Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Burbacka Chokecherry

KTK-III


VH19-017-0400Asuu - pihatossa
Tykkää - lumihankitreenistä
Ei pidä - postilaatikoista

Burbacka Chokecherry "Kirsikka"
shetlanninponi, tamma
s. 11.07.2019, voikonkirjava, 103cm

kasvattaja Burbacka (VRL-03385)
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: noviisi

4v. 11.11.2019   —   8v. 11.03.2020   —   5-vuotias

Kun Kirsikka saapui meille, muistutti se lähinnä karvapalloa jonka päällä möllötti kaksi suurta silmää. En ollut koskaan nähnyt yhtä karvaista shetlanninponivarsaa. Kuukausien vierähtäessä alkoi kesää myöden pienestä karvapallosta kuoriutua pikkuhiljaa oikea kaunotar. Toki Kirsikka komeilee talvella edelleenkin hienossa karvapuuhkassaan, mutta kesää myöden taas aina muistaa kuinka upea tamma oikeasti onkaan. Lisäksi Kirsikka on vielä väriltään niin kovin kaunis läiskikäs kermakakku.

Luonteeltaan poni on hyvin ystävällinen ja aina mukana päivän askareissa. Pihattoa siivotessa Kirsikka tulee kylkeen kyhjöttämään ja nyhvää samalla takinhelmoja sekä siivousvälineitä. Joskus tämä saattaa ärsyttää, mutta toisaalta Kirsikka ei onneksi koskaan tuhoa mitään tai kaatele kottikärryjä. Poni on noin muutoinkin kovin fiksu - se ei pure, potki, näyki, karkaile tarhasta tai sättää turhia. Tamma onkin loistava valinta lasten käsiin, sillä se on turvallinen aloittelijoille. Kirsikka on myös kovin sosiaalinen ja rakastaa harjaustuokioita.

Neidin ehdoton lempivuodenaika on talvi, sillä se rakastaa hangessa rämpimistä. Kirsikan kanssa harrastetaankin paljon hankitreeniä niin ajaen kuin juoksuttaen irtona/liinassa. Osaa poni myös ratsun alkeetkin, joten välillä lapset ovat sen kanssa myös ratsastelleet pelloilla/metsissä. Talvella Kirsikka on vauhdikas ja pirteä. Kesäisin tamma yleensä hieman laiskistuu, mutta lähtee kuitenkin ihan mielellään töihin. Ponilta löytyy laadukkaat liikkeet ja se on loistava valjakkoponi, joten sen kanssa myös kilpaillaan ahkerasti. Onkin tärkeää pitää ponin taito ja kunto yllä ympäri vuoden. Kirsikan ainut huono puoli on postilaatikot, joita se luulee aina suuriksi möröiksi. Maastossa jokaisen postilaatikon viereen täytyy jäädä pöhisemään, ennen kuin matkaa voi jatkaa. Tämän vuoksi yleensä menenkin mielellän tamman kanssa metsään kulkemaan tai vaihtoehtoisesti sellaisille metsäautoteille, joissa ei asutusta ja postilaatikoita löydy. Ihan vain sen takia, että omat hermot ei kestä postilaatikkopöhinöitä. Muutoin tamma on kiltti ja varmajalkainen maastossa.


Sukutaulu

i. Burbacka Piscoti
voikonkirjava, 83cm
KTK-III
ii. Maple Yard Nuggetini
musta, 105cm
(Champion), KTK-I
iii. Maple Yard Nugget
mustankirjava, 107cm
iie. Blackland Midget
musta, 100cm
ie. Pecancookie v. Babbs
voikonkirjava, 92cm
KTK-III
iei. Dunnstone Cloudburst
voikko, 100cm
iee. Polkacandy v. Babbs
voikonkirjava, 95cm
e. Maybecks Cuddlebug
ruunikko, 105cm
(Champion), KTK-II
ei. Nicpoń de Balmohr
ruunikko, 104cm
VVJ-I, YLA3
eii. Nicéphore
ruunikko, 102cm
eie. Solveig
ruunikko, 104cm
ee. Liljegård Gerda
ruunikko, 104cm
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, YLA2
eei. Holmgrens Gudmund
ruunikko, 105cm
eee. Liljegård Gunvor
kimo, 103cm

Isä Burbacka Piscotia olin ihaillut jo pitkään. Kun minulla tuli tilaisuus saada Burbackasta tilausvarsa, oli Piscoti ykkösvalintani isäoriksi. Poni on kaunis voikonkirjava ori, joka ei rakenteeltaan ehkä ole täydellinen. Orin ryhdikkyys kuitenkin takaa sen, ettei siihen voi olla rakastumatta. Piscoti on kilpaillut valjakkoajossa sekä näyttelyissä, molemmissa lajeissa menestyen hienosti. Kantakirjattu se on kolmospalkinnolle. Kirsikka on tällä hetkellä oriin ainut jälkeläinen ja jännitinkin hieman millaisia ominaisuuksia ori periyttää. Näemmä ainakin väriään, sillä Kirsikka on paljolti kuin kopio isästään.

Emä Maybecks Cuddlebug valikoitui tämän tilausvarsayhdistelmän emäksi. Cuddle on rakenteeltaan todella kaunis tamma ja olen nähnyt sen kerran näyttelyissä, jossa sitä jo ihastelin. Toivoin Cuddlen hienon rakenteen antavan tasapainoa Piscotin huonoille ominaisuuksille. Ja toden totta, Kirsikka sai hieman kummankin vanhempansa hyviä ominaisuuksia! Cuddle on kantakirjattu kakkospalkinnolle ja sen kanssa on kilpailtu valjakkoajossa sekä näyttelyissä. Ponilla on jo sertit kasassa Champion arvonimeä varten, mutta arvonimeä ei ole vielä anottu näyttelyiden kermasta. Kirsikka on Cuddlen ensimmäinen jälkeläinen, mutta tuskin jää hienon tamman viimeiseksi.

Jälkeläiset

VVJ Valjakkoajo - 5 sijoitusta

12.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe pareille, 4/23
22.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe pareille, 3/23
29.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe pareille, 1/23
24.01.2020, Hiivurin Suomenhev., noviisi tarkkuuskoe, 6/50
19.02.2020, Mörkövaara, noviisi koulukoe yksilölle, 4/30


Näyttelytulokset & Saavutukset


Kantakirjatilaisuus 20.02.2020   —   16 + 17 + 16 + 16 = 65p. - KTK-III
Ensiarvostelu   —   2 Star Prospect pisteillä 930/1900

Päiväkirjamerkintä 00.00.2019

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 0 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi