Kirjunpaju

Cefnmoor Infinity

KTK-II - VH18-027-0145

  • NIMI - - Cefnmoor Infinity "Iines"
  • ROTU & SKP - - Newforestinponi, tamma
  • VÄRI & SÄKÄ - - Punaruunikko, 142 cm
  • SYNTYMÄAIKA - - 15.09.2018 (5-vuotias)

Kantakirjatilaisuus 20.12.2018

20 + 18 + 19 + 19 = 76p. - KTK-II


Veera oli pitkään etsinyt sopivaa tallipaikkaa tammalleen, muttei millään ollut löytänyt hintalaatusuhteeltaan sopivaa tallia. Veera tuli tutustumaan talliimme heti sen avattua ovensa ja ihastui paikkaan saman tien. Kuukauden kuluttua Veera ja Iines saapuivat Kirjunpajuun. Nuoresta 24-vuotiaasta tytöstä onkin tullut minulle oikea luottohenkilö. Veera auttaa aina tarvittaessa tallihommissa ja tuurailee minua, kun olen esimerkiksi ollut kipeänä. Veera on erittäin ahkera, osaava ja ennenkaikkea luotettava. Iines on ollut Veeralla kolmevuotiaasta saakka ja tyttö on ratsuttanut ponin täysin itse. Veera tähtää ponin kanssa estekentille, mutta haluaa kilpailla myös kouluratsastuksessa.

Iines on todella rauhallinen ja sopeutuvainen tamma. Sille muutto uuteen talliin ei ollut mitenkään suuri juttu. Poni sopeutui nopeasti ja jatkaa edelleen rentoa elämäntyyliään. Veeran ja Iineksen yhteiseloa on ollut miellyttävä seurata. Parivaljakolla on aivan omanlainen suhteensa, eikä sitä ketään muu oikein voi täysin ymmärtää. Iines kävelee Veeran perässä vaikka vapaana minne tahansa. Poni on kyllä ystävällinen kaikille ihmisille, mutta samanlaista sidettä poniin tuskin saa enää kukaan muu. Iines on kaikin puolin helppo käsitellä. Se on maltillinen ja jaksaa odottaa vaikka maailman tappiin saakka. Hoidettaessa Iines on myös sosiaalinen, mikä on mielestäni kiva plussa ja sellaisen ponin kanssa on mukava puuhastella. Tamma on helppo kengitettävä, eikä eläinlääkärilläkään ole koskaan ollut mitään ongelmia Iineksen kanssa. Poni sopisi varmasti pihattoelämäänkin, mutta kilpatavotteiden takia Iines on pitänyt klipata talvisin. Pihatossa poni ei tarkenisi. Tammalla onkin talvipakkasilla aikamoinen loimikuorrute päällään. Iines on kuitenkin seurallinen ja ystävällinen muille poneille, joten se on tarhannut pienessä laumassa muutaman muun hevosen kanssa. Kaverit on kyllä pitänyt valita tarkoin sillä perusteella, etteivät ne revi tamman loimia tuhansiksi palasiksi.

Ratsuna Iines on hyvin rauhallinen ja jopa hieman laiskahko. Ensinäkemältä siitä ei koskaan voisi uskoa, että poni on täysi tykki esteillä. Esteillä Iines syttyy ja siitä löytyy täysin erilainen vaihde, mitä tasaisella suorittaessa. Iines on nopea, muttei kuitenkaan mikään jyrä. Se kuuntelee hyvin ratsastajaa, eikä paina kädelle. Tammalla on loistava hyppytekniikka ja sillä on hyvin voimaa ponnistuksissa. Metrin radat sujuvat ponilta tyylikkäästi. Koulupuolella Iineksen kanssa puolestaan joutuu oikeasti vähän tekemään töitä, jos sen kanssa haluaa pärjätä. Iineksellä ei ole kovin luontainen taipumus liikkua muodossa, joten jo siinä joutuu vaatimaan ponilta paljon. Kun Iineksen sitten saa tarpeeksi hyvin ratsastettua alle, kulkee se kyllä kauniissa ryhdissä. Iineksen ehdottomasti parhaita puolia ovat sen laadukkaat ja tasapainoiset askellajit. Väistöissä saa olla tarkkana, sillä tamma menee helposti sieltä missä aita on matalin. Maastossa Iines on oikea luottoponi. Se ei pelkää mitään ja poni nauttii pitkistäkin lenkeistä. Iines lähtee maastoon mielellään kelillä kuin kelillä. Sitä ei haittaa olla reissunpäällä yksin, mutta kaverin kanssa on aina hauskempaa. Iines arastaa uimista, mutta se tykkää kesäisin kahlata ja polskutella veden kanssa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Cadogan Cream Cashmere
ruunivoikko, 147cm
KTK-I
ii. Roscoff Armani
ruunikko, 146cm
VIR MVA Ch, KTK-I
iii. Karhukedon Amor
Champion, KTK-II
iie. Burleyham Madamie
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I, ERJ-I
ie. Roanoake Madeira
tummanruunikko, 140cm
KTK-II
iei. Broxburn Mauritz
iee. Fenwick Moor Harper
VIR MVA Ch, KTK-I
e. Cefnmoor Trinity
tummanruunikko, 141cm
KTK-II
ei. Roanoake Triton
musta, 140cm
eii. Denton
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-III
eie. Fenwick Moor Harper
VIR MVA Ch, KTK-I
ee. Talvian Twister Caramel
ruunikko, 145cm
KTK-II
eei. Penmayne Hurricane
KTK-I
eee. Padstow Coconut Caramel

Kilpailukalenteri

ei näyttelytulosta

00.00.2018 KRJ paikka, Helppo B, 0/00
00.00.2018 KRJ paikka, Helppo B, 0/00

00.00.2018 ERJ paikka, 80cm, 0/00
00.00.2018 ERJ paikka, 90cm, 0/00

Päiväkirja

16.12.2018 - Irtojuoksutusta

Tallin viereisestä isosta hiekkatarhasta kuului jälleen kuuluva hörähdys, kun kipitin ripeästi tarhan portille. "Hei muru", tervehdin ponia takaisin. Iines on aina yhtä ihana ja se on ensimmäisenä portilla vastassa. Tamma on ollut viimeaikoina hyvin aktiivisella treenillä, mutta nyt olisi tiedossa pieni joulutauko. Toki ponia liikutettaisiin, mutta rennommalla otteella. Tälle päivälle olin suunnitellut Iineksen irtojuoksutusta. Laitoin ponille sen vaaleanpunaisen riimun päähän ja lähdin taluttamaan sitä talliin. Pääsin tulemaan tallille vasta todella myöhään, joten käyntini oli tänään melko pikainen. Siksi en käyttänytkään paljoa aikaa ponin harjailemiseen. Kävin tamman nopeasti läpi pölyharjalla, jonka jälkeen tarkastin kaviot. Kun kaikki oli kunnossa, lähdimme kohti maneesia. Pimeä oli laskeutunut tavalliseen tapaansa hyvin aikaisin, mutta pihavalot kirkastivat tiemme.

Tavallisesti talli oli jo tähän aikaan hiljainen, eikä muita hevosten omistajia juuri näkynyt. Tämä ilta ei ollut poikkeus ja sen varaan olinkin liikutuksen laskenut. Astuin maneesiin sisälle, jonka jälkeen suljin hallin oven tarkasti kiinni. Talutin Iineksen hieman keskemmälle maneesia, jonka jälkeen päästin sen irti. Iines ei koskaan jaksa riekkua, vaan poni suuntaa ensimmäiseksi piehtaroimaan ihanaan hiekkaan. Ja niin se teki tänäänkin. Tamma suorastaan syöksyi hiekkakylpyyn ja pörisi samalla nauttiessaan olostaan. Kun ponin rentouttava hetki oli valmis maiskutin sille merkiksi liikkua. Iines jää aina kävelemään ympärilleni, ihan kuin se juoksisi liinassa, vaikka onkin oikeasti irti. Annoin ponin kävellä muutaman kierroksen, kunnes pyysin siltä ravia. Sulavasti poni vaihtoi vaihteen isommalle ja lähti ravaamaan. Iines oli normaaliin tapaansa jälleen laiskanpuoleinen, joten jouduin hoputtamaan sitä vähä väliä, jotta askellaji myös pysyisi yllä ravissa. Otimme käyntiä ja ravia kumpaankin suuntaan, jottei liikunta jäisi liian toispuoleiseksi. Kahdenkymmenen minuutin kuluuttua me aloimme jo lopettelemaan. Otin ponin takaisin riimunnarun päähän, jonka jälkeen talutin tammaa vielä muutaman kierroksen maneesia ympäri. "Huomenna saat lomailla koko päivän, kun minä lähden Sennin kanssa koiranäyttelyihin", höpötin Iinekselle päivän kuulumisiani. Tamma selkeästi nautti siitä, että höpöttelin sille mukavia. En osaa koskaan olla hevosten kanssa hiljaa, vaan turisen jatkuvasti niitä näitä. Juoksutuksen jälkeen siirryin tamman kanssa takaisin talliin. Tarkistin vielä kaviot kivien varalta, jonka jälkeen puin ponille kevyen toppaloimen päälle. Vielä talli oli niin hyvin plussan puolella, ettei klipattu tamma tarvinut sisällä kovin paksua vaatekerrastoa. Saa nähdä, tuleeko tästä talvesta edes kylmä. Noh, lopulta jouduinkin lähtemään kiireessä kotiin ja Emmikin tuli jo tekemään iltatallia.


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Ulkoasu © Cery 2018 - Taustakuva © Subtlepattern