Valyrian Sugarblush

KTK-III

Nimi Valyrian Sugarblush Syntymäaika 15.02.2018 (5v) - 4v 15.06.2018
Rotu Shetlanninponi Sukupuoli Tamma
Väri & Säkä Musta, 102 cm Rekisterinumero VH18-017-0277 | SPC-MR2-2400
Painotus Koulu- ja valjakkopainotus Koulutustaso Helppo C & Noviisi
Omistaja EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja EmmiN. VRL-03385

Kantakirjatilaisuus 20.08.2018

15 + 16 + 16 + 15 = 62p. - KTK-III

VVJ Laatuarvostelu 00.00.2018

ei vielä tulosta

KRJ Laatuarvostelu 00.00.2018

ei vielä tulosta


Pulla, tuo itsepäinen jääräpää joka ei anna mitään ilmaiseksi. Tamma ei ehkä kuulu tallin suosikkiponeihini, mutta olemme jollain konstilla oppineet tulemaan toistemme kanssa toimeen. Jostain syystä kemiamme eivät vain koskaan ole natsanneet. Pulla tulee parhaiten toimeen mieheni kanssa. Heillä tuntuu olevan joku salamyhkäinen yhteys, jota meistä kukaan muu ei ymmärrä. Mieheni kanssa Pulla jaksaa jopa iloisesti puuhastella eikä se hanaa ihan joka asiassa vastaan. Harmillisesti hänellä ei kuitenkaan ole aikaa aktiivisesti treenata tamman kanssa, vaan tämä homma jää minun hoidettavakseni. Onneksi on tallityöntekijät, jotka auttavat tarvittaessa.

Maastakäsin Pulla on kaikista pahin. Se on niin junttura! Jos neidille ei joku kelpaa, niin se tekee kyllä kaikkensa kierrelläkseen ja kaarrellakseen tapahtuvaa. Välillä en jaksa edes tapella sen kanssa, vaan luovutan suosiolla. Kiinni Pulla ei tahdo antaa millään. Se juoksee tarhaa ympäri tai kääntää peppua kohti. Ehkä joka toisella kerralla saan tamman nakitettua umpikujaan, jolloin olen sen kanssa päässyt töihin. Välillä olen kuitenkin joutunut jättämään sen yöksi tarhaan. Toinen haastava homma on saada Pulla pesukoppiin. Se ei halua millään ilveelläkään puunattavaksi ja jäkittää parhaansa mukaan. Väkisin Pullaa ei sinne saa. Olen todennut helpoimmaksi pestä tamman ulkona puomiin sidottuna, näin säästyy aikaa ja hermoja. Varustaessa tamma pönöttää korvat luimussa ja näyttää varsin uhkaavalta. Koskaan se ei ole vielä näykkinyt tai potkinut, mutta en luota kuitenkaan siihen, etteikö se voisi vielä jokupäivä niin tehdä. Tammaa kannattaa siis varoa! Kaikki remmit kannattaa tarkistaa vielä ennen lenkille lähtöä, sillä Pulla taitaa myös pullistelemisen.

Jääräpäisyys ei katoa mihinkään ajettaessa tai ratsastaessa, mutta koen käytöksen silti pahemmaksi maastakäsin. Työskennellessä kiukuttelukohtaukset ovat enemmän satunnaisia ja välillä ponilta löytyy joka todella hyviä suorituksia. Treenata ponin kanssa täytyy kuitenkin paljon, jotta jonkinlaisia tuloksia olisi mahdollista saavuttaa. Pulla on liikkeissään melko hidas, eikä ole mistään herkimmästä päästä. Pikkutarkat tehtävät saattavatkin tuottaa välillä ongelmia. Toisaalta myös nopeutta vaativat osuudet esim. valjakkoajossa ovat hankalia, sillä Pullasta ei kulla mitään nopeaa moottoria löydy. Parhaimmillaan Pulla onkin kouluosuudella niin ratsuna kuin valjakkoajossakin. Tamman muita negatiivisia puolia ovat mm. ajoittaiset pukittelukohtaukset, luistaminen työskentelyssä ja paikallaan päkittäminen. Positiivisia puolia mm. tamman tasapainoinen liikkuminen, kaunis ravi ja täysi kympin laukka.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Huovilan Brandon
tummanruunikko, 102cm
KTK-I
ii. Carmién's Glutton
rautiaankirjava, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-I
iii. Valkoapilan Pörröinen Pölyhiukkanen
väri tuntematon, 100cm
Champion, YLA2
iie. CTW Lilian
rautiaankirjava, 104cm
ie. Päivärinteen Bonita
tummanruunikko, 101cm
VIR MVA Ch, KTK-II
iei. Jeremia Crow
ruunikko, 97cm
Champion, KTK-III, SHLA-I, KRJ-I
iee. Idya Shy Bonnie
ruunikonkirjava, 100cm
VIR MVA Ch, KTK-II
e. Yentel Sugar Lily
kulomusta, 103cm
KTK-III
ei. CRS Scarlet Brigadier
ruunikko, 101cm
KTK-III, VVJ-II
eii. CW Snow Brigade
mustanruunikko, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, YLA1
eie. CRS Brunette
ruunikko, 100cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-II, YLA1
ee. Wyat Sugar Snow
ruunikko, 104cm
KTK-III, VVJ-II, SHLA-I, YLA2
eei. Decadence Dei
rautias, 99cm
KTK-II
eee. Snowflake v. Moons
vaaleanpunaruunikko, 102cm
KTK-II, KRJ-I, SHLA-I

Sukuselvitys

i. Rakastuin Huovilan Brandoniin ensisilmäyksellä, kun näin siitä myynti-ilmoituksen keskustassa. Komea ruunikko ori päätyikin lopulta mukaani Härdelliin, josta nappasin sen myös mukaani Iso-Britanniaan, kun ostin Valyrian Shetlandsin tilukset. Brandon on 102 senttiä korkea ryhdikäs ori, joka on luonteeltaan hillitty ja hieman ujo ponipoika. Sillä kestää jonkun aikaa lämmetä uusille tuttavuuksille, mutta kun orin luottamuksen löytää, on se mitä ihanin positiivinen karvalapsi. Brandon on menestynyt hienosti niin näyttelyissä, valjakkoajossa, showkilpailuissa kuin kouluratsastuksessakin. Showkisoissa orin kanssa on kilpailtu kaikissa osa-alueissa - driving-, riding ja in-hand luokissa. Koulu ja valjakkosijoitukset oriilla on kilpailtu täyteen. Näyttelystä Brandon on haalinut yhden irtosertin ja niiden kalastelu jatkuu edelleen. Brandon kantakirjattiin upeasti helmikuussa 2018 ykköspalkinnolla. Jälkeläisiä oriilla on vasta yksi, mutta toivottavasti ei viimeinen.

ii. Carmién's Glutton on upea rautiaankirjava ykkösellä kantakirjattu shetlanninponiori. Olen Gluttonia käyttänyt aikaisemmin omalle tammalle, mutta varsa myytiin kotoa pois. Olin erittäin iloinen, kun Huovilasta tuli orivarsa myyntiin Glutton varsan isänä. Pluto on standard kokoinen ja painottunut kisaamisessa kouluun sekä valjakkoon. Kummastakin lajista löytyy täydet sijoitukset alaisista kisoista. Pluto on kierrellyt myös näyttelyt ja sai tarvittavat sertit vain kolmesta näyttelystä VIR MVA Ch arvonimeen. Jälkeläisiä oriilla on kolme, oma kasvattimme Mayhem Knock N' Down, Brandon sekä Kultahuiskussa asuva Huovilan Kultavalakka. Uskon Gluttonin periyttäneen kaikille jälkeläisilleen hienoja piirteitä.

ie. Päivärinteen Bonita ihastuttaa upealla ulkonäöllään. Ruunikko standard kokoinen tamma on erittäin kaunis, minkä myös muut huomasivat. Poni nimittäin palkittiin näyttelyissä kerättyjen sertien haalimisen jälkeen VIR MVA Ch - tittelillä. Lisäksi Bonita on kantakirjattu kakkospalkinnolle. Tamma on painottunut kilpailemaan valjakkoa sekä koulua. Sijoituksia löytyy KRJ:n alaisista kisoista 46 ja VVJ:n alaisista 43. Jälkeläisiä Bonitalla on yhteensä kolme. Brandon on tietystikkin minulla, jonka lisäksi löytyy kaksi muuta jälkeläistä vuodelta 2015. Tammaa on kuvailtu luonteeltaan JP:n sanoin seuraavasti "Bonitalla on omanarvontuntoa enemmän kuin Englannin kuningattarella - mitään tämä tamma ei siis anna ilmaiseksi."

e. Kun näin ilmoituksen, että Yentel Sugar Lily oli tarjolla liisinkiin, ei minua voinut pidätellä mikään. Tiesin, että haluaisin tästä tammasta ehdottomasti varsan itselleni. Niin Lilli saapui meille ja pääsi romanttisille treffeille Brandonin kanssa. Pulla onkin Lillin ensimmäinen jälkeläinen. Lilli on kaunis kulomusta shetlanninponitamma, jolta löytyy kuitenkin pieniä puutteita rakenteesta. Se on kantakirjattu kolmospalkinnolle. Luonteeltaan tamma on ystävällinen ja kiltti, mutta välillä se jaksaa myös kujeilla. Tamman kanssa täytyykin olla ripaus huumorintajua. Lillin kanssa on kilpailtu valjakkoajossa sijoitukset täyteen. Lisäksi poni on päässyt kiertelemään ahkerasti VSN:n alaisia näyttelyitä. Menestys näissä näyttelyissä on ollut todella hyvää, kaikista on tullut vähintään RCH! Lillin suku on vanha ja hyvin mielenkiintoinen. Sieltä löytyy vanhoja tuttuja poneja, joista tykkään hirveästi mm. Cornflower´s Snow-Dinosaur.

Jälkeläiset

o. 00.00.2018 e. -

KilpailukalenteriNäyttelytulokset


KRJ Kouluratsastus - 0 sijoitusta


VVJ Valjakkoajo - 0 sijoitusta

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 02.07.2018

Lähdimme Pullan kanssa lyhkäiselle maastoreissulle, sillä halusin kasvattaa hieman suhdettani poniin. Välillä sillekkin jotain muuta puuhaa, kuin treenaaminen valjakossa ja koulussa. Alku sujuikin ihan mallikkaasti. Pulla käveli korvat hörössä eteenpäin ja tuntui nauttivan pikku seikkailusta. Ilma oli ihana, +20 astetta, pilvistä ja tuulta. Tämä tarkoitti sitä, ettei ollut ötököitä, mutta silti mukavan lämmin. Matkallamme metsikön halki vastaan tuli kuitenkin pieni puro, mikä meidän piti ylittää. Purossa ei edes ollut vettä ja tamman olisi vain pitänyt ottaa yksi hieman pidempi askel puron yli. Pulla kuitenkin päätti, että tämä on mahdotonta. Poni vei minua aivan 6-0! Yritin kovasti vääntää vastaan ja pysyä tomerana. Pulla on kuitenkin aivan mahdoton sille päälle sattuessaan. Tamma puri kuolaimeen ja notkealla u-käännöksellä lähti oksat kavioiden alla rytisten takaisin kohti tallia. Vasta tullessamme takaisin hiekkatielle sain ponin takaisin hallintaan. Pulla oli kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kiroten palasin takaisin tallille. Ponin kanssa pitäisi mennä kys. paikkaan apuvoimien kanssa seuraavan kerran, jotta paikasta päästäisiin yli ja poni ei pääsisi taas niskanpäälle.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 162 sanaa.


copyright Valyria Shetlands 2018 - webdesign © Cery
Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse