Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Rubydales RosannaVH20-017-0042Asuu - pihatossa
Tykkää - pölhöillä
Ei pidä - kärpäsistä

Rubydales Rosanna "Rosanna"
shetlanninponi, tamma
s. 17.04.2019, mustankirjava, 83cm

kasvattaja Stable Rubydale, GB
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: noviisi

4v. 17.11.2019   —   8v. 17.05.2020   —   4-vuotias

Rosanna on rasavilli mukula, eikä sen pölhöilylle voi kuin nauraa. Se ei siis tee mitään pahantahtoista tai vaarallisia juttuja, mutta on perusluonteeltaan melkö hömelö hassuttelija. Tamman bravuuri on ehdottomasti tarvaroiden heiluttelu suussa. Mitä vain se ottaa suuhun, on Rosannan mielestä kovin hauskaa heilutella ja viskellä niitä minne sattuu. Tamma on myös kova leikkimään mm. ämpäreillä. Tämän vuoksi sen ruokinnassa käytetään vaan matalia paksuja silikoniastioita, jotka eivät hajoa tamman käsittelyssä. Rosanan tykkää myös karkailla, eikä sitä pidättele mitkään aidat. Se puikahtaa väli mistä vain ja toisaalta menee lauta aitojen läpi. Onneksi tamma ei tee tätä kuitenkaan kovin usein ja karatessaan sen mielestä on vaan hauskaa vedellä muutama kierros pukkilaukkaa pisin pihaa, jonka jälkeen se jää kököttämään pihalle tai etsii jostain ruokaa syötäväksi. Rosanna tykkää myös esitellä ihmisille pölhöjä ilmeitä vääntelemällä suutaan. Tamma on myös kova haukottelemaan ja muutenkin juttelemaan, poni hörisee aina kuuluvasti ihmiselle mm. ruokaa tuodessa tai aamuisin kun joku kävelee ensimmäisenä pihaan.

Hoidettaessa Rosanna on pääsääntöisesti kiltti ja melko rauhallinen. Joskus se tosiaan sättää omiaan mm. varastamalla esineitä ja toisinaan se saattaa mutustella käytävän naruja tai repiä loimia telineistä ihan vaan huvin vuoksi. Tamma ei kuitenkaan muutoin sättää vaan seisoo paikoillaan, tykkää harjauksesta ja nostaa kaviot nätisti. Varustaessa se ei kiukuttele ollenkaan. Rosannalla on hyvät kaviot ja sillä ei ole koskaan ollut kenkiä, mutta vuoltaessa poni on kauniisti. Rosanna on ollut myös aina täysin terve ja eläinlääkärin on tarvinnut vain huoltaa hampaita sekä rokottaa neiti.

Ajaessa poni on todella reipas ja se miellellään tarjoaa ravia / laukkaa ihan omasta takaa. Malttaa kuitenkin kävelläkkin, eli ei ole mikään pikakiituri. Rosannan mielestä on kuitenkin parasta päästellä metsäautoteillä tai pellolla/kentällä. Rosanna on todella herkkä ajaa ja sille riittääkin ihan pienet ohjeistukset. Tarkkuuskokeissa saa olla erityisen tarkkana, sillä tamma herkästi liioittelee ohjausta ja saattaa näin ollen törmätä tötsiin, mikäli ajaja ei ole tarkkana. Toisaalta kun yhteistyö ponin kanssa onnistuu ja sen herkkyyteen on tottunut, on Rosannan kanssa mahdollista tiukimmatkin käännökset tarkasti ja tyylipuhtaasti. Koulukokeissa Rosanna on myös loistava. Koostaan huolimatta se kokoaa itseään ihan kohtalaisen hyvin ja liikkuu kauniisti eteen. Olemme saaneet paljon kehuja Rosannan työskentelystä. Kestävyyskokeetkin ovat OK, kunhan tamman kanssa harjoittelee ahkerasti. Joskus jotkut uudet esteet saavat Rosannan hetkeksi tolalleen ja se saattaa tarvita totuttelua uusiin asioihin ennen kuin ne sujuvat rennosti.

Sukutaulu

i. Rubydales Huckleberry
ruunikonkirjava, 78cm
evm
ii. Yronwood Skeleton
mustankirjava, 80cm
iii. Ivan v.d. Spik
rautiaankirjava, 83cm
iie. Hallandale Iris
mustankirjava, 89cm
ie. Shayla v.d. Fudensbaak
ruunivoikko, 75cm
iei. Rubydales Shannon
punarautias, 79cm
iee. Kerawell Penny
ruunivoikko, 76cm
e. Fairyhill Ice Fairy
musta, 80cm
evm
ei. Wintermill Asterix
mustanvoikko, 84cm
eii. Wintermill Axel
voikko, 90cm
eie. Be My Fantasy
mustankimo, 80cm
ee. Rosedall Dandelion
rautias mushroom, 86cm
eei. Tuiswinn James Bond
rautias mushroom, 95cm
eee. Rosie's Winnie
vaaleanrautias, 82cm

Jälkeläiset

VVJ Valjakkoajo - 4 sijoitusta

07.03.2020, Fellbury Stud, noviisi tarkkuuskoe yksilö, 6/40
09.03.2020, Fellbury Stud, noviisi tarkkuuskoe yksilö, 2/40
11.03.2020, Fellbury Stud, noviisi tarkkuuskoe yksilö, 2/40
22.03.2020, Fellbury Stud, noviisi tarkkuuskoe yksilö, 1/40


Näyttelytulokset & Saavutukset


Ensiarvostelu   —   2 Star Prospect pisteillä 872/1900

Päiväkirjamerkintä 00.00.2020

Kirjoittanut ja teksti sisältää 0 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi