Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Fairyhill NerinaVH20-017-0040Asuu - pihatossa
Tykkää - makoilla heinäkasassa
Ei pidä - uimisesta

Fairyhill Nerina "Nerina"
minishetlanninponi, tamma
s. 26.07.2018, rautias mushroom, 80cm

kasvattaja Fairyhill Ponystud, DK
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: noviisi

4v. 26.05.2019   —   8v. 26.11.2019   —   9-vuotias

Nerina saapui meille mutkan takaa Tanskasta ystävän suosittelemana. En ollut edes nähnyt tammaa aikaisemmin, mutta pitkän juttutuokion jälkeen päätin antaa tälle tammalle mahdollisuuden. Tuo mahdollisuuden antaminen tuntuu kuitenkin nyt hyvin kaukaisuudelta, enkä edes ymmärrä miksi edes harkitsin niin pitkään ponin ostamista. Nerina on nimittäin ihan mahtava persoona, ihanan värinen ja kaiken lisäksi hyvä valjakkoponi.

Jos naapurin lapsilta kysyttäisiin tallin lempiponia, olisi monien vastaus Nerina. Se on loistava lasten kanssa - rauhallinen, sosiaalinen, kiltti ja todella varovainen. Tämän kanssa ei koskaan tarviste pelätä, sillä se osaa todella käyttäytyä fiksusti on kyseessä sitten vauva tai vaari. Nerina kulkee ihmisen perässä kuin koira ja sitä voi jopa pitää pihalla vapaana. Monesti syksyisin otan sen pihalle kanssani hengailemaan kun haravoin pihaa tai vaihtoehtoisesti kesäisin viereeni syömään nurmea, kun otan aurinkoa kuumana kesäpäivänä.

Ajoponina Nerina on yritteliäs, kohtalaisen reipas ja nopeasti uusia asioita oppiva. Kohtalaisen reippaalla tarkoitan sitä, että pääasiassa tamma kulkee hyvin eteen omalla moottorilla. Joskus sitä joutuu kuitenkin hieman patistamaan eteenpäin, etenkin kesäkuumilla keleillä. Nerina lähtee aina mielellään töihin eikä kiukuttele varustaessa. Varusteiksi riittää ihan perus valjakkovermeet ilman lisäremeleitä. Parhaimmillaan Nerina on ehdottomasti koulukokeessa. Kestävyydessä Nerina ei loista, mutta suoriutuu se siitäkin. Poni lähtee mielellään treenaamisen lisäksi rennoille maastoretkille yksin tai porukassa. Tammaa on käytetty myös talutusratsuna pienillä lapsilla, tosin satulaa se ei omista, joten lapsen tulee omata edes hieman tasapainoa.

Sukutaulu

i. Larock van Sheja
rautias mushroom, 82cm
evm
ii. Fladbogie Skipper
rautias mushroom, 81cm
iii. Jumping Flash
rautiaanpäistärikkö, 78cm
iie. Little Dahlia
vaaleanrautias, 86cm
ie. Cherrylees Dercia
voikko, 77cm
iei. Toxic Twisty
voikonkirjava, 80cm
iee. Wermont Cecily
punahallakko, 76cm
e. Fairyhill Laticha
vaaleanrautias, 79cm
evm
ei. Fairyhill Hercules
rautiaankirjava, 87cm
eii. Cumblewick Karma
ruunikonkirjava, 90cm
eie. Lady Sunshine
punarautias, 80cm
ee. Clopton's Spring Swift
vaaleanrautias, 77cm
eei. Starcaps Alaric
voikko, 79cm
eee. Hallandale Joyfull
rautias, 82cm

i. Larock van Sheja on Nerinan tapaan melko tumma mushroom. Päällisin päin se näyttää lähes tavalliselta rautiaalta, mutta geenitesti ja harmahtavat jouhet kertovat ponin olevan mushroom. Oriin isä on lisäksi testattu mushroomiksi, muutoin suvun poneja ei ole testattu, joten kaikkia kantajia ei tiedetä. Ori on Ruotsista ja sen kanssa on kilpailtu raveissa. Se on jättänyt jälkeensä hienoja liikkujia ja kysyntää jalostukselle on ollut useammissa maissa.

e. Fairyhill Laticha on varmasti mushroom kantaja, sillä Nerina ei muutoin voisi olla mushroomin värinen. Ei kuitenkaan tiedetä, keneltä Laticha on kantajageeninsä perinyt. Latichan elämä on ollut kohtuullisen vaatimatonta, se on elänyt lähinnä siitostamman elämää. Tammalla on kuitenkin ollut epäonnea tiinehtymisessä sekä varsomisissa. Sen vuoksi sillä on vain kaksi jälkeläistä. Geneettisesti ponissa ei ole vikaa, ongelmat ovat olleet ponista johtumattomia syitä.

Jälkeläiset


t. Valyrian Queenbee 25.12.2019 i. Sciewell Hades ei saavutuksia

VVJ Valjakkoajo - 4 sijoitusta

18.03.2020, Fellbury Stud, noviisi tarkkuuskoe yksilö, 3/40
22.03.2020, Fellbury Stud, noviisi tarkkuuskoe yksilö, 3/40
23.03.2020, Fellbury Stud, noviisi tarkkuuskoe yksilö, 1/40
14.03.2020, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilölle, 3/40


Näyttelytulokset & Saavutukset


Ensiarvostelu   —   3 Star Prospect pisteillä 980/1900

Päiväkirjamerkintä 00.00.2020

Kirjoittanut ja teksti sisältää 0 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi