Härdelli

Härdelli

Modern Bukowsky Stint- Champion, KTK-II

Virtuaalihevonen | VH16-017-0326

Nimi: Modern Bukowsky Stint, "Sintti" Rotu: Minishetlanninponi
Väri: Ruunikko, sekakarvaa otsalla Säkäkorkeus: 85 cm
Sukupuoli: Ori Syntymäaika: 05.01.2016 (8v) - 3v 05.03.2016
Omistaja: EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja: Tiilikanoja
Painotus: Valjakkopainotus Koulutustaso: Noviisi
Saavutukset: Champion - arvonimi myönnetty 13.08.2017
KTK-II palkittu 12/2016 pistein 19 + 21 + 19 + 18 = 77p.

Komea ja miellyttävä luonteeltaan, mitä muuta sitä voisi toivoa?

Olin jo pitkään ihaillut Sintin isää, Modern Tchaikovsky Dei:tä. Kun siitä sitten oli varsa myynnissä, minun oli ehdottomasti pakko saada kyseinen varsa! Halukkaita ostajia varmaan olisi ollut pilvin pimein, mutta minulla kävi tuuri ja syltti myi pojan juuri meille. Sintti peri täysin isänsä ulkonäon, melkoinen periyttäjä tuo Kovsky. Olen erittäin tyytyväinen tehtyihin kauppoihin ja odotan Sintin tulevaisuudelta paljon. Ori oli jo varsana hyvin miellyttäväluonteinen, eikä se ole muuttunut mihinkään.

Sintti sopeutui porukkaamme todella nopeasti ja on luonteeltaan hyvin sosiaalinen, jonka vuoksi sen tarhaaminen on erittäin helppoa eikä orin kanssa joudu miettimään mitään erikoistoimenpiteitä. Se tykkää elää laumassa pihatossa, mutta on myös hyvin rauhallinen karsinassa joten sitä voi pitää kummallakin tavalla. Lisäksi ori on terve ja se pystyy kesäisin laiduntamaan koko laidunkauden. Hoitaa tämä poni on todella mukava ja rauhallinen. Ponilla on hyvät käytöstavat, se ei nypi ihmisiä, yritä potkia tai sählää mitään muutakaan. Sintti seisoo nätisti paikallaan ja on maltillinen vaikka joutuisi seisomaan aloillaan pidempiäkin aikoja. Kengittäjä sekä eläinlääkäri ovat monesti kehuneet Sintin helppoutta.

Ratsuksi Sinttiä ei ole koulutettu sen pienen koon vuoksi. Uskoisin sen kuitenkin olevan niin hyväluonteinen, että se toimisi hyvin myös talutusratsun roolissa. Tallillamme ei kuitenkaan käy niin pienikokoisia ihmisiä, joten emme ole jaksaneet edes kokeilla. Sintin selässä ei ole siis koskaan käyty. Kaksivuotiaana ori opetettiin kärryille ja siitä sitten pikkuhiljaa alettiin treenaamaan. Sintti on miellyttävä ajaa. Se kulkee omalla moottorilla eteenpäin ja on herkkä niin ääniavuille kuin ohjallekkin. Se ei kuitenkaan reagoi liioitellusti mihinkään. Maastossa poni on hyvin tarkka mihin jalkansa asettaa, eikä juuri koskaan kompuroi. Sintti on elämänsä aikana pelästynyt jotakin ehkä kolme kertaa, joten voin liioittelematta sanoa sen olevan myös maastovarma. Valjakkoajossa ori pärjää kaikissa osa-alueissa, kunhan se on treenattu tarvittavaan kisakuntoon. Sintin kanssa on myös erittäin helppo kilpailla, sillä sen kuljettaminen on rauhallista eikä Sintti sano juuta eikä jaata mihinkään. Se yöpyy mielellään vieraissakin paikoissa, joten sen kanssa voi lähteä pidemmällekin reissulle.

i. Modern Tchaikovsky Dei
she, ruunikko, 83,5cm
KTK-II
ii. Kasper v. Pijnboompit
she, punarautias, 85cm
Champion, KTK-III
iii. Thief of Bouncewoods
she, rautias, 78cm
VIR MVA Ch
iie. Tilhimäen Liana
she, rautiaankirjava, 99cm
ie. Soviet Kitsch Dei
she, rautias, 97cm
VIR MVA Ch, KTK-I
iei. Riot Empire
she, punaruunikko, 101cm
VIR MVA Ch, KTK-II
iee. Autumn Fall
she, ruunikko, 99cm
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
e. Wyat Candy Dash
she, rautiaankirjava, 81cm
KTK-II
ei. Supernatural Evolution
she, tummanrautiaankirjava, 82cm
eii. Kunglig
she
evm
eie. Candis Blomma
she
evm
ee. Kayleigh's Curley Pemble
she, rautiaankirjava, 84cm
VVJ-I
eei. Boombox Beatsticks
she, rautias, 86cm
evm
eee. Kayleigh's Cutterfly
she, rautiaankirjava, 82cm
evm

i. Modern Tchaikovsky Dei on periyttänyt Sintille ainakin näyttävän ulkonäkönsä. Kovsky on punaruunikko 83,5 cm korkea minishetlanninponiori. Sen on kasvattanut Virtuaali Dei josta se on myyty syltille vieroituksen jälkeen. Kovsky kilpailee vaikeaa ponivaljakkoa ja hyppää irtona 60cm. Ori on kantakirjattu hienosti II-palkinnolle. Poni kilpailee hissukseen valjakkoajoa, tällä hetkellä se on sijoittunut hienosti kahdeksan kertaa. Syltti valmentautuu herran kanssa myös säännöllisesti. Jälkeläisiä Kovskyllä on tällähetkellä kolme, kun Sintti lasketaan mukaan.

ii. Kasper v. Pijnboompit on huippukasvattaja Virtuaalitalli Dein omistuksessa oleva rautias kantakirjaori. Kolmosella kirjattu ori on myös saavuttanut Champion - arvonimen ja kilpillut valjakkoajoa menestyksekkäästi. Ori on sijoittunut 38 kertaa ja voittanut 10 luokkaa. Kasper on syntynyt vuonna 2010 ja sen on kasvattanut Stal Pijnboompit. Korkeudeltaan tämä mini on 85 senttimetriä. Jälkeläisiä ponilla on nelisen kappaletta.

iii. Thief of Bouncewoods on vanha, mutta tunnettu nimi minishetlanninponisuvuissa. Thief on todella komea rautias 78 senttinen herra, jonka kanssa on kilpailtu valjakkoa sekä harrastettu poniagilityä. Sijoittunut Thief on valjakkoajossa kaksi kertaa, useamman kerran se on startannut kuitenkin. Poni on palkittu VIR MVA Ch - arvonimella ja on kantakirjakelpoinen, mutta tuskin enää kirjattavaksi on menossa. Jälkeläisiä tällä otuksella on kuutisen kappaletta.

iie. Tilhimäen Liana oli hieno tamma joka jäi kuitenkin harmillisen vähäiselle käytölle. Tamma oli väriltään rautiaankirjava, mutta kirjavuus esiintyi vain muutamana hassuna pienenä valkoisena länttinä. Pääasiassa tamma oli siis rautias. Rakenteeltaan poni oli hieno, muttei sen kanssa koskaan käyty näyttelykehissä. Säkäkorkeutta Lianalta löytyi 99 senttimetriä, mutta se varsoi todella pienikokoisia varsoja. Tamma oli myös ratsukoulutettu, mutta sen kanssa kilpailtiin ainoastaan valjakkoajossa, jossa se sijoittui neljä kertaa. Jälkeläisiä tammalla on kolme.

ie. Soviet Kitsch Dei oli ihan huippuhieno tamma, josta elävänä todisteena on sen KTK-I palkinto. Poni on myös palkittu VIR MVA Ch - arvonimellä. Kiti valitettavasti menehtyi 22-v uoden iässä mutta kerkesi elämässään vaikka ja mitä. Väriltään tämä poni oli rautias ja korkeudeltaan 97 senttimetriä. Tamma kuienkin varsoi todella pieniä varsoja. Kiti kilpaili noviisi ponivaljakkotasolla ja sijoittui 31 kertaa sekä voitti luokkansa yhdeksän kertaa. Jälkeläisiä tammalla on seitsemän.

iei. Riot Empire on tunnettu standard ponien suvuista. Se on nykyään aika yleinen nimi, eikä turhaan sillä olihan ori todella upea. Rio menehtyi 19-vuotiaana. Ori tuotiin Isosta-Britanniasta suomeen Leandralle siitos- ja kisaponiksi. Rio kantakirjattin II - palkinnolle sekä palkittiin VIR MVA Ch - arvonimellä. Sen kanssa kilpailtiin vaativaa ponivaljakkoa, joissa se sijoittui 28 kertaa ja voitti huimat 14 luokkaa. Väriltään Rio oli punaruunikko, korkeudeltaan 101 senttimetriä ja sillä oli toinen silmä herasilmä. Oriilla on seitsemän huippuhienoa jälkeläistä.

iee. Autumn Fall menehtyi vuonna 2011 20-vuotiaana. Tamma on tuonti Isosta-Britanniasta ja eli tuonnin jälkeen koko loppuelämänsä Virtuaalitalli Dei:ssä Leandran omistuksessa. Nala oli tummanruunikko 99 senttinen ponitamma. Sen kanssa kilpailtiin valjakkoajoa noviisiluokissa, joissa se sijoittui 30 kertaa ja voitti neljä kertaa luokkansa. Tämän lisäksi Nala on kantakirjattu II - palkinnolle, saanut yleislaatuarvostelusta kakkosen sekä palkittu VIR MVA Ch - arvonimellä. Jälkeläisiä ponilla on viisi.

e. Wyat Candy Dash on Wyat Shetlandsin kasvattama minishetlanninponitamma, joka myytiin syltille Tiilikanojaan. Tamma on rautiaankirjava ja 81 senttimetriä korkea. Ponin kanssa kilpaillaan valjakkoajoa vaativalla tasolla, välillä myös pariluokissa. Irtohypytyksessä Pippin hyppää 40 senttimetrisiä esteitä. Tammalla on kuusi VVJ:n alaista sijoitusta sekä NJ:stä ansaittu irtoSERT, jonka ansiosta tämä poni on myös kantakirjakelpoinen. Jälkeläisiä Pippurilla on Sintin lisäksi yksi tammavarsa.

ei. Supernatural Evolution on Brewan omistuksessa oleva ulkomaantuonti. 82 senttinen miniori on väriltään rautiaankirjava ja iältään tällähetkellä 10,1 vuotta. Evo on valjakkopainotteinen ja koulutettu noviisitasolle. Luonteeltaan Evo on liiankin energinen ja säännöllisestä liikutuksesta huolimatta se keksii kaikenlasta omaa tekemistä johon purkaa energiaansa. Orilla on yli 40 VVJ:n alaista sijoitusta, joista se on voittanut yhdeksät. Jälkeläisiä ponilla on vain kaksi. Laatuarvosteluissa herra ei ole käynyt, enkä tiedä onko se edes tarkoituksena.

eii. Kunglig on täysin musta, 84cm korkea poniori. Se on kilpaillut Ruotsissa noviisiluokkia hyvällä menestyksellä. Kunglig tykkää ajoittain kujeilla ja koetella ihmisten hermoja, mutta valjakkokärryjen edessä se keskittyy työskentelyyn ja onkin erittäin mukava ajettava. Vaikka poniorille olisi kyllä kysyntää jalostuksessa, on sitä käytetty tammoille vielä varsin säästeliäästi, eikä jälkeläisiä ole toistaiseksi kovinkaan montaa syntynyt.

eie. Candis Blomma, rautiaankirjava 80cm korkea ponitamma, on luonteeltaan erittäin rauhallinen ja kiltti hoitaa sekä ajaa. Blomma on toiminut lähes koko elämänsä ajan ruotsalaisella valjakkoajoon painottuvalla koululla opetusponina. Monet pienet ponitytöt ja -pojat ovatkin tamman kanssa ajaneet ensimmäiset valjakkokilpailunsa. Opetustöiden ja kilpailemisen lomassa tammalla on jo muutamia varsoja teetetty ja lähivuosina se siirtyy täysin jalostuskäyttöön.

ee. Kayleigh's Curley Pemble on Wyatilainen rautiaankirjava minishetlanninponitamma. Korkeudeltaan 84 senttimetriä ja iältään jo 16-vuotias. Carlaa on kuvailtu todella kivaksi ja sympaattiseksi luonteeltaan, josta on vaikea olla pitämättä. Tamma on kilpaillut valjakkoajoa noviisitasolla sijoittuen VVJ:n alaisissa kipailuissa 83 kertaa, joista voittoja on huimat 20. Lisäksi kolme sijoituksista on CUP-kilpailuista. Carla onkin palkittu valjakkoajolaatuarvostelussa I-palkinnolla. Jälkeläisiä tammalla on jopa kuusi!

eei. Boombox Beatsticks on rautias 86cm korkea minishetlanninponiori, joka on kotimaassaan Iso-Britanniassa tunnettu erityisesti näyttelykehistä. Orista yritettiin nuorempana saada valjakkoponia, mutta omistajansa mukaan lievän käyttäytymishäiriön ja olemattoman työmoraalin omaava ori aiheutti ainoastaan harmaita hiuksia ja pahaa mieltä. Beatsticks esiintyy aina silloin tällöin omistajansa esittämänä näyttelyiden käyttöluokissa - lähinnä ohjasajossa. Vaikka Beatsticks ei aina näyttelykehissä esiinnykään täysin edukseen, voittaa se tuomarit puolelleen tuuhealla otsatukallaan sekä ryhdikkäällä olemuksellaan.

eee. Kayleigh's Cutterfly on Jane Kayleighin kasvatti jo kolmannessa polvessa. Supersuloinen rautiaankirjava minitamma on ensimmäinen, jonka kanssa Jane on uskaltautunut myös valjakkoajon maailmaan. Jane onkin Cutterflyn kanssa valmentautunut kansainvälisen tason valjakkovalmentajan opeissa, ja he ovat menestyneet hienosti noviisitason kilpailuissa. Sen suurempia tavoitteita Cutterflyn kilpauralle ei olla asetettu, sillä siitä on kuitenkin tarkoitus tulla emälinjansa veroinen siitostamma. Luonteeltaan 82cm korkea tamma on äärimmäisen kiltti ja rauhallinen taivaanrannanmaalari, joka ei juuri korvaansa heilauta tapahtuipa sen ympärillä mitä tahansa.


00.00.2017 Tamma varsan nimi emä nimi niminen -

VVJ Valjakkoajokilpailut - Sijoituksia 40, joista voittoja 4

01.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 3/30
02.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 5/30
04.01.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
10.01.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
13.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 2/30
14.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 3/30
19.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 1/30
20.01.2017, Mörkövaara, noviisi koulukoe, 3/30
01.02.2017, Ros Cirein, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
05.02.2017, Ros Cirein, noviisi tarkkuuskoe, 1/30
11.06.2017, Huvitus, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
17.06.2017, Huvitus, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
22.06.2017, Huvitus, noviisi tarkkuuskoe, 1/30
24.06.2017, Huvitus, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
06.07.2017, Hukkapuro, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
27.06.2017, Koistila, noviisi koulukoe, 4/40
30.06.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 6/40
01.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
04.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
12.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
14.07.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 1/30
12.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 3/30
15.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 5/30
16.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 3/30
21.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 2/30
27.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 5/30
30.07.2017, Ros Cirein, noviisi koulukoe, 2/30
09.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
16.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 3/30
21.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
11.07.2017, Wyat Shetlands, noviisi yhdistetty, 5/35
11.08.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 5/30
13.08.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
14.08.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
18.08.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/30
25.08.2017, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe, 3/30
01.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 2/30
03.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 3/30
04.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 4/30
08.08.2017, Koistila, noviisi tarkkuuskoe, 4/30

13.10.2016 NJ Virtuaalitalli Dei 1/12 irtoSERT tuom. Jannica
02.02.2017 VSN Cadogan Ponies 2/12 RCH (38p) tuom. taffel

13.10.2016, kirjoittaja: EmmiN. (283 sanaa)

Härdellin poppoo lähti tänään virtuaalitalli Deihin shetlanninponien rotunäyttelyyn. Mukana oli miniluokassa Sintti, tammoissa Reina ja Karkki sekä oreissa Junnu sekä Matti. Päivä alkoi oriluokilla. Ensimmäisessä luokassa oli Matti. Poni käyttäytyi tavalliseen tapaansa hyvin orimaisesti, oli erittäin kevyt liikkeissään ja hirnahteli välillä tammoille tervehdykseksi. Käytös ei ollut mitään ihan parasta luokkaa, mikä saattoikin hieman vaikuttaa tulokseen. Matti oli luokkansa kahdeksas, mutta palkittiin kuitenkin SA:lla. Ei siis huono palkinto ollenkaan. Toisessa oriluokassa oli Junnu. Luokka oli kovatasoinen. Luokassa oli myös yksi Härdellin kasvatti, Thor. Se jäi valitettavasti kuitenkin toiseksi viimeiseksi. Junnu käyttäytyi tavalliseen tapaansa hyvin asiallisesti. Poni liikehti kevyesti, mutta kuitenkin koko ajan tyynen rauhallisesti. Jopa tuomari kehui orin käytöstä. Junnu sijoittui neljänneksi ja sai sertin arvoisen. Ensimmäisessä tammaluokassa oli Karkki. Poni oli tänään joka hieman laiskahko ja sitä sai hieman patistaa eteenpäin, jotta saatiin ponin kaunis ravi esille. Se ei kuitenkaan meidän tulokseen vaikuttanut, Karkki oli kuudes ja SA. Tämä tammaluokka oli tasoltaan melko kova. Neljännessä tammaluokassa esiin pääsi Reina . Reina oli ilmeisesti kuljetuksessa hieman loukannut itseään, eikä se liikkunut aivan puhtaasti. Tämä harmitti, kehässä tuomari kysyi asiasta ja selitin ponin kolhaisseen itseään. Sillä oli pieni vekki jalassa. Tamma sijoittui joka tapauksessa kuudenneksi, paremmin olisi varmasti pärjännyt mikäli olisi ollut liikkeissään puhdas. SA:n se sai kuitenkin. Viimeinen minioriluokka täytti minut aivan ällikällä. Vaikka Sintti onkin hieno, en olisi ikinä uskonut sen pärjäävän niin hyvin. Ori oli melko sählä eikä välttämättä esittänyt aivan parhaita puoliaan. Silti poni voitti koko luokkansa. Bis kehässä tapahtui sitten ihmeitä. Sintti ei päässyt palkinnoille, mutta sai irtoSERT:in. Kaikkien yllätykseksi tuomari halusi kuitenkin palkita myös Junnun sekä Karkin irtoSERT:illä! Näin ollen molemmat ponit saivat itselleen myös kantakirjakelpoisuuden. Sitä olin jo pitkään haaveillut ja nyt haaveista tuli totta!


© kasvattaja