Sciewell Ninya

KTK-III

VH19-017-0127Asuu - pihatossa
Tykkää - herkutella
Ei pidä - eläinlääkäreistä

Sciewell Ninya "Ninja"
minishetlanninponi, tamma
s. 20.04.2017, rautias (mushroom kantaja), 80cm

kasvattaja Sciewell Shetlands, GB
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: noviisi

4v. 20.09.2017   —   8v. 20.02.2018   —   11-vuotias

Ninja on taas näitä poneja, jotka saivat lempinimensä luonteeseensa perustuen. Ninja nimittäin on oikea Ninja! Se on hyvin kerkeeväinen tamma, enkä aina ihan pysy sen touhujen perässä. Äläkä ymmärrä väärin, tämä tamma on todella kiltti ja ystävällinen tapaus. Se ei tahallaan aiheuta harmia, mutta poni on todella nopea liikkeissään. Ninja esimerkiksi livahtaa karsinasta nopeammin, kuin kerkeät sanomaan Hep! Yleensä ponilla ei ole mitään tarvetta lähteä karsinasta, mutta esimerkiksi käytävälle unohtunut kauraämpäri houkuttelee ponia taatusti luokseen. Ninja ei myöskään ole eläinlääkärin ystävä ja on varsin lipeväinen tämän läsnäollessa. Tamma onkin rauhoitettu aina kaikkia toimenpiteitä varten. Ongelma vain on se, että mikäli poni näkee eläinlääkärin auton tarhaillessaan, ei sitä saa enää millään kiinni. Olemme useamman kiinniottoyrityksen myötä oppineet ottamaan sen käytävälle valmiiksi kiinni jo hyvissä ajoin ennen eläinlääkärin tuloa. Joskus tosin eläinlääkäri saattaa olla etuajassa...

Tamma asuu muiden minitammojen kanssa pihatossa. Kokoero ei tosin Ninjalle ole mikään ongelma, sillä se osaa kyllä hienoti väistellä komentelevat tammat saamatta nirhaustakaan. Tykkään silti pitää minit keskenään ja standardit sitten omissa porukoissaan. Ninjan ruuansulatus on melko vilkas, eikä poniin tahdo tarttua ruoka ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia Ninja saakin kerran päivässä bonusheinää, eli se otetaan erikseen muista poneista (koska ne eivät tarvitse yhtään ylimääräistä...mokomat sotanorsut). Ponille tarjotaan laadukasta heinää sekä erilaisia väkirehuja + öljyä. Näillä keinoin Ninja on saatu pidettyä hyvässä kunnossa ympäri vuoden. Kesäisin tamma laiduntaa, eikä se reagoi kavioillaan vihreään.

Tämän kokoluokan ponia ei tietysti ratsuksi ole opetettu, koska sopivaa ratsastajaa ei löydy. Lisäksi poni on sen verran säpäkkä, ettei se sovi pikkulasten talutusponiksikaan. Valjakkoajossa puolestaan Ninja on kovinkin näppärä peli. Säpäkkänä ponina siltä luontuvat tiukimmatkin kurvit. Lisäksi vauhtia ei tästä ponista puutu. Pää tosin saattaa mennä välillä pyörälle tämän tamman kyydissä, joten ohjastajalla saattaa olla tässä hieman ongelmia. Ninjan kanssa on menty myös parivaljakkona, mutta ongelmana on ollut löytää tammalle kaveriksi yhtä nopealiikkeinen pari. Maastossa tamma saattaa toisinaan olla hieman säpsy, erityisesti kovalla tuulella ja myrskyisinä keleinä. Tavallisina kauniina kevätpäivinä Ninjakaan ei jaksa stressata turhia. Käymme paljon retkeilemässä metsissä.


Kuvat © Valyrian Shetlands

Sukutaulu & jälkeläiset

i.

evm
ii.

iii.
iie.
ie.

iei.
iee.
e.

evm
ei.

eii.
eie.
ee.

eei.
eee.

Jälkeläiset

Kilpailumenestys

Kantakirjatilaisuus 20.06.2019   —   16 + 16 + 15 + 16 = 63p. - KTK-III

Ensiarvostelu   —   2 Star Prospect

Näyttelytulokset

VVJ Valjakkoajo - 5 sijoitusta

06.06.2019, Brunnby, noviisi tarkkuuskoe yksilölle, 2/50
07.06.2019, Brunnby, noviisi tarkkuuskoe yksilölle, 2/50
09.06.2019, Brunnby, noviisi tarkkuuskoe yksilölle, 7/50
14.06.2019, Brunnby, noviisi tarkkuuskoe yksilölle, 1/50
20.06.2019, Brunnby, noviisi tarkkuuskoe yksilölle, 3/50

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 00.00.2019

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 0 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse