Blodberry Robyn

VH20-017-0413 | Päiväkirja & Sukuselvitys | Kisakalenteri

Blodberry Robyn - - "Robin"
Syntymäaika 22.09.2020 (3-vuotias)
Rotu & Skp shetlanninponi, ori
Väri & Säkä ruunikonkirjava, 107cm

Omistaja EmmiN. VRL-03385
Kasvattaja Blodberry Ponies, GB

Koulutustaso vaativa, helppo b, 70cm

Robin viihtyy parhaiten laumakavereidensa seassa pitämässä yllä järjestystä. Ihmisten kanssa ori on monesti vähän hapan, etenkin jos sitä hoitaa joku puolituttu tai jopa ihan ventovieras. Poni ei oikein tykkää mistään hellittelytuokioista vaan ennemminkin on tyyppiä nyt tehdään hommat ja sen jälkeen pääsee vapaalle. Ponin paha tapa on satunnainen näpsiminen hampailla, mutta tätäkin tapahtuu yleensä harvakseltaan.

Hoitaessa Robin seisoo kyllä nätisti paikoillaan, mutta on yleensä naama happamana ja jopa korvat luimussa. Kaikissa toimenpiteissä poni on kyllä pääasiassa todella nätisti, mutta satula/valjasvyötä kiristäessä saattaa ruveta näpsimään hampailla. Oman ihmisen kanssa jo tietää, ettei niin saa tehdä, mutta etenkin puolituttujen kanssa harrastaa tätä toimintaa. Ruoka oriille kyllä kelpaa aina ja se onkin varmin keino saada happamalle naamalle iloinen ilme edes hetkeksi. Rakastaa herkkuja ja tekee mielellään erilaisia temppuja kunhan vain saa palkkaa. Ori osaa mm. nostaa jalkaansa ja kumartaa. Kaikenkaikkiaan kovin orimainen Robin ei ole ja sen kanssa on helppo työskennellä, vaikka se ei sellainen rapsuteltava halinalle malli olekkaan. Helppo taluttaa ja on hyvin kevyt kädessä. Poni pystyy tarhaamaan muiden orien ja ruunien kanssa.

Poni on opetettu niin ajolle kuin ratsaillekkin. Vaikka maastakäsin herra on kovinkin hapan, on ratsastaessa ori oikea työmyyrä ja se rakastaa lähteä liikkeelle. Tarvitsee kuitenkin kokeneen junnun selkäänsä ja ohjaksiin mielellään ihan aikuisen ihmisen. Vauhtia siltä ei nimittäin todellakaan puutu ja joskus sitä saattaa olla vaikea pidätellä sille tuulelle sattuessaan. Oriin mielestä selkeästi parasta onkin vauhti ja esteet. Malttaa kuitenkin myös himmata ja oikeasti keskittyä esimerkiksi kouluratsastuksen vääntöön, kunhan vaan osaa pyytää. Robin on todella osaava jokaisessa kolmessa lajissa. Esteillä sillä on ihan mahdoton ponnu ja se riittää jopa 70cm radoille saakka. Ponilla on hyvä etenevä laukka ja se omaa hienosti itsekin hahmotuskykyä esteille. Korjaa monesti todella tyylikkäästi ratsastajan paikkavirheitä.

Kouluratsastuksessa koko ja rakenne estää helppoa beetä isommat luokat. Tähän asti kuitenkin suorittaa hyvinkin mallikkaasti. Pyydettäessä käyttää takaosaansa ja alkaa joustamaan kivasti myös niskasta. Ori omistaa todella kivat liikkeet joita on miellyttävä katsella. Menee hienosti pohkeenväistöt, avot ja sulut. Valjakkoajossa oriin parhaat puolet tulevat ehdottomasti esille koulukokeissa ja maratonosuuksilla. On peloton eikä pelkää esimerkiksi vesiesteitä. Tarkkuuskokeissa suorittaa kyllä myös ihan kivasti, mutta parhaat tulokset on silti saatu kahdesta edellämainitusta.


i.

ii.

iii.
iie.
ie.

iei.
iee.
e.

ei.

eii.
eie.
ee.

eei.
eee.Kuvasta kiitos Tilli / Kuvien kopioiminen kiellettyä!Ulkoasu © M Layouts
Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse