukuttele tai kettuile hoitajalleen, eikä tamman kanssa toimikkaan jämäkkä komentaminen. Poni tarvitsee lähelleen rauhallisen ihmisen, jota tamma pystyy pitämään turvallisena sekä luotettavana laumanjohtajana.

Hoitotilanteissa Poppy on fiksu ja seisoo kauniisti aloillaan. Se väistyy sillä millisekunnilla sivuun, kun sitä siltä pyydetään. Kaikki hellyys ja huomio on ponin mieleen. Tamma ei kuitenkaan voi sietää kovia harjoja, vaan se on mieltynyt enemmänkin pehmeisiin pölyharjoihin. Esimerkiksi kumisuolla pyöritellessä liian kovaa alkaa tamma hyörimään hermostuneena edestakaisin. Jalat Poppy nostaa esimerkillisen hienosti ylös ja pitää ne myös ylhäällä, eikä se jaa painoaan hoitajan taakaksi. Varustaessa tamma inhoaa sitä, jos karvat jäävät jonnekkin väliin nipistelemään. Ole siis tarkkana, että varusteet tulevat huolitellusti laitettua. Poppyllä pidetään aina niskasiiliä, jotta harja on helpompi jaotella suitsia laitettaessa. Tammalla tulee aina käyttää kuolaimissa kumitutteja, sillä ponin suupielet ovat kovin herkät. Kengittäessä ja eläinlääkärin tarkistuksissa käyttäytyy siivosti. Pihattoelämään Poppy ei sovellu, koska se jää herkästi muiden ponien jalkoihin. Lisäksi se on herkkä kylmälle ja menee herkästi jumiin/tulee kipeäksi. Ponin loimituksessakin saa olla melko tarkkana. Poppy ei kestä yhtään kylmää viimaa tai sateisia kelejä. Kovilla pakkasilla tamma jää sisälle, koska muutoin se hytisee tarhassa. Taluttaessa Poppy kävelee kauniisti vierellä, mutta se saattaa äkisti pelästyä jotakin, joten tamman kanssa saa olla aina tarkkana.

Poppyn liikuttaminen saattaa toisinaan olla yhtä tuskaa, koska se reagoi niin voimakkaasti asioihin. Maneesin katon paukutus saa ponin sinkoamaan vauhkona ympäriinsä ja ratsastajalla on kova työ saada neitokainen rentoutumaan. Poppyn kanssa ei koskaan kannata kävellä rennosti pitkin ohjin, vaan ratsastajan tulee olla alati valppaana. Muuten kyydistä saattaa lentää äkkiä alas. Ratsastajan täytyy olla varma ja hyvähermoinen, sillä tamma huomaa heti pienenkin jännityksen ja jännittyy tästä itsekkin. Maastoon tamman kanssa ei ratsain kannata lähteä ollenkaan. Kärryjen kanssa voi mennä, mikäli korvissa on pumpulit ja silmillä laput. Kaveri kannattaa kuitenkin aina ottaa mukaan, koska toisella ponilla on Poppyyn rauhoittava vaikutus. Vaikka Poppy on haastava, on se kuitenkin erittäin miellyttävä ratsastaa. Koulussa poni suoriutuu upeasti Helppo C radoista. Tammalla on upea ravi, josta se on useasti saanut kehuja kilpailuissa. Laukka pyörii nätisti eteenpäin. Poppy taipuu lähes mihin myttyyn tahansa ja suoriutuu pikkutarkoistakin tehtävistä hienosti. Valjakkoajossa Poppy muistuttaa balleriinaa, sillä se liikkuu kauniin sulavasti eteenpäin jokaisessa askellajissa. Tamma on parhaimmillaan niin koulu- kuin tarkkuuskokeissakin. Kestävyyskokeet kaatuvat yleensä tamman säikkyilyyn, enkä yleensä ponia niihin ilmoitakkaan. Olemme kuitenkin kestävyyskokeistakin muutaman sijoituksen napanneet, eli ei Poppy mikään aivan toivoton tapaus tässäkään ole. Hyvällä tuurilla tämän tamman kanssa mikä tahansa on mahdollista.

Kuljettaessa Poppy on rauhallinen, mikäli sillä on kaveri mukana. Yksin ollessaan se on levoton ja stressaa itsensä vaahtoavaan hikeen saakka. Ponia ei siis missään nimessä kuljeteta koskaan yksin, vaan aina toisen ponin seurassa. Kilpapaikoilla Poppy on yllättävä kyllä rauhallinen. Se on niin turtunut jatkuvaan älämölöön, taputuksiin ja kuulutuksiin ettei jaksa säikkyä sen kummempia. Tietysti jos joku esimerkiksi juoksee sen takaa niin, ettei poni sitä ensin huomaa, saattaa se tästä säikähtää. Yleisesti ottaen kuitenkin poni käyttäytyy fiksusti. Tamma ei tee suurta numeroa itsestään, vaan seuraa uteliaana menoa ja meininkiä.

i. Kruunun Gingershot
she, rautias, 100cm
VIR MVA Ch, KTK-I, VV-I
ii. Wyat Paul
she, musta, 96cm
KTK-III, VVJ-II
iii. Ellie's Percival
she, musta, 94cm
VVJ-II, KRJ-I, YLA2, SHLA-I
iie. Huvin Eulalia
she, musta, 97cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-I
ie. Gingerqueen
she, punarautias, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-II
iei. Gingerbread Man
she, musta, 104cm
KTK-II, VVJ-I, KRJ-II, YLA2, SHLA-I, VV-II
iee. Berryqueen Dei
she, mustanpäistärikkö, 101cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, YLA2, SHLA-I
e. Sumusilmun Charlene
she, rautias, 105cm
KTK-I
ei. Päivärinteen Uni
she, musta, 102cm
KTK-II
eii. Je Suis Prest Dei
she, musta, 100cm
KTK-II
eie. Glowmoor Felicia
she, ruunihallakko, 101cm
KTK-III
ee. Graceland F
she, rautias, 101cm
KTK-II
eei. Lincoln
she, rautiaanpäistärikkö, 100cm
Champion, KTK-II, SHLA-I, YLA1
eee. Päivärinteen Adrianna
she, kulomusta, 101cm
KTK-II, ERJ-II, SHLA-I

i. Kruunun Gingershot jatkaa omaa Ginger - linjaani, joka on lähtöisin oriistani Gingerbread Man. Gus on niittänyt upeasti menestystä. Ori on kantakirjattu helmikuussa 2017 I-palkinnolla 81 pisteellä. Lisäksi se on niittänyt mainetta näyttelyistä ja saavuttanyt VIR MVA Ch - arvonimen. Se on kerännyt myös pisteitä VSN:ästä ja palkittu VSN World Champion - arvonimellä. Gus on käynyt myös nuorempana valjakkovarsojen laatuarvostelussa, jossa se palkittiin I-palkinnolla 33 pisteellä. Gus on kilpaillut valjakkoajossa sijoituksensa täyteen. Oriin kanssa kilpaillaan myös SPC:ssä, mutta se on itselleni hyvin vieras laji. SPC:ssä poni on palkittu mm. Elitellä In-Hand Show Ponyssä. Jälkeläisiä ponilla on tällähetkellä vain yksi, Poppy.

ii. Wyat Paul lopetettiin 04.09.2017, syytä en valitettavasti tiedä. Olisiko vanhuus? Paul eli jokatapauksessa menestyksekkään elämän. Ori on kantakirjattu III-palkinnolla. Sen lisäksi se on käytetty valjakkolaatuarvostelussa, jossa poni palkittiin kakkosella. Paulin kanssa kilpailtiin useita kymmeniä sijoituksia niin valjakkoajossa kuin kouluratsastuksessakin. Se osallistui yhtiin VSN:än alaisiin näyttelyihin, josta se nappasi itselleen RCH:n 37,5 pisteellä. Yleisesti ottaen Paul oli äärimmäisen hellyyden- ja huomionkipeä oripoika, joka teki lähes mitä tahansa saadakseen kaikkien lähettyvillä olevien ihmisten huomion. Se oli siis melkoinen halinallle. Jälkeläisiä oriilla on kolme.

ie. Gingerqueen on upea rautias tamma, jonka isä on yksi suosikkioreistani - hyvin menestynyt Gingerbread Man. Gingerqueen on ehdottomasti tämän orin yksi onnistuneimpia jälkeläisiä. Tamma on kantakirjattu kakkosella sekä näyttelymenestyksen myötä sille myönnettiin VIR MVA Ch - arvonimi. Ginger on kilpaillut/kilpailee porrastetuissa valjakkoajoa noviisiluokissa. Sen lisäksi tamman kanssa on osallistuttu myös SPC:n kilpailuihin, josta se onkin kahminut aimoannoksen titteleitä itselleen. Sen sivua komistavat useat palkinnot kyseisestä lajista. Jälkeläisiä tammalla on kolme, joista yksi tamma on upeasti kantakirjatti ykköselle. Melko upeaa sukulinjaa tämä siis!

e. Sumusilmun Charlene on omistuksessani oleva kaunis rautias ponitamma. Charlene on ykkösellä kantakirjattu melko kivasti menestynyt neitokainen. Sen kisaura on kuitenkin vielä hieman kesken. Charlene on kilpaillut kouluratsastuksessa sijoitukset täyteen. Valjakkoajossa ja esteillä kilpaileminen on vielä kesken. Tamma kilpailee koulua Helppo B tasolla, esteitä 50 senttisillä radoilla ja valjakkoajoa noviisiluokissa. Jälkeläisiä tammalla on tällä hetkellä kolme, joista kaksi on jäänyt kotiin kasvamaan. Charlenella on vielä pitkä ja menestyksekäs tulevaisuus edessään.

ei. Päivärinteen Uni nukkui ikiuneen 11.12.2016. Komea musta poniori on Päivärinteen kasvatti, josta se myytiin indylle Walnut Grove Shetlandsiin. Uni on kantakirjattu toukokuussa 2015 II-palkinnolla. Näyttelymenestystä ori haali VSN:ästä, josta se sai yhden RCH:n. Komea ori kilpaili valjakkoajoa porrastetuissa kilpailuissa. Se oli tasoltaan vaativa valjakossa, esteillä se suoriutui 50cm radoista ja koulussa Helppo B luokista. Jälkeläisiä oriilla on kolme, joista yksi on minun omistuksessa ja yksi on Härdellin kasvatti.

ee. Graceland F on Faconden kasvatti, josta se myytiin Callahille Walcott Shetlandsiin. Grace on yleispainotteinen ja se on kilpaillut valjakkoajossa sekä kouluratsastuksessa. Kummastakin lajista löytyy reippaasti sijoituksia sekä voittoja. Grace on käynyt kerran myös näyttelyissä, joista se on napannut irtoSERTin. Poni on myös kantakirjattu II palkinnolla pistein 19 + 17 + 18 + 18 = 72p. Tamma osallistui syyskuun 2015 tilaisuuteen. Ponin sivuilla tästä ei jostain syystä ole merkintää. Jälkeläisiä tammalla on kolme, Charlene on yksi niistä.


00.00.2017 sukupuoli Varsan nimi isä isän nimi -

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 42, joista voittoja 6

03.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
04.09.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
05.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
12.09.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
13.09.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
14.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
17.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
20.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
24.09.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
26.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
29.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
04.09.2017, Fiktio, Helppo C, 2/40
05.09.2017, Fiktio, Helppo C, 2/40
07.09.2017, Fiktio, Helppo C, 4/40
13.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/29
17.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/29
07.09.2017, Team J&K, Helppo C, 4/38
12.09.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
21.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
22.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
23.09.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
31.08.2017, Rósgarður, Helppo C, 2/22
21.10.2017, Team J&K, Helppo C, 4/40
23.10.2017, Team J&K, Helppo C, 3/40
26.10.2017, Team J&K, Helppo C, 1/40
26.10.2017, Vuorna, Helppo C, 2/30
03.11.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
06.11.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
20.11.2017, Team J&K, Helppo C, 5/32
21.11.2017, Team J&K, Helppo C, 3/32
04.12.2017, Vuorna, Helppo C, 5/30
06.12.2017, Vuorna, Helppo C, 1/30
04.12.2017, Vuorna, Helppo B, 2/40
12.12.2017, Vuorna, Helppo B, 3/40
13.12.2017, Vuorna, Helppo B, 6/40
14.12.2017, Vuorna, Helppo B, 6/40
15.12.2017, Vuorna, Helppo B, 4/40
17.12.2017, Vuorna, Helppo B, 2/40
18.12.2017, Vuorna, Helppo B, 4/40
24.12.2017, Fiktio, Helppo B, 2/40
28.12.2017, Fiktio, Helppo B, 5/40
29.12.2017, Fiktio, Helppo B, 1/40

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 71, joista voittoja 13

01.09.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 1/30
05.09.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 1/30
07.09.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 1/30
13.09.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
15.09.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 3/30
17.09.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
12.09.2017, Hukkapuro, noviisi koulukoe, 5/30
15.09.2017, Hukkapuro, noviisi koulukoe, 3/30
16.09.2017, Hukkapuro, noviisi koulukoe, 3/30
17.09.2017, Hukkapuro, noviisi koulukoe, 4/30
15.09.2017, Kototalli, noviisi kestävyyskoe, 2/30
14.09.2017, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 1/100
24.09.2017, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 3/100
28.09.2017, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 6/100
30.09.2017, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 5/100
11.09.2017, Vuorna, noviisi kestävyyskoe, 2/22
26.10.2017, Teilikorpi, noviisi koulukoe, 2/30
27.10.2017, Teilikorpi, noviisi koulukoe, 3/30
30.10.2017, Teilikorpi, noviisi koulukoe, 3/30
08.11.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 1/30
09.11.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 4/30
10.11.2017, Vuorna, noviisi tarkkuuskoe pari, 1/21
24.11.2017, Kaihovaara, noviisi koulukoe, 1/30
01.12.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
05.12.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
06.12.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 1/30
08.12.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
19.12.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
30.12.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
18.11.2017, Vuorna, noviisi koulu pari, 3/24
08.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 1/30
14.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 4/30
19.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 1/30
20.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 2/30
21.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 3/30
25.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 5/30
27.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 4/30
29.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 4/30
14.11.2017, Kototalli, noviisi tarkkuuskoe, 3/21
02.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 2/30
06.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 3/30
15.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 5/30
23.12.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 4/30
12.12.2017, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 2/23
15.12.2017, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 4/23
18.12.2017, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 2/23
23.12.2017, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 2/23
27.12.2017, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 2/23
29.12.2017, Härdelli, noviisi tarkkuuskoe, 3/23
01.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 5/30
04.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 3/30
09.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 3/30
10.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 2/30
11.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 1/30
13.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 1/30
15.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 3/30
16.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 4/30
20.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 4/30
23.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 5/30
30.01.2018, Koistila, noviisi koulukoe, 5/30
03.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 4/37
05.01.2018, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 2/38
06.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 2/37
09.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 2/37
14.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 2/37
22.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 5/37
23.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/37
24.01.2018, Hengenvaara, noviisi kestävyyskoe, 1/38
26.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 6/37
29.01.2018, Hengenvaara, noviisi tarkkuuskoe, 1/37
28.12.2017, Vuorna, noviisi koulukoe pari, 2/23

00.00.2017 NJ paikka tulos tuom. ari© Kuvat ovat tallin omaisuutta!