Härdelli

Härdelli

Rory - KTK-II, VV-II

Virtuaalihevonen | VH16-017-0157

Nimi: Rory, "Rory" Rotu: Shetlanninponi
Väri: Rautias, tähti Säkäkorkeus: 102 cm
Sukupuoli: Ori Syntymäaika: 20.01.2016 (10v) - 3v 20.02.20166
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: Milja, Fiktio
Painotus: Yleispainotus Koulutustaso: Helppo C, noviisi, 60cm
Saavutukset: KTK-II 4/2016 pistein 18 + 18 + 17 + 18 = 71p.
VV-II palkittu 2/2016 pistein 3 + 4 + 5 + 2 + 6 + 6 = 26p.
3 vuotiaiden VV:n käyttökoe 1/6

Sähläri ja toisinaan kova pukkikone. Tässä ponissa on haastetta!

Rory tuli meille juuri niin miten ei ikinä saisi ponia ottaa - hetken mielijohteesta. Rakastuin orin sukuun niin paljon, etten kahtaa kertaa miettinyt ponista tarjotessani. Onnekseni ostos ei ollut huti, vaan Rorystä on ollut suuri ilo meillä Härdellissä. Tämä poika on luonteeltaan oikea hurmuri ja suloinen hassuttelija. Ponin kanssa touhutessa ei taatusti ole yhtään tylsää hetkeä. Rory on kuitenkin kiltti, mutta sen kanssa kannattaa aina silti olla tarkkana, sillä poni saattaa ihan vahingossa sählätessään talloa varpaat tai tiputtaa ratsastajan selästä. Rory on tarjonnut meille itsestään kaiken ja enemmänkin!

Hoitaessa Rory muistuttaa pelleä. Se sählää minkä kerkeää, pyörii ympyrää ja heiluttelee konttejaan sinne sun tänne. Rory on myös ilmeiden mestari, eikä sitä voi ikinä ottaa tosissaan. Välillä ori haukottelee niin, että sen naama venyy kuin kumi tai vaihtoehtoisesti kieli elää omaa elämäänsä. Tämä poni osaa myös maiskutella huulillaan. Herraa ei ole helppo hoitaa sen aktiisivuuden takia, mutta koskaan se ei kiukuttele tai ole muutenkaan ihmiselle pahansisuinen. Ainoastaan hieman hömppä ja aktiivinen ikiliikkuja. Rory on "nyt mennään eikä meinata" -tyyppiä, joten harjaamisesta ja varustamisesta kannattaa yrittää suoriutua vikkelästi, ettei ori aivan repeä pöksyistään. Voit vaan kuvitella, ettei Rory heiluvine jalkoineen ole se kengittäjän suosikkikopukka, mutta aina se sen silti tulee mukisematta laittamaan kun tarvetta on. Nuorempana poikana se oli helpompi ihan suosiolla vain rauhoittaa, mutta nykyään Rory osaa käyttäytyä jo hieman paremmin eikä rauhoitusta ole tarvinut sille antaa. Taluttaa se on hyvin menevää sorttia ja tipsuttaa pientä hölkkää koko ajan vierellä. Joskus se yrittää kiilata ihmisen ohi, mutta Rory on onneksi herkkä ja stoppaa kyllä ihan pienimpäänkin riimunnarun nykäisyyn. On muutenkin hyvin kuuliainen ja lopettaa kyllä, kun sitä vain uskaltaa komentaa. Sukupuolensa takia herra tarhaa pääasiassa vain yksinään. Tammojen kanssa tulisi varmasti hyvin toimeen, mutta kiimojen kanssa tulee olla hyvin tarkkana. Rory kuitenkin astuu luomuna ja sen on annettu laiduntaa tammaporukoissa kesäisin. Voi vain kuvitella kuinka onneissaan herra on, koska laumassa oleskeleminen on sille kuitenkin tärkeää. Mahdollisuuksien mukaan sitä tarhataan talvisinkin välillä jonkun sellaisen tamman kanssa, joka ei heti tuppaa kiimaa. Rory on kuitenkin niin fiksu tyyppi, ettei se hypi tammojen selkään muuten vaan.

Tässä on sellainen pakkaus, jonka tyyppistä ponia itse tykkään ratsastaa. Rory on menevä ja todella herkkä. Se reagoi nopeasti pieniinkin eleisiin eikä siltä tarvitse kahtaa kertaa pyytää samaa asiaa. Orissa on kuitenkin omat haasteensa, sillä välillä se tykkäisi enemmän pelleillä kun tehdä töitä. Rory pukittelee satunnaisesti ja se hallitsee myös hienot pystyynnousut. Herra ei kuitenkaan ole millään tavalla kiero ja orin mielentiloja oppii nopeasti lukemaan, joten melko usein kerkeän jo odottaa pukin tulevan enkä lennä päistikkaa maahan. Kentällä Rory on ehdottomasti helpoin, maastossa se riehaantuu kaikista helpoiten. Kouluratsuna Rory on näyttävä ja miellyttävä. Ori on herkkä pohkeille ja istunnalle. Sitä pystyy ratsatamaan hyvin vähäeleisesti. Temmonvaihtelut sekä erilaiset väistöt ovat ehdottomasti vahvuutemme. Poni nostaa myös eri askellajit todella kauniisti ja ensimmäisestä pyynnöstä. Rakenteensa puolesta poni ei ehkä kulje kauniissa muodossa kaula kaarella, mutta noin muutoin se on oikein loistava kouluratsu. Liikkeiltään hyvin epäponimainen, ravi on kaunista ja liidokasta, laukka puolestaan pyörii upeasti eteenpäin. Esteillä orilla on vähän liikaa vauhtia, mutta sillä on loistava ponnu ja imu esteille. Esteillä Rory kuitenkin villiintyy hyvin helposti ja alkaa pukittelemaan hyvin herkästi. Saattaa kuumuessaan myös esittää pystyynnousuja. Esteet eivät ole ehkä Roryn vahvin osaamisala, mutta kisaamme niitä silti aina välillä mielenvirkistykseksi. Valjakkoajossa Rory on ketterä ja peloton, se ei välitä mistään kärryn kolinoista vaan menee pomminvarmasti aina eteenpäin. Herra ei myöskään ole mikään kyttääjä, joten maratooni osuuksilla se ylittää kaikki kummallisimmatkin esteet epäröimättä hetkeäkään. Positiivisen ja sosiaalisen asenteensa vuoksi sen kanssa on myös pystytty menemään parivaljakkoluokkia. Orin parina on toiminut muutaman kerran Justus, sillä enemmän olemme kuitenkin keskittyneet yksilöluokkiin. Rautias parivaljakko on toiminut todella hyvin yhteen ja niiden kanssa on kerran ihan sijoituttukkin. Roryn kanssa on eniten kilpailtu koulukokeissa, sillä siinä se on ehkä parhaimmillaan maratoonien lisäksi. Tarkkuuskokeissa vaadittava kärsivällisyys saattaa olla sille välillä hieman liikaa, jolloin ropisee virhepisteitä. Olemme kuitenkin niissäkin sijoittuneet, joten mikään mahdottomuus ei sekään osa-alue kuitenkaan ole.

Kilpailuissa Roryllä on ihan hirveä tarve tehdä itsestään suuri numero. Se kyllä esittää mielenkiintoisia piruetteja ja huutelee tammojen perään kuin mikäkin Don Juan. Yleensä tilanne rauhoittuu kun ratsastaja pääsee kyytiin, mutta välillä on kyllä saanut hävetä kun ori on sooloillut kesken kouluradan. No, ainakin yleisö on saanut hyvät huvit. Rory kuitenkin on luonteeltaan kilpaponi, eikä siitä pelkäksi harrastusratsuksi olisi. Poni kaipaa elämäänsä uusia seikkailuja ja kokemuksia. Kuljettaa tämä herra on hyvin helppo ja yksinkertainen tapaus. Se kulkee koppiin sen enempää miettimättä. Kuljetuksen ajan se on hyvin rauhallinen, ei paukuttele seiniä tai hermostu pitkilläkään matkoilla. Ei kiusaa vieruskaveriaankaan, joten sen kanssa voi kuljettaa lähes kenet vain samanhenkisen tyypin.

i. Päivärinteen Raffle
she, punarautias, 104cm
KRJ-I, KTK-III, SHLA-I
ii. Päivärinteen Roi
she, punahallakko, 106cm
VIR MVA Ch, KTK-II, SHLA-I, VVJ-I
iii. Samuel
she, mustankimo, 99cm
VIR MVA Ch, KTK-II, SHLA-I, VVJ-I
iie. Serene Grace
she, musta, 99cm
Champion, KTK-II
ie. Acantha's Miss Serena
she, vaaleanpunarautias, 102cm
KTK-III
iei. Herr Knut
she, punaruunikko, 102cm
KTK-II
iee. Miss Scarlett
she, musta, 104cm
KTK-III
e. Honeyberry
she, ruunikonpäistärikkö, 100cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-I, YLA2
ei. Iairos
she, punaruunikko, 80cm
Champion, KTK-II, VVJ-I
eii. Ibris
she, tummanruunikko, 98cm
KTK-III
eie. Mäntysuon Aurora
she, ruunikko, 98cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-III
ee. Berryqueen Dei
she, ruunikonpäistärikkö, 101cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-I, YLA2
eei. Bootleg Pirate
she, rautiaanpäistärikkö, 103cm
KTK-II
eee. Blueberry Hop
she, musta, 100cm
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA2

i. Päivärinteen Raffle on tällähetkellä 14 vuotias kilpaponi. Ulkonäöltään rautias, rakenteeltaan massiivinen ja korkeudeltaan 104cm. Orin omistaa Miia Maria ja sen on kasvattanut Päivärinne. Rellua on kuvailtu todella itsepäiseksi poniksi, jonka luottamusta ei ole helppo voittaa. Omistajallaan se on kuitenkin toiminut upeasti. Orilla on 50 KRJ:n alaista sijoitusta ja 53 VVJ:n alaista sijoitusta. Ori on palkittu KRJ:n laatuarvostelussa ykköspalkinnolla. Lisäksi se on kantakirjattu III-palkinnolle. Jälkeläisiä orilla on seitsemän, joista kaksi asustaa meillä Härdellissä.

ii. Päivärinteen Roi näkyy nykyään monissa suvuissa, eikä ihmekään. Onhan poni menestynyt todella upeasti. Roin kasvatti Päivärinne ja se myös eli kasvattajallaan koko elämänsä. Poni menehtyi vuoden 2015 alkuvuodesta. Se kilpaili todella menestyksekkään uran monipuolisesti eri lajeissa. Ori on sijoittunut ERJ:n alaisissa kilpailuissa 43 kertaa, KRJ:ssa 50 kertaa ja VVJ:ssä 71 kertaa. Lisäksi sillä on useampi serti NJ:n alaisista näyttelyistä. Sille on myönnetty VIR MVA Ch-arvonimi v. 2012, se on kantakirjattu II-palkinnolla ja lisäksi poni on palkitty myös VVJ-I ja SHLA-I arvonimin. Jälkeläisiä orilla on huimat 11.

iii. Samuel on vieläkin hengissä ja käy vielä viimeisiä laatuarvosteluja läpi. Samuel periytti upeita varsoja ja menestyi myös itse. Ori on väriltään kimo ja korkeudeltaan 99cm. Se on kierrellyt näyttelyissä ja palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä sekä kantakirjattu III-palkinnolle. Samuel on rehti ja rauhallinen poni. Sen kanssa on kilpailtu koulua ja valjakkoa sijoittuen seuraavasti: KRJ 41 sijoitusta ja VVJ 44 sijoitusta. Jälkeläisiä orilla on viisi, joista neljä on menestynyt.

iie. Serene Grace on shetlanninponien suvuissa melko yleinen tamma, mutta hieno sellainen. Siiri lopetettiin 26 vuotiaana, mutta sitä ennen se kerkesi menestymään. Tamma eli Päivärinteen omistuksessa, se tuotiin jossain vaiheessa ulkomailta Suomeen. Ponin kanssa kilpailtiin valjakkoajoa vaativalla tasolla. Lisäksi sen kanssa kierreltiin näyttelyitä, tamma kantakirjattiin III-palkinnolle ja palkittiin Champion-arvonimellä. Sijoituksia valjakkoajosta Siirillä on huimat 62 kappaletta.

ie. Acantha's Miss Serena oli hieno vaaleanpunarautias Acantha Farmin kasvatti. Poni myytiin heti vieroituksen jälkeen Päivärinteeseen. Tamma nukkui pois rauhallisesti 28 vuotiaana. Serenalla on neljä hienoa ja menestynyttä jälkeläistä. Tamma itse on kilpaillut niin näyttelyitä, koulua, valjakkoa kuin esteitäkin. Serena on kantakirjattu III palkinnolle. Sillä on valjakkoajosta 29 sijoitusta, koulusta 44 sijoitusta sekä esteiltä 10 sijoitusta.

iei. Herr Knutt on Isosta-Britanniasta tuotu punaruunikko 102 senttinen shetlanninponiori. Orin sivuillaei lue mitään siitä, onko poni vielä hengissä vai ei. Knuu on koulupainotteinen ja koulutettu tasolle Helppo B. Esteitä se meni ratana jopa 60 senttiin asti. Sillä on muutamia sijoituksia koulusta, esteiltä sekä yksi startti raveissa. Poni on myös haalinut näyttelyistä MVAsertejä. Knuu on kantakirjattu II-palkinnolle. Jälkeläisiä sillä on kolme.

iee. Miss Scarlett on myös tuonti Briteistä. Tamma asustaa Noina nimisellä tallilla. Scarlett on musta 104 senttinen shetlanninponitamma. Se on koulupainotteinen ja tasoltaan Helppo B. Tamma on myös kantakirjattu III palkinnolle. Scarlettilla on muutama sijoitus valjakkoajosta. Koulua sen kanssa ei jostain syystä ole kilpailtu laisinkaan (ainakaan sivujen perusteella), vaikka se koulupainotteiseksi on ilmoitettu. Jälkeläisiä tammalla on kaksi.

e. Honeyberry on Fiktion kasvattama upea ruunipäistärikkö jalostustamma. En voisi olla tyytyväisempi Roryn emästä. Hani on hieno valjakkopainotteinen 100 senttinen tamma. Se on kantakirjattu II palkinnolle ja palkittu myös Champion-arvonimellä. Tamma on sijoittunut VVJ:n alaisissa valjakkoajokilpailuissa yhteensä 42 kertaa joista yksi sijoitus on cup. Poni on saanut kolme irtoSERTiä. Jälkeläisiä tammalla on tällä hetkellä kaksi kappaletta.

ei. Iairos menehtyi maaliskuussa 2016. Ori eli kuitenkin pitkän ja menestyksekkään elämän. Iairos oli punaruunikko 98 senttinen herra. Se kilpaili vaativaa ponivaljakkoa sijoittuen 43 kertaa VVJ:n alaisissa valjakkoajokilpailuissa. Ori on myös kantakirjattu II-palkinnolle sekä palkittu Champion-arvonimellä. Iairoksen kanssa käytiin myös valjakkoajolaatuarvostelussa, josta se sai ensimmäisen palkinnon. Jälkeläisiä herralla on viisi kipaletta.

eii. Ibris tuotiin aikoinaan Isosta-Britanniasta Suomeen Idya Shetlandsiin. Musta 98 senttinen ori kilpaili kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Poni on myös kantakirjattu III-palkinnolle, tosin sen sivuilta ei informaatiota tästä palkinnosta löydy. Valjakkoajossa Ibris on sijoittunut 25 kertaa ja kouluratsastuksessa kaksi kertaa. Jälkeläisiä Ibriksellä on sivun mukaan vain ja ainoastaan yksi, Iairos.

eie. Mäntysuon Aurora porskuttaa vieläkin eteenpäin Miljan omistuksessa Fiktiossa. Tämä vanha tamma on todella kaunis, musta ja korkeudeltaan 98 senttimetriä. Se on kantakirjattu II-palkinnolle ja saanut myös VIR MVA Ch-arvonimen. Sijoituksia sillä on VVJ:stä 55, KRJ:stä 20 sekä ERJ:stä kolme. Auroran kanssa on kilpailtu myös ponilaukkoja yhdeksän vuotiaana, jolloin lopullinen voittosumma oli 8600€. Jälkeläisiä tammalla on kuusi.

ee. Berryqueen Dei on upea Fiktiossa asuva mustanpäistärikkö shetlanninponitamma. Queenien on kasvattanut Leandra Virtuaalitalli Deistä. Se oli tuolloin Fiktion neljäs Deiläinen shetlanninponikasvatti. Tamma on palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä näyttelyistä. Lisäksi se on kantakirjattu II-palkinnolle. Tamma on valjakkopainotteinen, mutta lopetellut jo kilpauransa. Se on palkittu valjakkoajolaatuarvostelussa I-palkinnolla. Jälkeläisiä Queeniellä on neljä, joista vain yksi on ori. Kolme jälkeläisistä on kantakirjattu kakkosella.

eei. Bootleg Pirate on hieno Deiläinen evm-sukuinen shetlanninponiori, joka on tuotu Isosta-Britanniasta. Leevi on ruunikonpäistärikkö KTK-II palkinnolla kantakirjattu herra. Poni on valjakkopainotteinen ja sen kanssa on kilpailtu vaikealla tasolla luokkia. Säkäkorkeutta Leevillä on 103 senttimetriä. Jälkeläisiä oriilla ei ole vasta kuin kaksi kappaletta ja kummatkin ovat sukupuoleltaan tammoja. Sijoituksia valjakkoajosta (VVJ:n alaisia) herralla on yhteensä 63 joista voittoja on 19 kappaletta.

eee. Blueberry Hop on todella tunnettu yksilö shetlanninponien suvuissa, mutta en yhtään sitä ihmettele sillä tämä poni on upea! Mustikka on kuollut 19-vuotiaana vuonna 2014. Tammalla on jopa huimat yhdeksän jälkeläistä! Kaikki todella hienosti menestyneitä. Mustikka itse on VIR MVA Ch-palkittu sekä kantakirjattu todella upeasti I-palkinnolla 85 pisteellä. Tamma on myös käynyt yleislaatuarvostelussa josta se sai 113 pisteellä kakkospalkinnon. Mustikka oli valjakkoajopainotteinen ja kilpaili vaikeissa luokissa. Sijoituksia sillä on jopa 72 kappaletta joista voittoja on huimat 19.


16.07.2017 Tamma Mayhem Berry Breeze emä Mayhem Coctail Gala -
18.08.2017 Ori Mayhem Royal Rocket emä Härdellin Lilian -

KRJ Kouluratsastuskilpailut - Sijoituksia 43, joista voittoja 13

02.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 1/29
03.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 3/29
06.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 5/29
09.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 4/29
09.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 1/29
10.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 5/29
11.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 1/29
12.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 3/29
13.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 1/29
16.05.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 1/29
12.06.2016, Koistila , Helppo C, 1/30
15.06.2016, Koistila , Helppo C, 5/30
17.06.2016, Koistila , Helppo C, 4/30
18.06.2016, Koistila , Helppo C, 3/30
25.06.2016, Koistila , Helppo C, 4/18
27.06.2016, Koistila , Helppo C, 3/18
30.06.2016, Koistila , Helppo C, 1/18
06.08.2016, Viisikko, Helppo D, 2/25
09.08.2016, Viisikko, Helppo D, 4/25
10.08.2016, Viisikko, Helppo D, 4/25
14.08.2016, Viisikko, Helppo D, 3/25
15.08.2016, Viisikko, Helppo D, 2/25
21.09.2016, Härdelli, Helppo C, 1/50
27.09.2016, Härdelli, Helppo C, 3/50
28.09.2016, Härdelli, Helppo C, 2/50
29.09.2016, Härdelli, Helppo C, 3/50
01.09.2016, Koistila, Helppo C, 5/34
01.09.2016, Koistila, Helppo C, 1/37
05.09.2016, Koistila, Helppo C, 4/34
07.09.2016, Koistila, Helppo C, 2/37
09.09.2016, Koistila, Helppo C, 1/34
05.09.2016, Fiktio, Helppo C, 2/39
18.09.2016, Wyat Shetlands, Helppo C, 3/50
14.09.2016, Koistila, Helppo C, 6/50
20.09.2016, Koistila, Helppo C, 7/50
12.09.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 1/39
16.09.2016, Escorant Trakehners, Helppo C, 2/39
25.10.2016, Metsovaara, Helppo C, 2/40
28.10.2016, Metsovaara, Helppo C, 1/40
12.10.2016, Koistila, Helppo D, 4/22
13.10.2016, Koistila, Helppo D, 1/22
17.10.2016, Koistila, Helppo D, 4/22
20.10.2016, Koistila, Helppo D, 2/22

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 40, joista voittoja 5

02.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 2/40
09.06.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 4/40
06.09.2016, Metsovaara, noviisi koulukoe, 4/50
05.09.2016, Metsovaara, noviisi koulukoe, 7/50
02.09.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 3/30
03.09.2016, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 2/30
05.10.2016, Virtuaalitalli Dei, noviisi yhd. pari, 4/18
01.11.2016, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 1/40
05.11.2016, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 4/40
09.11.2016, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 3/40
22.10.2016, Brendan, noviisi yhdistetty, 4/40
28.10.2016, Brendan, noviisi yhdistetty, 4/40
12.09.2016, Härdelli, noviisi koulukoe, 2/34
13.11.2016, Yentel Ponies, noviisi koulukoe, 6/50
14.11.2016, Yentel Ponies, noviisi tarkkuuskoe, 2/50
02.12.2016, Metsovaara, noviisi koulukoe, 3/50
04.12.2016, Metsovaara, noviisi tarkkuuskoe, 1/50
05.12.2016, Metsovaara, noviisi koulukoe, 3/50
06.12.2016, Metsovaara, noviisi koulukoe, 1/50
07.12.2016, Metsovaara, noviisi tarkkuuskoe, 2/50
01.12.2016, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 1/40
01.12.2016, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 6/40
10.12.2016, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 2/40
14.11.2016, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
01.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
02.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
06.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
16.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
20.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
19.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 4/30
24.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 4/30
27.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 1/30
29.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 2/30
13.07.2017, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 3/35
20.07.2017, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 5/35
04.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
08.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
15.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
26.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
27.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30

ERJ Esteratsastuskilpailut - Sijoituksia 41, joista voittoja 6

01.07.2016, Metsovaara, 60cm, 2/40
04.07.2016, Metsovaara, 60cm, 1/40
06.07.2016, Metsovaara, 60cm, 5/40
07.07.2016, Metsovaara, 60cm, 2/40
07.11.2016, Ros Cirein, 60cm, 3/24
10.10.2016, Hiprakka, 50cm, 4/54
11.10.2016, Hiprakka, 50cm, 4/54
03.11.2016, Yentel Ponies, 60cm, 3/21
04.11.2016, Yentel Ponies, 60cm, 3/21
18.11.2016, Yentel Ponies, 60cm, 2/22
11.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 3/30
17.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 5/30
19.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 2/30
20.12.2016, Ros Cirein, 60cm, 5/30
12.12.2016, Romirally, 60cm, 1/49
12.06.2017, Fiktio, 60cm, 1/30
19.06.2017, Fiktio, 60cm, 2/30
16.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 3/30
18.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 4/30
20.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 1/30
26.07.2017, Ros Cirein, 60cm, 3/30
01.09.2017, Mörkövaara, 60cm, 2/30
03.09.2017, Mörkövaara, 60cm, 4/30
03.09.2017, Mörkövaara, 60cm, 4/30
10.09.2017, Mörkövaara, 60cm, 3/30
21.08.2017, Ros Cirein, 60cm, 2/30
22.08.2017, Ros Cirein, 60cm, 4/30
26.08.2017, Ros Cirein, 60cm, 5/30
29.08.2017, Ros Cirein, 60cm, 5/30
17.08.2017, Mörkövaara, 60cm, 2/30
19.08.2017, Mörkövaara, 60cm, 2/30
20.08.2017, Mörkövaara, 60cm, 2/30
24.08.2017, Mörkövaara, 60cm, 1/30
26.08.2017, Mörkövaara, 60cm, 2/30
28.08.2017, Mörkövaara, 60cm, 4/30
06.09.2017, Kototalli, 50-60cm, 1/26
08.09.2017, Kototalli, 50-60cm, 4/26
09.09.2017, Kototalli, 50-60cm, 5/26
10.09.2017, Kototalli, 50-60cm, 2/26
16.09.2017, Priton Budyonnys, 50-60cm, 3/26
18.09.2017, Priton Budyonnys, 50-60cm, 4/26

25.12.2017 VSN Maybeck Stud 2/12, RCH (37p.) tuom. Milja H.

13.05.2016, kouluvalmennus, kirjoittaja: EmmiN. (218 sanaa)

Olin luvannut tänään pitää kouluvalmennuksen Siirille Roryn kanssa. Tyttö on ihastunut poniin, vaikka se testaileekin Siiriä jatkuvasti ja on muutenkin oma itsensä, eli pelle hermanni. Siiri oli itse saanut laitaa ponin kuntoon ja talutti ponin kentälle vähän sen jälkeen kun olin itse saapunut paikalle. Rory hieman steppasi selkään nousussa, joten päätin mennä hieman auttamaan ja pitämään ponista kiinni. Ori lähti kipittämään maratoonikäyntiä uraa pisin. Se venytti kaulaansa pitkälle alas ja Siiri yritti keikkua pikakäynnissä mukana. Muutaman kierroksen kävelyn jälkeen pyysin heitä ottamaan raville. Tänään ei tehty mitään sen ihmeellisempiä tehtäviä vaan keskityttiin lähinnä hyvään tempoon ja oikeanlaiseen muotoon. Muutaman kerran Rory teki pienet pukkiloikat ensimmäisiä laukkoja nostaessa, mutta muuten käyttäytyi tänään ihmeen mallikkaasti. Se antoi jopa hieman Siirin virheitä anteeksi ja liikkui koko ajan todella hyvin. Se käytti koko kroppaansa ja oli suustaan todella kevyt. Minä tietysti huomasin kuitenkin Siirin virheet ja komensin tätä muuttamaan istuntaansa, vaikka Rorya se ei tuntunut kiinnostavan. Lopuksi otettiin laukkaa ja ravia pitkin ohjin sekä tietysti loppukäynnit. Rory oli melko hikinen, sillä päivä oli kuuma ja hiostava. Siiri pesi orin letkun alla ja vei takaisin tarhaansa. Menin itse vielä siivoamaan ponin tarhaa ja Rory oli koko ajan hyvin mukana siivouspuuhissa. Se yritti jatkuvasti kaataa kottikärryt ja yritti varastaa minun talikkoani. Välillä se tuli kerjäämään minulta rapsutuksia. Ja tietenkin lempipoikani niitä myös minulta sai.© Kuvat ovat tallin omaisuutta