Fairytale IV

Kyseessä on virtuaalihevonen | VH15-017-0718

R.I.P † 24.07.2017 Tanni lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi

Kuvan on ottanut Emmi Nieminen

NimiFairytale IV Rotushetlanninponi
Värirautiaankirjava Säkäkorkeus103cm
Sukupuolitamma Syntymäaika23.04.2010 (20v) - 4v 23.04.2012
OmistajaEmmiN. VRL-03385 KasvattajaStuteri Werdigale
Painotusyleispainotteinen KoulutustasoHelppo B, 50cm
Saavutukset

SHLA-II palkittu lokakuussa 2010 (85p)
YLA3 palkittu joulukuussa 2016 pistein 26 (16+10) - 19 (10+9) - 17 - 13 - 4 = 79p

Luonnekuvaus

Minulla on ollut tammaan viharakkaus-suhde alusta asti. Toin ponin aikoinaan Isosta-Britanniasta ihan pikkuvarsana. Aluksi varsa oli todella ihana, mutta mitä enemmän sille tuli ikää sitä kettumaisempi siitä tuli luonteeltaan. Henkilökohtaisesti inhoan kiukuttelevia poneja, tykkään elämäniloisista persoonista. Tanni on kuitenkin ollut loistava kilpaponi ja periyttänyt hyviä geenejä jättäen jälkeensä hienoja varsoja. Tamma on ollut aina todella terve eikä omaa kesäihottumaa tai kaviokuumetta. Se on aina voinut laiduntaa ympäri kesän. Tällä hetkellä se viettää eläkepäiviä ja on oma kiukkuinen itsensä.

Tanni ei ehkä ole se unelmien prinsessaponi, joka laukkaa iloisesti höristen sateenkaarisillalla. Luonteeltaan se on melkoinen jääräpää ja itse ilkimys. Tamma näyttää hapanta naamaa melkein joka päivä. Tannilla jokainen päivä ja yö tuntuu olevan kiukuttelun aikaa. Se ei pahemmin jaksa riemastua edes porkkanasta, joskin mussuttaa sen ihan tyytyväisenä (antamatta kiitoksen elettäkään porkkanan jakajalle). Niin käsiteltäessä kuin selästäkin käsin tamman hampaita joutuu varomaan melkein henkensä kaupalla. Tannille ei sovikaan mikään ratsastuspollen ura, vaan se nauttii enemmänkin yksin olosta ja kilpakentillä esiintymisestä. Sporttinen tamma hallitsee lajin kuin lajin ja onkin kilpakenttien ruusukehai.

Hoitaessa vastassasi on korvat luimussa kököttävä hapannaama, joka irvistelee pahaenteisesti karsinan kauimmaisesta nurkasta. Tannia tulee aina lähestyä reippaasti, sillä osoittaessasi sille vähänkään pelkoa tai arkuutta poni pääsee niskanpäälle - mistä seuraakin kipeä pylly, tallotut varpaat sekä ilkeännäköiset hampaanjäljet rinnuksissa. Karsinassa ollessa tamma kannattaa aina sitoa kiinni. Harjaus sun muut putsaustoimenpiteet kannattaa suorittaa ripeästi sen enempää häsläämättä. Satulaa laittaessa Tanni esittää potkaisevansa ja joskus se saattaakin hieman tömäyttää karsinan seinää. Kuolaimien kanssa saa myös olla tarkkana, sillä yleensä poni kiertelee ja kaartelee suitsien kanssa, kunnes lopulta pääsee livohkaan ja juoksee sinua pakoon pitkin karsinaa. Myöskään esimerkiksi kengitys ei Tannin kanssa mitään ihan helppoa ole.

Ratsastaessa Tanni on kuitenkin ihan älyttömän mukava poni. Ainoana huonona puolena voi sanoa sen, että turhauduttuaan Tanni saattaa yrittää näykkäistä varpaistasi. Kunnon ratsastus-saappaat kuitenkin estävät tamman kiusaamista ja pureminen jää turhauttavaksi tavaksi (tarkoitan tällä sitä, että varpaat pysyvät tallella). Tannilta sujuu hyvin niin koulu- kuin esteratsastuskin. Kouluratsuna tämä poni keskittyy kaikkeen ihan kympillä, eikä koskaan jätä ratsastajaa kylmäksi. Tanni on siis aina kuulolla, eikä sähläile turhia. Neitokainen onkin koulutettu Helppo B tasolle ja toimii hyvin osa-alueillaan. Tannilta sujuvat niin peruutukset, pohkeenväistö, avot, sulut kuin pysähdyksetkin. Esteillä vauhtia saattaa joskus hieman liikaa, mutta puolipidätteillä tamman saa hyvin kuuntelemaan ja hidastamaan. Esteille Tannilta löytyy hyvä tekniikka, niin radalle kuin yksittäisillekin esteille. Harvoin Tannin näkee kieltävän tai pudottavan puomeja.

Kilpaillessa tällä neitokaisella on yleensä pupu pöksyissä. Se tarvitsee paljon tukea ratsastajaltaan, eikä ratsastajan jännitys sovi tässä tilanteessa kuvioihin. Lisäksi tamma ei ole erityisen sosiaalinen muita hevosia kohtaan, vaan saattaa potkia. Tannilla näkeekin punaisen nauhan häntään kiinnitettynä. Ennen kilpailuja tamma tarvitsee rauhoittuakseen täyteläisemmän alkuverryttelyn ja aikaa itselleen. Tämän jälkeen kilpasuoritus onnistuu - yleensä odotuksiakin paremmin. Erityisesti näyttelykehissä Tanni loistaa. Se nauttii poseeraamisesta niin kameralle kuin tuomareillekin. Mahdollisesti mukana olevista varsoistaan se pitää silti hieman liikaa huolta ja ilmoittaa lähelle tulijoille, ettei varsan lähelle saa mennä - yleensä kiljumalla, luimimalla tai potkuyrityksillä.

Sukuselvitys

isä. Grønkjærs Playboy ii. Småvallens Don Juan iii. Marksman
iie. Lindegårds Nessie
ie. Lucette v. Grönholm iei. Paco v. Grönholm
iee. Pirouette of HHI
emä. Bomlund Cleopatra ei. Elton John eii. Baron v. Hafwood
eie. Østervangs Romika
ee. Lydia of Mousa eei. Zenith v. Linddå
eee. Lindegårds Bettina

i, Grønkjærs Playboy on upea vaaleanrautias shetlanninponiori. Sporttinen Playboy on kasvatettu Tanskalaisessa Grønkjær siittolassa. Jo varsana Playboy oli luonteeltaan melkoinen naistenmies ja esitti erittäin voimakasta vetovoimaa tammoja kohtaan. Tammojen kiima-aikojen yllättäessä on Playboy aivan sekaisin ja varmasti astuisi vaikka isoja kiviä, jos vastaan sattuisi. Viisivuotiaana ori myytiin Britteihin, jossa sen kanssa kilpailtiin esteiden sekä valjakkoajon parissa. Esteillä ori kilpaili vain satunnaisesti, mutta hyvällä menestyksellä. Valjakkoajossa Playboy loisti, mutta sählän luonteensa vuoksi onnistui aina mokaamaan radalla jotenkin, vaikka alkusuoritus olisi mennyt todella hyvin. Kahdeksanvuotiaana poni kantakirjattiin II-palkinnolla ja vielä nyt 12 vuotiaana ori on jalostuskäytössä. Kannasta löytyy jopa 16 varsaa.

ii, Småvallens Don Juan, tuttavallisemmin Don, on Ruotsista peräisin oleva oripoika. Don oli jo kaksivuotiaana erittäin hyvin kehittynyt herrasmies, mitä ihailtiinkin näyttelykehien tuomaristoissa valtavasti. Don kilpailikin jo varsa-aikoinaan runsaasti näyttelyiden parissa, eikä toki millään ihan huonolla menestykselläkään! Pieni 88cm korkea ori oli kolmevuotiaana erittäin haastava ratsu. Siltä löytyi potentiaalia vaikka mihin, mutta kokenutta ratsastajaa Donille oli vaikea löytää. Onneksi herran ollessa neljä ilmoille ilmestyi Janet Orlov, joka kokemuksen ja pienen kokonsa vuoksi oli kuin nakutettu Donin selkään! Siitä lähtikin orin upea kouluratsun ura. Sijoituksia löytyy suuremmistakin kilpailuista, yleensä HeB tasolta. Don viettää nyt 27 vuotiaana tyytyväisenä eläkettä, 22 varsan isänä.

ie, Lucette v. Grönholm oli kaunis näyttelykehien kiertelijä. Varsana Lucette oli oikea ruusukehai näyttelykehissä! Aluksi tamma tuntui olevan rakenteeltaan ikäistään vanhemman tasolla, mutta lopulta tamma valitettavasti jäi hieman kehittymättömäksi. Koska Lucetelle ei kuitenkaan ratsastajaa löytynyt, harrastusmielessä sen kanssa kierreltiin näyttelykehiä - tuli sitten sijoituksia tai ei. Näyttelyuran lisäksi Lucette oli pienimuotoisessa ravikäytössä. Kyllä sillä opetus- ja koelähdöt ajettiin, mutta muuten tamman kanssa ei pahemmin juostu, sillä neidillä oli aika paljon jalkaongelmia. Jalostukseen Lucettea käytettiin jonkin verran, olihan se kuuden varsan onnellinen emä. Tamma lopetettiin jalkavaivojen vuoksi 16 vuoden iässä.

e, Bomlund Cleopatra sai monien sydämen hyppäämään kurkkuun. Upea rakenteinen ja eloisan näköinen ponitamma valloitti useampienkin sydämen kauniilla ulkonäöllään sekä valloittavalla luonteellaan. Cleopatra oli näyttelykehien ruusukehai, sillä 90cm korkeaa vaaleanrautiasta tammaa oli lähes mahdoton voittaa. Tammasta näki juttua useammassakin lehdessä, jotka kertoivat shetlanninponeista tai näyttelyistä. Neidin kuvista tehtiin jopa julisteitä teini-ikäisten seinille! Cleopatran selkään ei koskaan noustukkaan. Pienimuotoisesti sen kanssa ravailtiin maastossa, mutta muuten tamman päiviin kuului juoksuttamista ja näyttelyissä pyörimistä. Cleopatra olikin menestyksensä johdosta suosittu jalostustamma, varsoja sillä on kahdeksan. Cleopatra on kantakirjattu seitsemänvuotiaana I-palkinnolle.

ei, Elton John nimettiin kuuluisan artistin mukaan. Ori olikin nimensä mukaisesti aika laulaja, nimittäin tammoille John lauleli kosintalaulujaan kovasti kiljumalla ja hirnumalla. Tätä oria käytettiinkin runsaasti jalostukseen elämänsä aikana. Johnilla on jälkeläisiä kannassa 37 kappaletta. Elton John syntyi Brittiläiseen puoliveri- ja shetlanninponisiittolaan. Kotonaan ori saikin elää koko ikänsä, eikä sitä edes aiottu myydä eteenpäin. Väriltään kauniin tummanruunikko 99cm korkea ori toimikin elämänsä aikana pääasiassa vain varsoja tehtaillen. Satunnaisesti Johnilla kilpailtiin kouluratsastuksen puolella. Mitään erityisen mahtavaa menestystä tämä poniherra ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.

ee, Lydia of Mousa oli äärimmäisen näppärä tyttö Ruotsista. Tämä tamma näytti taitonsa koulu- ja estekentillä mahtipontisesti ja olikin melko kuuluisa saamistaan lahjoista. Kilpahermot Lydialla olivat kuin rautaa. Koko elämänsä Lydia toimi opetushevosena Ruotsissa, mutta oli kuitenkin vain kokeneempien käytössä ja pääsi runsaasti valmennuksiin sekä muuhun toimintaan. 11 vuoden iässä tamma myytiin harrasteratsuksi, milloin se saikin näyttää taitojaan hitusen enemmän kuin opetushevosen roolissa. Loppuelinvuodet Lydia sai toimia äitinä. Se synnytti mm. orikaksoset, sekä eri kerroilla kaksi muuta vaaleanrautiasta ja melko pienikokoista tammaa.

Jälkeläiset

Kilpailut

Sijoituksia yhteensä 45 kpl
KRJ:n alaisia sijoituksia 41 joista voittoja 9
VVJ:n alaisia sijoituksia 1 joista voittoja 1
KERJ:n alaisia sijoituksia 2 joista voittoja 1
ERJ:n alaisia sijoituksia 1 joista voittoja 0

KRJ Kouluratsastuskilpailut

30.08.2010, Ikirouta, Helppo C, 3/100
05.09.2010, Jewel Ponies, Helppo B, 7/100
12.01.2016, Március, Helppo B, 5/30
26.12.2015, Vindemia, Helppo C, 1/19
26.12.2015, Vindemia, Helppo B, 2/30
22.12.2015, Vindemia, Helppo C, 1/19
02.01.2016, Hervannan Oriasema, Helppo B, 3/30
04.01.2016, Hervannan Oriasema, Helppo B, 1/30
07.01.2016, Hervannan Oriasema, Helppo B, 2/30
20.01.2016, Rumour Ponies, Helppo B, 2/30
24.01.2016, Rumour Ponies, Helppo B, 1/30
26.01.2016, Rumour Ponies, Helppo B, 2/30
08.02.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
19.01.2016, Fiktio, Helppo B, 6/80
26.01.2016, Fiktio, Helppo B, 1/80
24.02.2016, Spiros Stable, Helppo B, 1/40
11.03.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
12.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
14.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
17.03.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
25.03.2016, Mörkövaara, Helppo B, 7/50
28.03.2016, Mörkövaara, Helppo B, 5/50
29.03.2016, Mörkövaara, Helppo B, 7/50
12.05.2016, Mörkövaara, Helppo B, 5/30
14.05.2016, Mörkövaara, Helppo B, 1/30
18.05.2016, Mörkövaara, Helppo B, 5/30
13.04.2016, Fiktio, Helppo B, 6/65
14.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 6/60
16.04.2016, Escorant Trakehners, Helppo B, 1/60
23.05.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
23.05.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
28.05.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
30.05.2016, Härdelli, Helppo B, 2/30
01.06.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
01.06.2016, Härdelli, Helppo B, 1/30
03.06.2016, Härdelli, Helppo B, 3/30
04.06.2016, Härdelli, Helppo B, 5/30
08.06.2016, Härdelli, Helppo B, 4/30
03.06.2016, Hukkapuro, Helppo B, 1/30
15.06.2016, Oakhill, Helppo B, 4/30
17.06.2016, Oakhill, Helppo B, 3/30

ERJ Esteratsastus

26.01.2016, Stewart, 50cm, 9/82

VVJ Valjakkoajo

26.12.2015, Huvitutti, noviisi yhdistetty, 1/30

KERJ Kenttäratsastus

01.01.2016, Mörkövaara, tutustumisluokka, 4/30
10.01.2016, Mörkövaara, tutustumisluokka, 1/30

Päiväkirja

15.11.2016, päiväkirjamerkintä, kirjoittaja: EmmiN. (190 sanaa)

Tanni on jo useampia vuosia viettänyt ansaittuja eläkepäiviään. Varsat on varsottu ja kilpailut kilpailtu. Tällä hetkellä poni nauttii rapsutuksita ja saamastaan huomiosta. Edelleen tamma on oma kiukkuinen itsensä, mutta välillä sillä on jopa ihmeen hyviä päiviä. Tänään oli yksi niistä. Tannia on liikutettu muutamia kertoja viikossa, mutta tänään sillä oli vapaapäivä. Poni tarhaili omassa tarhassaan sadetakki päällä. Ilma oli karsea, räntää tuli taivaan täydeltä. Hain Tannin sisälle jo kuudelta. Vein märän loimen kuivumaan kuivaushuoneeseen. Tannilla on kaulakappaleellinen loimi, joten se poni oli pysynyt melko kuivana. Hain harjat ja aloin harjaamaan neiti nöttöröä. Vanhuuden vuoksi Tanni ei ole vaihtanut karvaansa ihan yhtä ripeästi kuin nuoremmat ponit. Karva oli pitkää, mutta se tiputteli sitä vieläkin ympäriinsä. Kumisuolla pyöritellen harjasin ponia. Irtokarvat kasaantuivat sukaan, joten jouduin välillä koputtelemaan harjaa seinään. Kun käsi alkoi väsyä hinkkaamisesta, oli aika vaihtaa pölyharjaan. Karvaa olisi toki lähtenyt vieläkin, mutten yksinkertaisesti enää jaksanut hinkata. Harjasin suurimmat irtokarvat vielä pois, jonka jälkeen selvitin harjan ja hännän, sivelin päätä pääharjalla ja puhdistin kaviot. Tanni ei kertaakaan luimistellut hoitamisen aikana vaan oli yllättävän pirteä ja iloinen saamastaan huomiosta. Harjauksen jälkeen mummeli pääsi mussuttamaan karsinaansa heinää. Loput iltapöperöt se saisi vasta myöhemmin.

31.01.2016, estevalmennus, kirjoittaja: Emmi V. (142 sanaa)

Tällä valmennuskerralla Emmin luona sain valmentaa häntä ja hänen ihanaa, kirjavan väristä shetlanninponitamma Tannia esteratsastuksen parissa. Emmi kertoi heti valmennuksen alussa, että Tanni voi olla joskus vähän liiankin vauhdikas ja reipas ratsu ainakin esteitä hypätessä, joten puolipidätteet tulisivat varmasti käyttöön. Emmi ja Tanni saivat melkein heti aloittaa alkulämmittelyt, kun he saapuivat kentälle. Alkulämmittelyt jäivät kylläkin aika lyhyiksi, sillä ratsukko meni vain muutaman kierroksen rentoa käyntiä ja ravia molempiin suuntiin. Hyppääminen aloitettiin siis melko nopeasti. Olin rakentanut jo valmiiksi pienen radanpätkän, jossa oli kaikenkaikkiaan viisi estettä joista kaksi oli ristikkoja ja loput kolme noin 50 cm korkeita pystyesteitä. Ensimmäisellä radan hyppykerralla Emmi sai pidätellä Tannia aika paljonkin, sillä tamma näytti olevan todella innoissaan hyppäämisestä. Emmi kertoikin silloin, että Tanni ei ollut hypännyt kunnolla sitten vähään aikaan. Ratsukko hyppäsi rataa pari kertaa, eikä kieltoja tai puomien pudotuksia tullut ollenkaan. Kerrassaan hyvin onnistunut valmennus siis!

16.10.2010, estevalmennus, kirjoittaja: Hilma (172 sanaa)

Tullessani tallille oli Emmi jo lämmittelemässä kentällä Tannin kanssa. Tänään treenaisimme vähän jumppasarjaa. Sillä välin, kun Emmi otti laukkaa Tannin kanssa aloin kokoamaan esteitä. Laitoin alkuun kolme sopivan korkuista kavalettia innareiksi ja sitten kahden askeleen päähän 40cm okserin. "Voit aloittaa!" Emmi lähestyi Tannin kanssa esteitä laukassa ja Tanni suoritti sarjan kevyesti käyttämällä hyvin selkäänsä. Korotin hieman okseria ja ratsukko tuli uudestaan esteet. Tämäkin kerta meni todella hyvin. Seuraavaksi korotin okserin lisäksi myös keskimmäistä kavalettia. Poni hyppäsi taas esteet innokkaasti yli. "Tule vielä toisen kerran tämä sama ja sitten voit antaa sen vähän aikaa kävellä!". Pienen kävelyn aikana korotin kaikkia kavaletteja. Kavaletit olivat suunnilleen 40cm ja okseri oli 50cm. Kohtuullisen isoja siis ponille jumppasarjana! Emmi nosti taas laukan ja lähestyi esteitä. Tanni hyppäsi ne ilmavasti ja reippaasti yli. Seuraavalle kierrokselle pidensin hieman okseria ja nytkin Tanni hyppäsi kaikki esteet hienosti yli. Poni kuitenkin alkoi näyttää kyllästymisen merkkejä, joten oli aika lopetella. Emmi ravaili vielä Tannin kanssa vähän aikaa ja siirtyi sitten kävelemään. Kävelyn jälkeen Emmi lähti hoitelemaan Tannia talliin ja minä jatkoin matkaani.

14.10.2010, estevalmennus, kirjoittaja: *Netta* (96 sanaa)

Aloitimme verryttelyn jälkeen pienellä ristikolla. Tanni oli iloisen pirteä ja reipas. Neiti leikki välillä hieman hurjimusta, pukittelemalla säälittävän pieniä pukkeja. Nauroimme kaikki vatsa kippuralla Tannin riehumiselle. Nostin ristikon 40 sentin pystyksi ja perään vielä 20 sentin okseri. Esteet eivät tuottaneet mitään ongelmaa energiselle lihapullalle. Teimme pieniä radanpätkiä, joilla varmistelimme kääntävyyttä. Tanni osasi vaihtaa laukatkin hyvin ja kääntämisessäkään ei ollut ongelmia. Lopuksi hyppäsimme vielä 50 sentin radan, johon kuului kaksi okseria ja kolme pystyä. Tanni lensi esteiden yli helposti, joten nostin pari pystya 60 senttiin. Hypyt olivat melko sujuvia ja pyöreitä. Olin tyytyväinen valmennukseen ja hauskaa oli!

12.10.2010, kouluvalmennus, kirjoittaja: No.na (214 sanaa)

Syötävän suloinen pikku poni kopsutteli oikein virkeän oloisena maneesiin. Ratsastaja kiristi vyön ja sääti jalustimia, sitten pieni ponnistus ja kevyesti satulaan. Olin ajatellut että menisimme alkukäyntien aikana pitkin ohjin ja ilman jalustimia. Käskin ratsastajaa ohjaamaan poniaan pelkillä painoavuilla. Tanni älysi homman ja tottelikin oikein kivasti painoapuja. Kun käskin koota ohjat, tammakin virkeni oikein silmissä (vaikka virkeä se oli jo ollutkin) innokkuutta ei ainakaan puuttunut. Rupesimme ratsastamaan erilaisia ratsastusradan teitä. Käskin tehdä kolmikaaristakiemurauraa ja Tanni taipui kivasti. Lisäsimme parin käynnille meno kerran jälkeen mukaan ravin. Kiemuran jokatoisella suoralla piti mennä harjoitusravia ja saada poni mahdollisimman "näyttävään" raviin. Tanni intoili välistä hieman liikaakiin, mutta harjoitus sujui silti ongelmitta. Sitten jätimme kolmikaarisen rauhaan ja siirryimme treenaamaan pysähdyksiä ja tempon lisäystä ja vähennystä. Käskin mennä reipasta käyntiä lyhyet sivut ja pysähtyä aina keskelle. Mitä nopeammin poni pysähtyisi ja lähtisi liikkeelle sitä parempi. Ratsastaja sai hyvin Tannin suoriutumaan tehtävästä. Pitkillä sivuilla taasen piti mennä hyvin hidasta ravia. Sitten puolivaiheessa piti lisätä ravia. Tanni innostui jopa nostamaan laukkaa eräässä vaiheessa, mutta kun ratsastaja oli valmiina ja hereillä, Tanni taantui jälleen. Laukkaa otettiin keskiympyrällä. Harjoitimme koottua laukkaa. Tannilla oli reipas ja pyörivä laukka. Lopputunnista otimme vielä pari pysähdystä ja menimme sitten loppu verryttelyt. Tanni oli erittäin yhteistyön haluinen ja kivasti toimiva. Ratsastaja ratsasti hyvin, hieman voisi ehkä kiinnittää huomiota apujen antoon.

13.10.2010, kouluvalmennus, kirjoittaja: Jenni K. (123 sanaa)

Valmennus alkoi minun osaltani surkeasti, olin nimittäin tapani mukaan myöhässä. Onnekseni olit vasta saanut Tannin valmiiksi, joten pääsimme heti aloittamaan. Aloitimme tietenkin alkuverryttelyllä, johon sujui oikein mainiosti. Tanni oli reippaalla päällä, joten jouduit hieman rauhoittelemaan sitä. Onneksi tamma oli kuitenkin hyvin kuulolla ja totteli puolipidätyksiäsi melko nopeasti. Alkulämmittelyjen jälkeen aloimme harjoittelemaan siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Tehtävänä oli pysähtyä lyhyen sivun keskellä ja peruuttaa viisi askelta. Tämän jälkeen tuli siirtyä käyntiin ja kulman jälkeen lähteä raviin. Tanni kuunteli sinua heti aivan täysillä ja saitte tehtävän suoritettua melkeinpä täydellisesti. Seuraavan oli vuorossa pohkeenväistö, joka sujui vallan mainiosti. Harjoituslaukasta siirtyminen keskilaukkaan tuotti ongelmia, mutta alkoi kuitenkin sujua parin yrityksen jälkeen. Vastalaukka kiemurauralla sujui Tannilta kuin vanhalta konkarilta, eikä temponlisäyksetkään tuottaneet suurempia ongelmia. Teitä oli ilo valmentaa!