Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


REST IN PEACE * 24.09.2016 - † 14.08.2019

Pretty In My Pocket

KTK-II, VVJ-I, SHLA-II


VH16-017-0458Asuu - pihatossa
Tykkää - huomiosta
Ei pidä - raipasta

Pretty In My Pocket "Mytty"
shetlanninponi, tamma
s. 24.09.2016, ruunikko, 98cm

kasvattaja Elissabet Callifoy, GB
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Koulu - ja valjakkopainote: Helppo B, vaativa

4v. 24.10.2016   —   8v. 24.10.2017   —   18-vuotias

Mytty on tuotu alkujaan Isosta-Britanniasta Vuornaan, jossa tamman kanssa kilpailtiin aktiivisesti Liian toimesta valjakkoajossa. Liialla ei kuitenkaan lopulta ollut ison ponimäärän vuoksi aikaa ja kiinnostusta Myttyä kohtaan ja näin ollen poni päätyi myyntiin. Menetin sydämeni tälle jääräpäiselle tammalle heti ja jätin ponista tarjouksen. Pääsimme Liian kanssa sopuun hinnasta ja lopulta kävin hakemassa Mytyn laumamme jatkeeksi Härdelliin.

Ystävällinen Mytty on kaikkien kaveri ja se rakastaa saamaansa huomiota. Mytty on myös hyvin huomaavainen ja rapsuttaa aina takaisin, tosin yleensä aina vähän turhan väkivaltaisesti. Poni rapsuttaa niin kovin, että siinä meinää yleensä lentää tallin lattialle persiilleen. Eipä neidille kuitenkaan vihainen voi olla, sehän haluaa vain osoittaa rakkautta. Vaikka Mytty onkin kovin ihana ja ystävällinen poni, osaa se silti olla varsin jääräpäinenkin. Huonoina päivinä tamman kanssa yhteistyö on sula mahdottomuus. Silloin ponin mielestä kaikki on pyllystä, eikä se haluaisi muuta tehdä kuin syödä ja nukkua. Mytty saattaa tällaisina päivinä esimerkiksi heittää liinat kiinni tallin ovensuussa, eikä suostu hievahtamaankaan suuntaan jos toiseen. Tämä sama paikalleen jämähtäminen saattaa tapahtua myös esimerkiksi pesupoxiin mentäessä. Näinä huonoina päivinään Mytyn pyydystäminen tarhastakin tuntuu olevan sula mahdottomuus, eikä edes kauraa pursuava sanko saa ponin mieltä muuttumaan.

Ratsastaessa Mytty on melko reipas ja yleensä ihan yhteistyökykyinen tapaus. Se ei ole notkeimmasta päästä ja pohkeenväistöt sekä muut taipuisuutta vaativat tehtävät ovat Mytylle melko haastavia. Tammaa on kuitenkin miellyttävä ratsastaa, sillä se reagoi hyvin apuihin ja yrittää tehdä parhaansa. Mytty on myös kiltti, eikä se koskaan pukittele tai hypi pystyyn. Jästipääpäivinä tamman ratsastaminenkin on kuitenkin liki mahdotonta. Tällöin poni ei suostu millään liikkumaan eteenpäin ja pelkästään perus asioiden tekeminen on ison työn ja tuskan takana. Ainoana poikkeuksena on maastoilu, sinne Mytty lähtee mielellään milloin tahansa. Yleensä tamman huonoina päivinä lähdemmekin maastoon, sillä väkisin kentällä vääntämisestä ei tule kuin enemmän huonolle tuulelle - niin ratsastaja kuin ponikin. Ratsastamisen lisäksi tamma on ajolle opetettu ja entisen omistajan kanssa ponilla kilpailtiin aktiivisesti valjakkoajossa. Me olemme Mytyn kanssa enää keskittyneet lähinnä kärrylenkkeihin, mutta aikoinaan tamma oli loistava valjakkoponi. Se oli erittäin reipas ja lähti mielellään työskentelemään nurmikentälle. Parhaimmillaan Mytty oli ehdottomasti kestävyyskokeissa ja heikoimmillaan tarkkuuskokeissa. Mytty on hyvin samantyyppinen kärryjen edessä kuin ratsaillakin - ei järin taipuisa, mutta reipas ja reagoi hyvin avuille.

Mytty on aina ollut reipas matkustelija, eikä se stressaa pidemmilläkään reissuilla. Poni on ollut jopa laivan kyydissä, eikä se sielläkään hermoillut pätkääkään. Tamma onkin ollut varsin miellyttävä kilpakaveri. Vilkkaimmatkaan tapahtumat eivät ole saaneet Myttyä pois tolaltaan, vaan se seurailee uteliaana ympärillä häärääviä ihmisiä sekä vieraita hevosia.

Kuvat © Valyrian Shetlands

Sukutaulu

i. King's Muppleboot
ruunikko, 101cm
evm
ii. Principe v. Frootkust
ruunikko, 98cm
iii. Pingo
punaruunikko, 99cm
iie. Tammy v. Frootkust
sysirautias, 100cm
ie. Nininë
vaaleanrautias, 92cm
iei. Ikoon
rautiaankimo, 90cm
iee. Ninie
rautias, 104cm
e. Pretty Penny
rautias, 87cm
evm
ei. Horace v. d Zuid
rautiaankimo, 90cm
eii. Hercules
rautiaankimo, 102cm
eie. Minnkrapps Maisie
vaaleanrautias, 80cm
ee. Tuiswinn Parla
rautias, 82cm
eei. Tuiswinn Kurim
rautiaankirjava, 80cm
eee. Tuiswinn Ginny
rautias, 85cm

Mytyn isä King's Muppleboot oli varsinainen hapannaama, jolle käskyt ja ohjeet eivät koskaan menneet perille asti. Poni oli erittäin jääräpäinen, eikä sillä ollut minkäänlaista miellyttämishalua. Tämän vuoksi oria ei koskaan nähty kilpakentillä, sillä sen kanssa kilpaileminen oli sula mahdottomuus. Näyttelyissä orin kanssa vierailtiin muutamaan otteeseen, mutta sielläkin se esitti sievän ravinsa sijasta mielummin orin omaa keksimää Muppleboot tanssia. Onneksi jokaisessa on myös positiivisia puolia, eikä pelkästään negatiivisia. Muppleboot oli rakenteeltaan erinomainen ja se periytti upeita jälkeläisiä. Tämän vuoksi se olikin varsin haluttu jalostuksessa, kun ihmiset hoksasivat orin varsojen laadun. Mupplebootilla on yhteensä 25 jälkeläistä joista huimat 15 on kantakirjattu!

ii. Principe v. Frootkust valtasi valjakkokentät jo nuorena poikana. Principe kehittyi todella nopeasti ja lisäksi se oli vielä hurjan nopea oppimaan uutta. Ponipoika nappasi hurjat määrät pokaaleja ja ruusukkeita jo neljävuotiaana. Se oli nöyrä ja miellyttävä ajaa. Lisäksi orilla oli varsin hienot liikkeet, joita tuomarit monesti ihastelivat. Principe oli kotona erittäin helppo ja miellyttävä ori. Se tarhasi rauhallisesti tammojen vieressä, eikä turhaa kiljunut niiden perään. Ponia ei tarvinnut koskaan pelätä ja jopa lapset voisivat sitä harjailla sekä käydä selässä istuskelemassa. Hieno poni niin käyttöominaisuuksiltaan kuin luonteeltaankin.

ie. Nininë oli erittäin kaunis vaaleanrautias sirorakenteinen tamma. Vaikka tamma oli siro, oli se myös kuitenkin sopusuhtainen eikä ollenkaan raviponityyppinen malliltaan. Nininë sai kuitenkin noottia näyttelyissä hennosta luustostaan, joka näkyi erityisesti jaloissa. Tamman elämään tämä ei muuten kuitenkaan vaikuttanut. Se oli loistava opetusponi lapsille ja luonteeltaankin varsin miellyttävä. Tamma oli kiltti ja se rakasti lapsia yli kaiken. Nininë oli kuitenkin taipuvainen hormoonien aiheuttamaan kiukkuisuuteen, joten silloin tällöin tammalla oli varsin huonoja päiviä. Tällöin se saattoi tiputella lapsia kyydistään tehdessään äkkinäisiä pysähdyksiä tai pukitellessaan. Nininë ei siis tämän takia soveltunut pienimmille ja aloitteleville ratsastajille, vaan jo vähän kokeneemmille. Nininë varsoi kaksi varsaa, yhden seitsemän vuotiaana ja toisen 12-vuotiaana. Molemmat varsat olivat terveitä, mutta toisesta tuli hieman pahaluonteinen tapaus.

Mytyn emä Pretty Penny eli varsin vaiherikkaan elämän. Tamma syntyi Isossa-Britanniassa, jossa se kasvatettiin varsasta nuoreksi aikuiseksi. Sieltä tamma myytiin Ruotsiin, jossa poni eleli muutaman vuoden ja varsoi yhden varsan. Ruotsista Penny myytiin Suomeen, jossa tamman kanssa kilpailtiin näyttelyissä sekä valjakkoajossa. Penny eli Suomessa 14-vuotiaaksi saakka. Penny varsoi kaksi kaunista varsaa ja keräsi kaapin täydeltä ruusukkeita kilpailuista. Penny kantakirjattiin II-palkinnolla elokuussa 2016. Tamma pääsi myös esiintymään eliittinäyttelyyn. Pennyn kasvattaja kuitenkin kiinnostui vanhasta kasvatistaan ja tarjosi Pennyn nykyiselle omistajalle sievoista summaa ponista. Tämä suostuikin pyyntöön ja näin ollen Penny siirtyi takaisin Isoon-Britanniaan viettämään siitostamman elämää loppuelinvuosikseen.

ei. Horace v. d Zuid oli siitä erikoinen poni, että sen vasen silmä vaurioitui ponin syntyessä maailmaan. Oriin silmä pystyttiin säästämään, mutta se todettiin sokeaksi. Näin ollen Horace eli koko elämänsä nähden vain toisella silmällään. Tämä ei tätä ponipoikaa kuitenkaan hidastanut! Horace valloitti valjakkoradat hienoilla liikkeillään sekä loistavalla yhteistyökyvyllään. Valjakkoajon lisäksi Horacen kanssa harrastettiin ponilaukkoja ja sillä olikin varsin pätevä kahdeksanvuotias ratsastaja, joka ylitti Horacen kanssa hurjimmatkin risuesteet rohkeudella ylitse. Horace valloitti katsojansa ja sitä käytettiinkin ihan reippaasti jalostuksessa kotimaassaan. Oriilla on 16 hienoa jälkeläistä, jotka perivät selkeästi oriin upeat liikkeet.

ee. Tuiswinn Parla syntyi valtavaan shetlanninponisiittolaan, jossa poni eli suuressa tammalaumassa ja toimitti siitostamman virkaa. Parla ei koskaan päässyt kilpakentille, koska siittolan pitäjällä ei kertakaikkiaan ollut aikaa kilpailla ja touhuta kaikkien ponien kanssa. Parlaa kyllä peruskoulutettiin ja sitä kävi liikuttamassa muutaman kerran viikossa nuori ponityttö, joka rakastui suuresti tammaan. Parla olikin erittäin ystävällinen tapaus ja tälle parivaljakolle syntyi uskomaton side. Parla varsoi kolme kaunista tammavarsaa, joista kaikista tuli hienorakenteisia sekä luonteisia poneja. Parla menehtyi 14-vuotiaana kaasuähkyyn.

Jälkeläiset

o. Mayhem Flame Dust 10.12.2017 i. Trillion Flames KTK-II
t. Mayhem Peachy Pitt 26.02.2018 i. Winston Rock Wren Champion, KTK-II
t. Jeilin Bullets & Butterflies 14.05.2018 i. Jesmona Black Bullets -
t. Valyrian Esmeralda 01.08.2019 i. Sanefields Popper -

Kilpailumenestys

Kantakirjatilaisuus 20.12.2017   —   18 + 18 + 18 + 18 = 72p. - KTK-II

VVJ Laatuarvostelu 30.06.2018   —   7 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102p. - VVJ-I

SHLA Tilaisuus 20.08.2018   —   27 + 12 + 20 + 30 + 27 + 7 = 123p. SHLA-II

Ensiarvostelu   —   2 star prospect

Näyttelytulokset

Champion - arvonimi myönnetty 03.08.2018

31.08.2018, NJ-näyttelyt, Huvitus, 3/12 irtoSERT (pt. Miia-Maria)
30.09.2017, VSN-näyttelyt, Adina, 3/12 (33,5p) RCH (tuom. taffel)
25.12.2017, VSN-näyttelyt, Maybeck Stud, 12/12 (34p) (tuom. reibili)

VVJ Valjakkoajo - 51 sijoitusta

02.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 02/30
09.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 01/30
10.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 03/30
11.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 04/30
11.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 05/30
14.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 03/30
11.02.2106, Vähäpelto vaativa koulukoe pareille - 05/30
16.11.2016, Rappadan vaativa tarkkuuskoe yksilölle - 01/25
18.11.2016, Rappadan vaativa koulukoe yksilölle - 04/25
02.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 01/30
03.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 02/30
04.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 01/30
08.02.2017, Breandan vaativa yhdistetty yksilölle - 02/26
12.02.2017, Breandan vaativa yhdistetty yksilölle - 02/26
13.02.2017, Breandan vaativa yhdistetty yksilölle - 05/26
23.02.2017, Huvitus vaativa koulukoe yksilölle - 04/40
25.02.2017, Huvitus vaativa tarkkuuskoe yksilölle - 01/40
23.02.2017, Huvitus vaativa koulukoe yksilölle - 04/40
25.02.2017, Huvitus vaativa tarkkuuskoe yksilölle - 01/40
20.02.2017, Breandan vaativa yhdistetty pareille - 02/12
22.02.2017, Breandan vaativa yhdistetty pareille - 01/12
25.02.2017, Breandan vaativa yhdistetty pareille - 03/12
25.03.2017, Myyränkolo vaativa koulukoe yksilölle - 03/40
26.03.2017, Myyränkolo vaativa koulukoe yksilölle - 06/40
26.03.2017, Myyränkolo vaativa koulukoe yksilölle - 06/40
21.02.2017, Ventos vaativa koulukoe yksilölle - 03/30
17.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 04/30
17.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 01/30
18.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 05/30
19.12.2016, Vähäpelto vaativa koulukoe yksilölle - 05/30
01.12.2016, Metsovaara Vaativa - 04/50
09.12.2016, Metsovaara Vaativa - 06/50
12.02.2107, Vähäpelto Vaativa - 03/30
05.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 02/30
06.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 04/30
07.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 05/30
08.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 01/30
09.03.2017, Iowa vaativa koulukoe pareille - 01/30
10.02.2017, Swildie Vaativa - 05/50
11.02.2017, Swildie Vaativa - 02/50
28.02.2017, Huvitus Vaativa - 04/40
29.02.2017, Huvitus Vaativa - 04/40
28.02.2017, Huvitus Vaativa - 04/40
29.02.2017, Huvitus Vaativa - 04/40
26.02.2017, Breandan Vaativa - 03/12
28.02.2017, Huvitus Vaativa - 01/40
27.03.2017, Myyränkolo vaativa koulukoe yksilölle - 04/40
27.03.2017, Myyränkolo vaativa koulukoe yksilölle - 02/40
28.03.2017, Myyränkolo vaativa koulukoe yksilölle - 01/40
21.02.2017, Ventos vaativa tarkkuuskoe yksilölle - 05/30
11.03.2017, Wild Side Cobs vaativa yhdistetty yksilö - 02/40

KRJ Kouluratsastus - 54 sijoitusta

26.10.2017, Team J&K Helppo C - 03/40
04.11.2017, Härdelli Helppo C - 04/30
05.11.2017, Härdelli Helppo C - 01/30
09.11.2017, Härdelli Helppo C - 04/30
10.11.2017, Härdelli Helppo C - 04/30
15.11.2017, Team J&K Helppo C - 02/32
20.11.2017, Team J&K Helppo C - 01/32
06.12.2017, Vuorna Helppo C - 03/30
09.12.2017, Vuorna Helppo C - 05/30
04.12.2017, Vuorna Helppo B - 01/40
06.12.2017, Vuorna Helppo B - 03/40
06.12.2017, Vuorna Helppo B - 04/40
13.12.2017, Vuorna Helppo B - 05/40
15.12.2017, Vuorna Helppo B - 02/40
16.12.2017, Vuorna Helppo B - 04/40
17.12.2017, Vuorna Helppo B - 03/40
19.12.2017, Vuorna Helppo B - 01/40
20.12.2017, Vuorna Helppo B - 02/40
16.12.2017, Moana part breds Helppo B - 04/36
17.12.2017, Moana part breds Helppo B - 04/37
19.12.2017, Moana part breds Helppo B - 01/37
01.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 01/100
06.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 05/100
22.12.2017, Kilpailukeskus Litt Helppo B - 01/30
22.12.2017, Fiktio Helppo B - 03/40
27.12.2017, Fiktio Helppo B - 06/40
29.12.2017, Fiktio Helppo B - 02/40
24.12.2017, Mitar Warmbloods Helppo B - 01/30
27.12.2017, Mitar Warmbloods Helppo B - 05/30
16.12.2017, Harmony Sporthorses Helppo C - 05/30
21.12.2017, Moana part breds Helppo B - 06/40
23.12.2017, Ruudin talli Helppo B - 05/40
28.12.2017, Ruudin talli Helppo B - 04/40
30.12.2017, Ruudin talli Helppo B - 05/40
01.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 01/30
05.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 01/30
08.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 04/30
08.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 04/30
13.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 02/30
16.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 02/30
17.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 02/30
20.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 03/30
28.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 05/30
29.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 05/30
29.01.2018, Mörkövaara Helppo B - 03/30
01.01.2018, Vuorna Helppo C - 04/30
05.01.2018, Vuorna Helppo C - 04/30
08.01.2018, Vuorna Helppo C - 01/30
13.01.2018, Vuorna Helppo C - 03/30
20.01.2018, Vuorna Helppo C - 02/30
07.01.2018, Härdelli Helppo B - 04/30
11.01.2018, Härdelli Helppo B - 05/30
14.01.2018, Härdelli Helppo B - 03/30
16.01.2018, Härdelli Helppo B - 01/30

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 20.02.2018

Lähdimme Siirin kanssa tänään pitkälle maastolenkille. Pakkasta oli aamulla liki 20 astetta, mutta aurinkon porottaessa alkoi pakkanenkin laskemaan pikkuhiljaa. Siiri valitsi alleen aina niin rentouttavan maastokaverin, Mytyn. Itse päätin lähteä mukaan oman silmäteräni, Beretan, kanssa. Harjailimme ponit tallin käytävällä oikein viimisen päälle - karvat puunattiin kiiltäviksi, jouhet harjattiin selviksi ja teimme molemmat myös tuuheaharjaisten ponien päähän kauniit letit. Tämän jälkeen varusteltiin ja talutettiin ponit pihalle selkään nousua varten. Beretalla oli lampaankarvalla pehmustetut suitset, joissa kimalteli ihana timantti otsapanta. Mytyllä puolestaan pelkät suitset ja sen otsapannassa oli pääkalloja. Team Tammat valmiina lähtöön! Mukaan nappasimme kumpikin myös enkkufiltit, joten saimme jalat mukavasti lämpimään, eikä poneillekkaan pääsisi tulemaan kylmä. Olivathan ne molemmat klipattu syksyllä, joten niillä ei ole paksua talvikarvaa suojana.

Matka alkoi hiekkateitä pitkin kävelemällä. Melko pian poikkesimme kuitenkin läheiselle metsätielle, jota koristi paksu puolimetrinen lumihanki. Ponit saivat tosissaan tehdä töitä, jotta pääsivät etenemään paksussa hangessa. Lumi oli päivien mittaan tiivistynyt, joten allamme ei ollut pehmeää puuterilunta, jossa tallusteleminen olisi ollut puolet helpompaa. Ilma oli mitä kaunein ja aurinko alkoi lämmittää mukavasti. Juorusimme Siirin kanssa viimeisimpiä kuulumisia ja höpöttelimme tietysti Härdellin asioista. Beretta ja Mytty olivat molemmat erittäin rentoja. Beretta oli temmoltaan hitusen reippaampi, joten kävelimme edellä. Mytty tuli kuitenkin hyvänä kakkosena, eikä jäänyt meistä liikaa jälkeen. Kuljimme metsäautotietä pitkin reilun viisi kilometriä. Tie kaarsi kauniisti petsän sekä peltojen halki. Tie tulisi takaisin hiekkatielle, jota pitkin pääsisimme takaisin talliin. Puolessa välissä matkaa päätimme ottaa poneilla ravia. Tänään ei laukattaisi, sillä poneilla oli muutenkin eteneminen ison työn takana. Kevensin rennosti ja annoin Beretan kulkea melko löysin ohjin. Kuuntelin, kun Mytty pärski tyytyväisenä takanamme. Hymyilin onnesta. En voinut tietää mitään parempaa, kun ystävän kanssa maastoilu upeassa talvikelissä. Pian hiekkatie saapui näkyviimme. Hidastimme käyntiin ja annoimme ponien tasata hengitystään. Hiekkatie oli aurattu, joten ponien kulkeminen helpottui hurjasti. Tallin pihassa pomppasimme pois ponien kyydistä ja talutimme ne talliin. Molemmat saivat palkaksi porkkanat ja reippaasti rapsutuksia.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 308 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Päiväkirjamerkintä 03.12.2017

Kuinkas sattuikaan, että vihdoin kelin ollessa mitä mahtavin, oli meidän Mytty päättänyt pitää tänään jästipää päivää. Aamulla vastassa oli hapannaama, joka meinasi jyrätä ylitseni avatessani karsinan ovea. Pienen palautteen jälkeen tamma perääntyi muutaman askeleen, mutta seisoi edelleen hyvin nokkavana ja määrätietoisena edessäni. "Lopeta nyt Mytty", tiuskaisin tammalle. Ponin käytös oli saanut minutkin varsin pahalle tuulelle.

Asensin riimun ja riimunnarun ponin päähän, jonka jälkeen otin tamman käytävälle seisomaan kummaltakin puolelta sidottuna. Tässä välissä tamma kerkesi tallomaan varpaani ja tuuppaamaan minut lähes kumoon. Kun tamma lopulta seisoi kauniisti paikallaan, aloin asentamaan ponille loimea päälle. Pakkasta oli liki kymmenen astetta ja Mytty on osittain klipattu, joten sille oli pakko laittaa takkia niskaan. Tarkistin myös ponin kaviot ja selvitin muutaman rastan ponin hännästä (ne häiritsivät minua suuresti, poniahan ei voi tarhaan pistää muutaman rastatakun kanssa...olenkohan vähän liian tarkka?). Laitoin tammalle varmuudeksi ketjun turvan ympäri, sillä tiesin että se yrittäisi jyrätä minua pisin tallin pihaa. Selvisimme kuitenkin ehjin nahoin tarhalle. Portilla päästin ponin irti ja se sinkosikin kiukulla lähimmälle heinäkasalle. "Mytty saa kyllä tänään pitää vapaapäivää, minä en ainakaan sillä ratsasta", mutisin itsekseni ja palasin takaisin talliin tarhaamaan muita asukkeja.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 186 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Päiväkirjamerkintä 23.05.2018

Tänään oli se päivä, kun suurin osa Valyrian Shetlandsin poneista pääsivät vihdoin laitumelle! Poneja ollaan totutettu vihreään ahkerasti jo etukäteen, jotta vältyttäisiin mahojen kipeytymisiltä. Ilma oli lämmennyt parin viikon aikana hurjasti, minkä vuoksi laitumet olivat suorastaan räjähtäneet käsiin. Vihreä kasvillisuus oli jo todella pitkää ja mehukasta. Ponit laitettiin viiteen eri laitumeen - kolme tammalaumaa ja kaksi orilaumaa. Lisäksi pihapiirissä oli muutamia isompia nurmitarhoja, joihin osa poneista pääsi yksinään viettämään kesää.

Krisse pääsi laiduntamaan isoimpaan tammalaumaamme, johon kuului Krissen lisäksi Cedina, Beretta, Shalya, Mytty, Karu, Stella, Haamu ja Dumle. Kaikki ponit olivat jo tuttuja toisilleen, sillä osa poneista tarhaa keskenään ja osa asuu pihatossa. Kaikki olivat melko sosiaalisia ja ystävällisiä poneja. Tiesin siis jo valmiiksi, ettei näiden kesken tulisi minkäänlaisia ongelmia. Jackson, Ira ja Henrietta tulivat auttamaan minua tammojen siirrossa. Jokainen poni tarkistettiin tallissa, jotta tiedettiin niiden olevan varmasti kunnossa. Mittasimme kuumeen, tarkistimme kaviot ja päällisin puolin koko ponin. Kun kaikki näytti olevan kunnossa, oli aika lähteä viemään poneja. Minulla oli kädessä kolme ponia, kaikilla muilla kaksi. Laitumelle oli matkaa noin kilometrin verran, joten saimme hieman kävellä. Matka taittui kuitenkin nopeasti. Krisse hieman tanssahteli otteessani innostuksesta, mutta pysyi kuitenkin hyvin hallittavissa. Shalya ja Mytty raahautuivat Iran kanssa perässä, eikä poneilla tuntunut olevan mikään kiire. Mitkä laiskimukset! Haamua ja Dumlea selkeästi harmitti ötökät ja ne kiukuttelivat Jacksonille. Haamu yritti välillä näykkiä ja Dumle viskoi päätään turhautuneena.

Pian laidun oli edessämme. Menin portista sisään ensin ja odotin, että kaikki pääsivät laitumelle sisälle. Pistin portin kiinni ja menin hyvän matkan päähän muista poneista. Kaikki yhtä aikaa päästimme poneista irti. Kohta neitokaiset sinkosivatkin matkaan kuin pieru saharaan. Värikirjo pieniä shetlanninponien pyllyjä vilisi silmissäni. Ne juoksivat eteenpäin kuin niillä olisi tuli jalkojen alla. Naureskelin ponien menoa. Kärjessä viiletti nuorin tammamme, Karu. Sillä oli selkeästi eniten menohalua ja poni kajauttelikin melkoisia pukkeja ilmoille. Stella härkki hieman muita ja näykki niitä kyljistä, mutta ihme kyllä ketään muista poneista ei hermostunut neidin hölmöilylle. Beretta väsyi juoksemiseen ensimmäisenä. Se asettui aloilleen ja alkoi mutustaa vihreää. Välillä muiden juostessa ohi poni liittyi vielä hetkeksi mukaan muutaman raviaskeleen verran, kunnes se taas stoppasi takaisin syömään. Juokseminen loppui noin vartin jälkeen ja kaikki rentoutuivat syömään. Cedina, Shalya, Karu ja Haamu olivat kaikki aivan hiestä märkiä, muut säilyivät suht kuivina. Onneksi kesä kuitenkin kuivattaa! Laskin tammojen riimut ja narut laatikon alle, jossa ne olisivat suojassa mahdollisilta vesisateilta ja lähdimme porukalla kävelemään takaisin kohti tallia.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 389 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse