Winston Pink Dreamy

Champion, KTK-II

VH18-017-0366Asuu - siirtotallissa
Tykkää - pesutuokioista
Ei pidä - variksista

Winston Pink Dreamy "Della"
shetlanninponi, tamma
s. 17.08.2017, musta, 105cm

kasvattaja Winston Shetlands
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: noviisi

4v. 15.11.2017   —   8v. 15.11.2018   —   10-vuotias

Della, joskus Pinkiksikin kutsuttu ponitamma, on hyvin säyseä ja asiallinen ponitamma. Tässä on poni, jonka kanssa on aina yhtä helppo lähteä reissunpäälle. Siihen voi aina luottaa sataprosenttisesti. Tamma onkin loistava valinta esimerkiksi talutusratsastus tapahtumiin tai hevosmessuille edustamaan rotuaan. Dellalla on ainoastaan yksi kummallisuus. Se nimittäin inhoaa variksia! Hassua tässä on, että nimenomaan variksia. Pikkulinnut tai fasaanit eivät poniin saa minkäänlaista reaktiota aikaiseksi, vaikka ne lehahtaisivatkin viereisestä puskasta lentoon. Variksen nähdessään Della alkaa aina puhisemaan ja kyttää näitä olentoja hyvin varovaisesti. Onneksi Della on kuitenkin poni, joka ei jännittyessään ala pomppimaan sivuille tai tee muutakaan äkkiliikettä.

Meillä käy aktiivisesti nuoria tyttöjä hoitamassa poneja täällä Valyrian Shetlandsissa. Della on loistava poni pienemmillekin lapsille. Tammaa käy kuitenkin hoitamassa ja ratsastamassa jo vähän vanhempi, 12-vuotias Donna. Parivaljakolle on kehkeytynyt aivan omanlaisensa suhde. Della on välittömästi tarhan portilla huutamassa, kun näkee Donnan tulleen tallille. Minun kohdallani vastaavaa reaktiota ei ole syntynyt.

Vaikka Della on ihmisten keskuudessa todella säyseä, on se muita hevosia ja poneja kohtaan todella vahvaluonteinen. Pihatossa ollessaan Della äksyili jatkuvasti muille poneille ja omi heinäkasat itselleen. Oma kasa ei Dellan mielestä riittänyt, vaan kaverit oli pakko häätää jokaiselta mahdolliselta heinäkasalta. Näin ollen tulimme siihen tulokseen, että Della siirretään talliin asumaan ja tarhoihin tarhaamaan. Kesäisin poni asuu yötä päivää isossa metsätarhassa, jossa kasvaa jonkin verran vihreää. Se ei tietysti riitä millään koko kesäksi, joten tammalle niitetään vihreää nurmea syötäväksi pelloiltamme.

Itse painotan tamman kanssa valjakkoajoon ja treenaammekin lajissa aktiivisesti kilpakentät tähtäimenä. Donnan toiveesta Della kuitenkin myös ratsukoulutettiin. Donna puuhaa Dellan kanssa aktiivisesti mm. maastoillen ja välillä esteitä hyppien. Mikään huippuratsu Della ei ole, mutta sen kanssa on mukava kuitenkin harrastaa. Valjakkoajossa potentiaali loppuu noviisi tasolle. Ei Della toki silti mikään lahjaton poni ole. Se suoriutuu varmajalkaisena ponina upeasti kestävyyskokeista. Della on liikkeiltään hieman tahmea aluksi, mutta vertyy kyllä treenatessa. Parivaljakossa suorittaminen Dellan kanssa ei onnistu, sillä se härkkii helposti vieressä olevaa ponia.

Kuvat © Valyrian Shetlands

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Way Too Shade
musta, 106cm
evm
ii. Wonder Dust
musta, 105cm
iii. Charmdale Bobby
musta, 102cm
iie. Little Angie
ruunivoikko, 106cm
ie. W.L. Cassidy
rautias, 100cm
iei. Twinkle Feet
punarautias, 103cm
iee. Hypnotica II
rautias, 96cm
e. Winston Sweet Dreams
musta, 104cm
evm
ei. Winston Hall of Fame
rautiaankirjava, 105cm
eii. Cadocan of Plumbeck
mustankirjava, 100cm
eie. Trackenlea Kiera
vaaleanrautias, 106cm
ee. Fallways Ramona
kulomusta, 101cm
eei. Fallways Hector
musta, 100cm
eee. Riverdleys Roshanna
mustanruunikko, 99cm

Jälkeläiset

Dellasta on mahdollista saada tilausvarsoja.

t. Valyrian Aiyana 15.08.2018 i. Cenwig Dabney -

Kilpailumenestys

Kantakirjatilaisuus 20.09.2018   —   19 + 20 + 19 + 20 = 78p. - KTK-II

Ensiarvostelu   —   3 Star Prospect

Näyttelytulokset

Champion - arvonimi myönnetty 17.01.2019

27.08.2018, NJ-näyttelyt, Wyat Shetlands, 3/12 irtoSERT (pt. Kati)
07.09.2018, NJ-näyttelyt, Wyat Shetlands, 1/11 BIS2, MVA-SERT (pt. Catia)
22.11.2018, NJ-näyttelyt, Husgård Stud, 3/11 irtoSERT (pt. birdie)

VVJ Valjakkoajo - 1 sijoitusta

05.09.2018, Myyränkolo, noviisi koulukoe yksilöille, 7/50

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 12.03.2019

Lähdin tänään kaupoille shoppailemaan uudelle Spämmi oripojalle omia varusteita. Koska olen shoppailun maailmanmestari, ei kaupasta päästy tietysti ulos pelkästään varsan varusteiden kanssa. Niinpä Oddpixelin (kiitos upeasta piirroksesta) kassa vaurastui tänään ihan reippaasti, sillä poistuin liikkeestä usean ikeakassin kanssa. Della oli yksi onnekkaista, joka sai uusia kivoja juttuja.

Dellan oma riimu oli tänään aikaisemmin tuhoutunut tallissa. Riimun lukko jäi karsinan oven väliin pamahtaen hienosti rikki. Olen todella laiska korjaamaan riimuja, joten päätin yksinkertaisesti kaupassa ollessani ostaa sille vain uuden riimun. Tämä ihanan pinkki kangasriimu sopeisi hienosti mustalle tammalle. Koot lähtivät shetlandista, mutta tammalla on kohtuullisen suuri pää, joten valitsin tuttuun tapaan ponyn. Toivottavasti uusi riimu pysyisi ehjänä pitkään.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 107 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse