Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Valyrian Cosima

KTK-II


VH20-017-0045Asuu - tallissa
Tykkää - nukkua
Ei pidä - kiireestä

Valyrian Cosima "Cosima"
shetlanninponi, tamma
s. 12.01.2020, musta, 102cm

kasvattaja EmmiN. (VRL-03385)
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: vaativa

4v. 12.05.2020   —   8v. 12.09.2020   —   2-vuotias

Cosima ottaa elämän rennosti, eikä sillä ole koskaan mihinkään mikään kiire. Tavallinen näky tallissa on Cosima nukkumassa heinäkasansa päällä samalla mutustellen muutamaa hassua kortta. Poni vihaakin kiirettä ja eteenpäin potkimista. Neidin kanssa työskentely vaatii aina pitkiä hermoja ja lempeää kärsivällisyyttä. Vaikka Cosima onkin rauhallista elämää rakastava tamma, on se kuitenkin pidettävä kiireellisenä. Mitä enemmän ponin antaa vain löhötä paikallaan, sen vaikeampi sitä on aina saada liikkeelle. Cosima kaipaa siis aktiivisesti monipuolista tekemistä ja liikuntaa elämäänsä, niin pysyy mieli virkeänä ja kunto koholla.

Hoidettaessa Cosima ei liikauta eväänsäkään. Se nuokkuu paikallaan eikä jaksa perehtyä siihen, mitä ihminen ympärillä häärää. Välillä se saattaa hieman säpsähtää torkuiltaan, tarkistaa missä mennään ja sen jälkeen jatkaa taas torkkujaan. Ei ole tilannetta, missä ei Cosiman mielestä voisi ottaa rentouttavia päikkäreitä. Tämän vuoksi Cosima ei olekaan kengittäjän suosikki, sillä ponilla ei ole minkäänlaista kykyä kannatella torkkuessaan omaa painoaan, vaan kaikki jää kengittäjän harteille. Myös pelkästään kavioiden putsaaminen on oma projektinsa. Jo jalkojen nosto tuottaa toisinaan ongelmia. Toisaalta on ihanaa kun Cosima on niin rento. Se ei paljoa rokotteita, raspauksia yms. jaksa pelätä. Taluttaessa Cosima joko havittelee ihanan näköisiä voikukkia tai vaihtoehtoisesti löntystää taluttajan perässä. Sitä saa suorastaan vetää, jotta poni liikkuu edes kilpikonnavauhtia eteen. Cosima ei ole järin sosiaalinen poni ja se tarhaa mielellään yksinään. Tämän vuoksi poni asusteleekin tallissa ja päivisin tarhaa yksin. Kesällä sille järjestetään oma pieni laidun, jossa se saa tarpeen mukaan lomailla ja syödä herkkuja.

Erityisesti kentällä tallusteleminen on Cosiman mielestä äärettömän tylsää, eikä se jaksaisi eväänsä liikauttaa. Etenkin kesäisin Cosima on kuin maan matonen, joka matelee eteenpäin. Viileillä ilmoilla Cosima piristyy kummasti. Tämän vuoksi keskitymmekin yleensä kesäkuumilla lomailemaan, talvella ja syksyllä/keväällä sitten kilpaillaan enemmän. Maastossa ja pellolla/nurmella Cosima kuitenkin tykkää liikkua kovastikkin. Tämän vuoksi tamma on mitä loistavin kestävyyskokeissa ja kisoissa jotka järjestetään nurmialueilla. Jostain syystä hiekkakenttä on Cosiman mielestä niin tylsä ja masentava paikka. Liikutankin Cosimaa pääasiassa maastossa ja koulu- sekä tarkkuuskokeiden juttuja treenataan nurmialueilla kelien niin salliessa. Vaikka Cosima on laiska, niin se on äärimmäisen taitava. Lisäksi sitten kun ponin saa liikkumaan on sillä todella tyylikkäät askellajit ja tamma käyttää hienosti koko kroppaansa.

Sukutaulu

i. Balboru Dark Magic
mustanhopea, 103cm
KTK-I
ii. Balboru Harry
tuntematon väri ja säkä
iii. Harleston
tuntematon väri ja säkä
iie. Mary Alice
tuntematon väri ja säkä
ie. Balboru Bubble
tuntematon väri ja säkä
iei. Grapehill Gaston
tuntematon väri ja säkä
iee. Balboru Champagne
tuntematon väri ja säkä
e. Camilla v.d. Millweg
ruunikko, 104cm
Champion, KTK-II
ei. Robin v.d. Millweg
musta, 104cm
eii. Nicolas v.d. Stilberg
musta, 105cm
eie. Leonne v.d. Stilberg
ruunivoikko, 100cm
ee. Carmelia vom Hefgum
ruunikko, 105cm
eei. Wando's Legolas
mustanruunikko, 106cm
eee. Skölgards Yvenola
musta, 100cm

i. Balboru Dark Magic kuuluu hopeanväristen ponien harvaan porukkaan. Itse en hopeasta niin shetlanninponeissa välitä, sillä minulla on edelleen typerä päähänpinttymä niiden "epäpuhtaudesta". Tämä ori säväytti kuitenkin noin muuten ominaisuuksiltaan, joten tällä kertaa päätin antaa värille anteeksi. Olin salaa silti onnellinen, ettei Cosimalle väri periytynyt. Dorian on äärimmäisen upearakenteinen ori, jonka omistajakin on kaikenlisäksi todella taitava ja ystävällinen persoona. Ori on hyvä liikkuja ja se onkin pärjännyt hienosti valjakkoajossa. Kantakirjattukkin se on huikeasti ykköspalkinnolle. Sen sukukaan ei ole mitenkään erityisen yleinen. Mitä muuta voisi isäoriilta toivoa? Jälkeläisiä ponilla on Cosiman lisäksi kaksi kipaletta.

e. Camilla v.d. Millweg saapui minulle välikäden kautta ystävältäni Vibajalta. Camilla on saavuttanut jo vaikka ja mitä. Sen kanssa on kisattu ahkerasti valjakkoajossa, jossa se onkin menestynyt todella hienosti. Tamman kanssa kisaaminen kuitenkin jatkuu. Vibaja kilpaili tamman kanssa myös vähän esteitä ja koulua, mutta niiden kilpailemista ei ole meillä enää jatkettu ratsastajan puutteessa. Näyttelyissä Camilla on pärjännyt todella hienosti ja se onkin saavuttanut Champion arvonimen. Kantakirjaan se pääsi hienosti kakkospalkinnolle. Jälkeläisiä tammalla on vasta yksi, Cosima, mutta hienoa tammaa tullaan kyllä vielä jalostuksessa käyttämään lisää.

Jälkeläiset

VVJ Valjakkoajo - 0 sijoitusta


Näyttelytulokset & Saavutukset


Ensiarvostelu   —   3 Star Prospect pisteillä 1059/1900
Kantakirjatilaisuus 20.03.2020   —   18 + 20 + 18 + 18 = 74p. - KTK-II

Päiväkirjamerkintä 00.00.2020

Kirjoittanut ja teksti sisältää 0 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi