Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Valyrian Primrose

KTK-III


VH19-017-0397Asuu - pihatossa
Tykkää - syöpötellä
Ei pidä - matolääkkeestä

Valyrian Primrose "Pinja"
shetlanninponi, tamma
s. 25.05.2019, rautiaankirjava, 99cm

kasvattaja EmmiN. (VRL-03385)
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: noviisi

4v. 25.09.2019   —   8v. 25.02.2020   —   5-vuotias

Primin nuoruus on ollut yhtä haastetta, sillä tamma on todella vahvatahtoinen, eikä se anna mitään ilmaiseksi. Kaikista arkipäivän pienistäkin asioista on pitänyt vääntää ja kääntää tamman kanssa. Se on kyllä kokeillut rajojaan todella, eikä sille aina riitä edes yhden kerran kokeilu saman asian kanssa. Hyviä esimerkkejä tästä on ollut mm. käytävällä paikallaan seisominen, kuopiminen, näykkiminen, pesukarsinaan meno, taluttaessa fiksustia käyttäytyminen... listaa voisi jatkaa loputtomiin. Pikkuhiljaa osa asioista on alkanut helpottamaan - tamma ei enää esimerkiksi kuovi tai vatkaa käytävällä, mutta taluttaessa se on edelleen hieman jyrä etenkin kesäisin kun ruokaa on kaikki puskat täynnä.

Huonoina päivinään se saattaa vieläkin yrittää haastaa ihmistä alkamalla ketkuilemaan vaikka pesupoksiin menossa, vaikka se yleensä sinne jo käveleekin todella kauniisti. Pinja tarvii vierelleen jämäkän ja määrätietoisen ihmisen, joka ei anna sille edes vain pikkuisen periksi. Lasten ponia tammasta ei koskaan tule, se on liian haastava ja ponin käytös pahenisi vain entisestään. Kengittäjän kanssa Prim on asiallinen ja jaksaa pitää kaviot ylhäällä, raspaukseen poni pitää rauhoittaa. Tammalta löytyy norsun hermot siinä suhteessa, ettei se pelkää kyllä yhtään mitään. Kovimmatkaan myrskyt tai lähellä paukkuvat ilotulitteet eivät saa Primin päivää pilalle, se ei jaksa turhista stressata.

Tamman opettaminen ajolle oli sekin yksi iso projekti, mutta kuukausien treenin jälkeen Prim suostui kulkemaan kärryjen kanssa kohtalaisen nätisti eteenpäin ja se oli oppinut perus käskyt. Edelleen Prim on kuitenkin hyvin laiska, eikä se viitsi tehdä mitään, mistä se ei itse hyödy. Onneksi Prim motivoituu myös kehuista, joten mikään aivan mahdottomuus poni ei ole ajaa. Jos se kuitenkin päättää kesken maastolenkin lähteä kotiin, on tamman kanssa liki mahdottomuus jatkaa matkaa. Ja kun tamman tahdolle ei saa antaa periksi, matkaa jatketaan edes muutamia metrejä, eikä todellakaan lähdetä kotiin ponin oman mielen mukaan. Kuljettaa Pinja on helppo, lähtee mielellään pitkillekkin matkoille mukaan.

Sukutaulu

i. Valyrian Zuriel
mustankirjava, 94cm
KTK-III
ii. Sanefields Popper
rautiaankirjava (mus-kantaja), 89cm
KTK-II
iii. Moongardens Poraldo
rautiaankimonkirjava, 90cm
iie. Vienna v.d. Logendie
vaaleanrautias, 94cm
ie. Aywick Apple Pie
musta, 90cm
KTK-III
iei. Balsdean Amadeus
ruunikko, 88cm
iee. Aywick All Good
musta, 94cm
e. Valyrian Mathilda
rautias, 100cm
Champion, KTK-II, VVJ-I
ei. Campcroft Mercury
rautiaanpäistärikkö, 95cm
Champion, KTK-III, VVJ-II, SHLA-I
eii. Holcombe Maximus
tummanrautias, 105cm
eie. Birchlea Emelie
vaaleanrautiaanpäistärikkö, 100cm
ee. Castlewings Beretta
rautias, 101cm
Champion, KTK-I, VVJ-I, SHLA-II
eei. Castelwings Brandon
rautias, 98cm
eee. Gallander Iris
rautiaankimo, 105cm

Isä Valyrian Zuriel oli kovin nuori, kun jo päätin käyttää sitä jalostukseen. Oriissa oli kuitenkin kaikki palaset niin kohdillaan, että ratkaisu tuntui kaikin puolin sopivalta. Ja näin saapui lopulta Primrose maailmaan. Zuriel on hyvärakenteinen ori, jolta myös löytyy liikettä. Nuorena Zuriel oli erittäin haastava luonteeltaan, mutta iän karttuessa se on hieman rauhoittunut. Poni on kantakirjattu kolmospalkinnolle, sillä tilaisuudessa ori ei ollut parhaimmillaan. Zurielin kanssa on aloitettu valjakkoajon kilpaileminen hyvin tuloksin, mutta oriin kisaura on vasta alussa.

Emä Valyrian Mathilda on yksi tallimme suosikkiponeista. Tamma on kaunis kuin karkki, hyvin menestynyt ja suvultaankin mitä ihanin poni. Matilda on kantakirjattu hienosti kakkospalkinnolle 19 pisteen rivillä, eli melkein yltäen ykköseksi. Näyttelymenestyksen myötä tamma on palkittu Champion arvonimellä. Lisäksi kaiken valjakkoajossa niitatun menestyksen ansiosta vein tamman valjakkoajon laatuarvosteluun, josta poni nappasi ykköspalkinnon. Matildalla on kaksi jälkeläistä, jolle se ei valitettavasti ole kummallekaan periyttänyt hienoa rakennettaan. Mikään loistava periyttäjä tamma se ei olekaan, ellei vika sitten ole oripuolessa.

Jälkeläiset

VVJ Valjakkoajo - 6 sijoitusta

03.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilölle, 1/39
10.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilölle, 4/39
15.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe pareille, 2/23
30.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe pareille, 1/23
17.02.2020, Safiiritiikerin KK, noviisi tarkkuuskoe, 6/47
17.02.2020, Mörkövaara, noviisi tarkkuuskoe yksilölle, 4/30


Näyttelytulokset & Saavutukset


Kantakirjatilaisuus 20.02.2020   —   14 + 16 + 15 + 15 = 60p. - KTK-III
Ensiarvostelu   —   3 Star Prospect pisteillä 1026/1900
Varsalaatuarvostelu 30.08.2019   —   43 pisteellä SHEV-II

Päiväkirjamerkintä 03.09.2019

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 0 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi