Champion - ruuna

Maldwyn Merlin

VH00-000-0000 | Päiväkirja | Kisakalenteri

Maldwyn Merlin - - "Merlin, Meemis"
Syntymäaika 29.06.2018 (7-vuotias)
Rotu & Skp Welsh Cob (sektio D), ruuna
Väri & Säkä rautias, 148cm

Omistaja Matilda (EmmiN. VRL-03385)
Kasvattaja Maldwyn, Vibaja

Koulutustaso Helppo B, 100cm

Merlin on Matildan ensimmäinen poni. Tytön äiti kustantaa Merlinin kulut, mutta poniin Matilda keräsi rahat ihan itse. Ruuna oli tytölle tullessaan viisivuotias ja yhdessä he alkoivat valmentautumaan aktiivisesti heti ponin saavuttua. Matilda on taitava ratsastaja ja yhdessä Merlinin kanssa he suorittavat upeasti jopa metriset esteluokat. Kouluratsastajana Matildalla on vielä opittavaa, mutta Helppo B:n radat sujuvat silti taidokkaasti. Jos Merlin olisi vielä ori, olisin varmasti jo varastanut ponin Matildalta. Tältä herralta jos joltain löytyy liikettä, ulkonäköä sekä ihan mahtava luonne.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Merlin on kaikin puolin asiallinen käsitellä ja arkipäivän askareet sujuvat sen kanssa aina sulavasti. Ruuna viihtyy ihmisten seurassa ja se tykkää, kun sen kanssa tehdään ihan mitä vain. Harjattavana poni olisi mielellään vaikka koko päivän, etenkin jos välillä saa vielä herkkuja harjauksen lomassa. Ponia voi hoitaa niin käytävällä sidottuna kuin karsinassa vapaanakin. Nostaa kaviot kauniisti, on helppo kengittää, madotus sujuu kuin tanssi ja eläinlääkärinkään kanssa ei ole ongelmia. Kuolaimet sujahtaa suuhun eikä satuloitaessa ilmene pahoja tapoja. Taluttaessa Merlin on reipas, mutta se ei silti ryysää tai lähde taluttajan edelle.

Ponin asuminen on aina helppo järjestää, sillä se pystyy elämään niin pihatossa kuin sisällä karsinassakin. Virtaa se toki alkaa keräämään, mikäli tarhaamisaika on vain muutamia tunteja päivässä. Karsinassa asuessaan vaatii siis pitkän ulkoilun kunnollisessa tarhassa. Pystyy tarhaamaan tai elämään pihatossa isonkin lauman kanssa. Merlin on todella järkevä ja asiallinen laumassa. Puolustaa kyllä omaa ruokaansa ja tilaansa, mutta päästää myös kaverinsa samalle kasalle. Ruuna nauttii muiden hevosten/ponien seurasta erittäin paljon. Toivomus siis olisikin, että herralla aina olisi ulkoiluseuraa.

Vaikka Merliniä voi hoitaa vaikka pienet lapsetkin, ratsastaessa se tarvistee kyytiinsä kokeneen ratsastajan. Ei siksi, että se olisi mitenkään tuhma, vaan Merlin on todella herkkä ratsastaa. Mikäli ratsastaja ei osaa olla kyydissä tarpeeksi hiljaa ja repii hevosta suusta, Merlin kyllä sinkoaa alta pois. Antaa kyllä jonkin verran anteeksi epätasaista kättä ja horjuvaa istuntaa, mutta tietyssä pisteessä poni kiehahtaa. Osaavalla ratsastajalla Merlin toimii kuin unelma. Sillä on kykyjä Helppoon Aahan saakka, mutta Matildan taitojen takia ponilla kilpaillaan maksimissaan B:n luokkia. Merlin on hyvin rehti ratsastaa. Se ei mene sieltä missä aita on matalin, vaan yrittää aina parhaansa. Hyvällä ratsastuksella käyttää itseään hienosti läpi koko kehon ja ottaa takajalat mukaan. Tekee väistöt, avot ja sulut niin käynnissä kuin ravissakin. Myös laukassa, mikäli ratsastaja osaa pyytää ja ratsastaa.

Esteillä poni on oikea tykki. Hyppää vaivattomasti metrin luokkia oikean ratsastajan kanssa. Merlin kuitenkin kuumuu esteillä, joten ratsastajan hermojen tulee olla kunnossa. Ruuna on hyvin reipas menijä ja aikaluokissa Merlin onkin jäätävän kova vastus muille poneille. Ponia pitää kuitenkin osata hiljentää ja ottaa takaisin tarpeeksi aikaisin ennen esteitä, jotta se hyppää kauniisti yli ja muistaa ottaa kaikki jalat mukaan hyppyyn. Jos ruunan antaa vain kaahottaa rataa eteenpäin, rysäyttää se kyllä puomeja alas huolella. Noin muuten Merlinillä on todella hyvä ponnu ja hyppytekniikka. Menee kaikki erikoisesteet mukisematta, eikä ruuna kiellä koskaan.

Maastossa Merlin on hyvin reipas, mutta hallittavissa. Rakastaa kyllä kiitää pelloilla täyttä laukkaa, mutta jarrut löytyy aina. Ei pukita tai tee muitakaan pöllöyksiä. Ruuna on 100% maastovarma, se ei kyllä oikeasti pelkää mitään. Ponin kanssa voi hyvin mielin lähteä maastoon ihan kahdestaan, mutta toki on mukavaa jos jonkun saa reissulle mukaan. Kilpailupaikoilla Merlin on kuin kotonaan, eikä sen luonne muutu mihinkään. Trailerista poistuessaan saattaa hirnahtaa muille hevosille ja hetken katsella maisemia kaula pitkänä, mutta siinä se sitten onkin. Ruuna myös ottaa mielellään päiväunia trailerissa pitkien kisapäivien aikana. Ponin kanssa on hyvin helppo kilpailla.

i. Llygedyn Meiddio
tummanpunarautias, 150cm
VIR MVA Ch, KTK-I
ii. Cennydd Merfyn
punarautias, 152cm
CH-R, VWY-II
iii. Dentryffald Fingall
iie. Cennydd Gwendolyn
ie. Anfarwol Gaia
rautias, 142cm
VWY-II
iei. Cass Jac
iee. Cymer Gladys
e. Darachah Dawn
rautias sabino, 145cm
VIR MVA Ch, KTK-I
ei. Gwalch Farquhar
tummanpunarautias, 151cm
VWY-II
eii. Crefwrd Fflewdwr
VIR MVA Ch, KTK-II
eie. Smokescreen
VWY-II
ee. Criallt Daere
ruunikko, 148cm
eei. Grymuster
eee. DeimwntKuvat ovat tallin omaisuutta / Kuvien kopioiminen kiellettyä!Ulkoasu © M Layouts