Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Blodberry Aerwyna

KTK-II


VH19-017-0118Asuu - pihatossa
Tykkää - talikolla leikkimisestä
Ei pidä - harjan letityksestä

Blodberry Aerwyna "Evina"
shetlanninponi, tamma
s. 28.05.2016, musta, 101cm

kasvattaja Blodberry Ponies, GB
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: vaativa

4v. 28.12.2016   —   8v. 28.06.2017   —   15-vuotias

Evina - karvamammutti joka ei koskaan suostu luopumaan karvoistaan. Joskus epäilin tammalla jopa olevan cushingtauti, mutta eläinlääkäri antoi tästä puhtaan paperit. Evina on poni, jolla on kesäkarva oikeastaan vain kesä- ja heinäkuussa. Muutoin se on aina suloisen pörröinen. Talvella tammalla on niin uskomattoman tuuhea karva, etten ole vastaavaa koskaan nähnyt. Tamma on selkeästi hyvin varustautunut arktisiin oloihin. Tämä toki on tuonut omat ongelmansa treeniin, sillä Evina hikoilee hurjasti. Evina asuu pihatossa, joten ei sitä ole nakuksikaan voinut klipata. Yleensä ponille tehdään muutamat tuuletusraidat ja kovimpina pakkasina olemme sitten vain loimittaneet ponia. Tämä toki vain treenikausilla, mikäli on mahdollista pidetään tamma pois hikiliikunnasta ja harrastetaan kaikkea muuta kivaa hikivapaata.

Luonteeltaan Evina on aktiivinen hassuttelija. Se on hyvin sosiaalinen kaikkia kohtaan ja onkin aina iloisesti portilla vastassa. Tarhaa siivotessa Evina osallistuu mielellään mukaan siivousoperaatioon ja leikkii talikolla. Tamman leikki on onneksi kuitenkin ihan siivoa, eikä se ole vielä välineitä hajoittanut puuhastellessaan. Evinan kanssa lähes kaikki arkipäivän askareet ovat helppoja ja nopeita. Ainoastaan harjan letityksestä poni ei pidä. Se inhoaa seisoa paikallaan, kun joku vääntelee harjaa palmikoille. Evinan tyytymättömyyden näkee nyrpeästä ilmeestä ja lisäksi se ravistelee päätään inhosta. Helposti valmiit letit räjähtävätkin käsiin, kun Evina puristelee päätään.

Tamman työnkuvaan kuuluu valjakkoajon treenaaminen. Evina tykkää tehdä töitä ja se on aina hyvin yhteistyökykyinen. Ponilla on hyvin joustavat ja kauniit askeleet, laukka pyörii kauniisti ja ravissa tamma kulkee kauniissa muodossa. Evina kääntyy kärryjen kanssa vaikka ämpärin ympäri ja sen kanssa onnistuvat haastavimmatkin kurvit. Eipä ole vielä vastaan tullut tilannetta, josta me ei Evinan kanssa olla suoriuduttu hienosti. Ei Evinakaan toki mikään ihmeiden tekijä ole ja se kaipaa treeniä siinä missä muutkin ponit.

Kuvat © Valyrian Shetlands

Sukutaulu

i. Wolverine of Plumbeck
musta, 99cm
evm
ii. Wreck of Gerdwood
musta, 100cm
iii. Wall-E
musta, 101cm
iie. Eastway Chaplin
kulomusta, 93cm
ie. Wandora v.d. Logendie
mustankimo, 104cm
iei. Bragardens Rowan
musta, 105cm
iee. Vivian v.d. Logendie
mustankimo, 103cm
e. Blodberry Anya
mustanvoikko, 97cm
evm
ei. Trackenlea Junior
mustanvoikko, 90cm
eii. A.G. Jack Jones
voikko, 94cm
eie. Lanoon Madonna
musta, 90cm
ee. Blodberry Arwen
voikko, 98cm
eei. Slowbridge Juniper
rautias, 99cm
eee. Trackenlea Hope
cremello, 90cm

i. Wolverine of Plumbeck on palkittu raviponi, joka on tehnyt niin kovia aikoja, että kyllä kateeksi käy. Vaikken koskaan olekaan ollut mikään raviponi ihminen, voin ylpeästi silti kertoa tammani olevan peräisin näin hienosta juoksijasta. Briteissä syntynyt ja kasvanut, mutta myyty neljävuotiaana Ruotsiin ravikotiin. Oriilta jäi jälkeen muutama jälkeläinen Britteihin, sekä juoksijavarsoja löytyy Ruotsista.

ii. Wreck of Gerdwood on pienen shetlanninponitallin kasvatti. Ori aiottiin jo ruunata, kun se ei millään meinanut mennä kaupaksi orina. Hollantilainen kasvattaja näki oriissa kuitenkin potentiaalia ja lähti työstämään sitä eteenpäin. Onneksi, muuten olisi mennyt hyvä ori hukkaan. Wrecistä nimittäin kuoriutui komea tukkajumala, joka pärjäsi loistavasti näyttelykehissä. Ponilla on jälkeläisiä ympäri Eurooppaa.

ie. Wandora v.d. Logendie hämmästytti ihmisiä, sillä se kimoutui todella hitaasti. Vielä 12-vuotiaanakin tamma oli hyvin harmaa väritykseltään. Olihan se todella kaunis! Värin lisäksi tammalla oli upeat liikkeet, joita se onkin periyttänyt jälkeläisilleen. Eipä ihme, että sen yhdestä orijälkeläisestä tulikin huippuravuri. Wandora itse kilpaili ohjas-ajoluokissa ja sitä näytettiin aktiivisesti näyttelyissä.

e. Blodberry Anya, voi mikä täydellinen poni! Luonteeltaan loistava lastenponi, mitä tietenkin pieneltä rodulta toivotaankin. Anya asui shettiskasvattajalla, joka järjesti aloittelijoille ratsastustunteja. Anya oli tallin paras opetusponi. Lisäksi muutenkin laadukas ja rakenteeltaan moitteeton. Ykköspalkinnollehan se jalostusarvosteltiin. Ponilla oli todella vahva luusto jaloissa ja hyvä jouhitus.

ei. Trackenlea Junior oli suloinen pieni ori. Pieni koko oli ponille kuitenkin kirous. Se jäi selkeästi standardiluokissa näyttelyissä isompien ponien jalkoihin. Vaikka oriilla oli hyvä rakenne, olivat muut oriit paljon näyttävämpiä pienen ponin rinnalla. Toki Junior sai silti aina ykkös- tai kakkospalkintoja, mutta bis sijoituksista se ei koskaan päässyt kilpailemaan. Ponin kaikki jälkeläiset ovat onneksi isompia.

ee. Blodberry Arwen oli ainut sähikäinen poni, jonka kasvattaja suostui pitämään tallillaan. Se kun ei sopinut tuntitoimintaan lainkaan. Ihme kyllä tamman kaikki jälkeläiset ovat kuitenkin hyvin säyseitä pakkauksia, eikä Arwenin äkkipikaisuus jatkanut geeneissä matkaansa. Tarina ei kuitenkaan kerro, että mahtoiko poni kuitenkin olla jostain kipeä. Jos sitä ei vaan koskaan huomattu?

Jälkeläiset

o. Valyrian Jewelhunt 26.05.2019 i. Maple Yard Nuggetini KTK-II

Kilpailumenestys

Kantakirjatilaisuus 20.05.2019   —   18 + 18 + 18 + 18 = 73p. - KTK-II

Ensiarvostelu   —   2 Star Prospect

Näyttelytulokset

07.04.2019, NJ-näyttelyt, Valyrian Shetlands, 4/9 irtoSERT (pt. birdie)
22.05.2019, NJ-näyttelyt, Fellbury Stud, 2/9 irtoSERT (pt. Lissu T.)

VVJ Valjakkoajo - 5 sijoitusta

22.05.2019, Fellbury Stud, vaativa koulukoe pareille, 3/13
11.05.2019, Gestüt Helmwald, vaativa koulukoe, 1/30
15.05.2019, Gestüt Helmwald, vaativa koulukoe, 1/30
17.05.2019, Gestüt Helmwald, vaativa koulukoe, 5/30
18.05.2019, Gestüt Helmwald, vaativa koulukoe, 1/30

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 00.00.2019

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 0 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse