Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Edenelle SamanthaVH11-017-0190Asuu -
Tykkää -
Ei pidä -

Edenelle Samantha "Samantha"
shetlanninponi, tamma
s. 15.09.2010, rautias, 99cm

kasvattaja Ellen M., Edenelle Ponies
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Valjakkopainote: noviisi

4v. 15.01.2011   —   8v. 15.01.2014   —   8-vuotias

Samantha on tosi ilkikurinen ja jekkuli ponitamma, jonka ulkonäöstä jo huomaa sen veikeän luonteen. Tammalla tuntuu olevan koko ajan pieni pilke silmäkulmassaan. Se nauttii hoitajan ja ratsastajan härnäämisestä. Muun muassa karsinasta karkaaminen, karkuun juokseminen ja leikkimielinen näykkiminen on Samanthan mielestä varsin hupaisaa puuhaa. Aina tämäkään tamma ei kuitenkaan jaksa olla sählä, vaan satunnaisesti Samanthan voi nähdä rauhallisena ja selvä järkisenä. Ne ihmiset, jotka eivät kestä ollenkaan huumoria ovat aivan vääriä ponin lähelle. Tamma kaipaakin vierelleen huumorintajuista ja hieman leikkisää tyyppiä, jonka kanssa poni voi rennosti harrastaa omaa kakaramaista luonnettaan. Jekkuilustaan huolimatta Samantha on kuitenkin todella ystävällinen poni. Jos se näykkäisee vahingossa hiukankin liian lujaa, näkyy ponin silmissä selkeästi häpeää itseään kohtaan.

Hoidettaessa poni kannattaa sitoa kiinni, jos sen metkuiluja ei jaksa katsella. Samanthan mielenterveydelle on kuitenkin tärkeää päästä hieman velmuilemaan hoitajalleen. Neiti mm. tykkää ottaa hoitajan hihasta kiinni, näykkäistä vähän pyllystä ja lähteä karsinasta livohkaan tilaisuuden tullen. Harjaamisesta poni nauttii täysin siemauksin. Kaikenlainen huomio onkin ponille erittäin tervetullutta. Se suorastaan hehkuu saatuaan muutaman taputuksen tai kehun itselleen. Jalat Samantha nostaa reippaasti ylös, mutta sen mielestä on hauskaa hieman nyppiä jalkaa hoitajan otteista. Pikkaisen ponia torumalla sen saa kuitenkin kuriin ja lopettamaan moisen turhan pelleilyn. Samantha on myös erittäin perso namuille. Se saattaa tutkia hoitajan taskut perusteellisesti ja loukkaantuukin, jos namusia ei ilmene mistään kolosta. Parhaiten tamman kanssa tulee toimeen, kun sille tökkää suuhun pienen herkkupalan. Samanthan kanssa kaikki erikoisetkin tapahtumat sujuvat hyvin. Pestäessä se tykkää hieman leikitellä hanasta tulevan veden kanssa, mutta muuten se kyllä nauttii pesusta ja puhtaaksi tulosta. Kengittäjää ja eläinlääkäriä poni saattaa normaaliin tapaansa härnätä, muttei kuitenkaan kiukuttele sen kummempia.

Ratsuna Samantha on vikkelä jaloistaan ja tekee mitä vain miellyttääkseen ratsastajaansa. Joskus poni saattaa kuitenkin innostuksissaan saada kaikenlaisia pukki hyppy kohtauksia, jolloin sen selässä onkin miltei mahdoton pysyä. Samantha ei kuitenkaan ole kovinkaan pitkälle koulutettu ratsastuksessa. Se on pääasiassa valjakko ja raviponi. Tamman kanssa on kuitenkin mukavaa silloin tällöin harjoitella kouluratsastuksen perusjuttuja, taikka hypätä matalia esteitä. Valjakossa Samantha on nöyrä ja osaava. Se suoriutuu vaikeankin tason ponivaljakosta joko parin kanssa tai ilman. Poni kuuntelee hyvin niin ääniapuja, ohjasotteita kuin piiskaakin. Erityisen loistava tämä tamma on koulukokeessa, sekä tarkkuuskokeessa. Ravurina Samantha on matkaa voittava askeleissaan ja erittäin kovakuntoinen tamma. Se juoksee helposti kärjessä vaikka koko matkan. Toisinaan hiiteillä poni saattaa kuitenkin vetää harjoittelun hieman ranttaliksi, sillä se ei välttämättä aina ihan jaksa täysillä keskittyä.

Kilpailuissa ponilla on loistavat kilpahermot. Jännittävä ajaja tai ratsastaja saa kuitenkin Samanthankin hieman hermostuneeksi. Tamma siis vain kokeneelle ja rauhalliselle viilipytylle kilpailukäyttöön. Samanthalla on loistava kilpailutahto. Se ei halua hävitä sitten millään, vaan vetää radoilla viimeiseen asti. Edes loukattuaan poni ei koskaan luovuta, vaan ravaa radan tuskissaan loppuun asti silkalla tahdonvoimalla. Näyttelykehissä poni on hieman tylsistynyt, mutta kuitenkin tekee parhaansa katsojien sekä tuomariston miellyttämiseen. Vaikka poni ei olekaan rakenteeltaan ehkä se parhain, on poni valloittava luonne ja älyttömän suloinen ulkonäöltään.

Sukutaulu

i. Rhiannon's Cannonball
mustankimo, 102cm
VIR MVA Ch, YLA2
ii. Tiit´s Remix
kimo, 101cm
ERJ-II, KTK-II
iii. Jokeri
musta, 103cm
YLA2
iie. Neuquen Amour Z
ruunikko, 98cm
ie. Tuuliviirin Proud Forever
kimo, 102cm kadonnut
iei. Quellë's Little Proud
105cm
VIR MVA Ch, KTK-I
iee. Tuuliviirin Ikuisuus
kimo, 99cm
e. Eleanor II
102cm kadonnut
ei. Gungbacks Dan
102cm
VIR MVA Ch, KTK I
eii. Gungbacks Willy
punarautias, 100cm
Champion, YLA2
eie. Danise v. Raad
musta, 103cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II, ERJ-II, YLA2
ee. Vadelmaveneen Alexandra
rautias, 102cm kadonnut
eei. T.L. Dancing Sméagol
rautiaankirjava, 104cm
eee. Bambino D
rautias, 97cm

Samantha on upeasta valjakko ja ravisuvusta. Erityisesti ponia ostaessani ihastuin sen isän, Cannonballin, hieman tuntemattomampaan mutta näyttävään sukuun. Emänpuolelta puolestaan löytyy runsaasti palkittuja ja tunnettuja nimiä, kuten CW Halifax. Tamman suvussa on siis yhdistetty niin vanhempaa ja ei niin tunnettua sukulinjaa, sekä myös tunnettuja nimiä.

i. Samanthan isä, Rhiannon's Cannonball, on hyvin palkittu valjakko ja raviponi. Kapuksi kutsuttu herra on Edenelle Poniesin omistuksessa oleva ori, jonka on kasvattanut Kira. Kapu on väriltään upea mustankimo ja säkää ponilta löytyy 102 senttimetriä. Se on kokenut elämänsä aikana jo useita upeita voittoja kilpakentillä. Rakenteeltaan Kapu on todella upea ja näyttävä. Se on kiertänyt NJ:n alaisia näyttelyitä voitokkaasti, useita sertejä keräillen. Ori onkin palkittu VIR MVA Ch - palkinnolla. Lisäksi ori on näytetty yleislaatuarvostelussa, jossa se nappasi itselleen kakkos palkinnon. Ori on kilpaillut runsaasti raveissa ja voittosummaa löytyy päälle 800 virtuaalieuroa. Kapun kanssa on myöskin kokeiltu montea, jossa siinäkin menestys ollut mukavaa. Montesta löytyy voittoja päälle 600 virtuaalieuroa. Valjakossa ori on puolestaan kilpaillut VVJ:nkin alaisissa kilpailuissa. Sijoituksia löytyy kolme kappaletta.

ii. Isänisä on upea Tiit´s Remix joka on valloittanut estekentät pettämättömällä hyppytaktiikallaan. Ori on jo valitettavasti menehtynyt, mutta on vieläkin monien muistoissa. Väriltään Remiksi kutsuttu ori oli hieman Kapua vaaleampi, kimo. Säkää orilta löytyi 101 senttimetiä. Herran kanssa kilpailtiin aktiivisesti niin näyttelyissä kuin esteidenkin puolella. Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista löytyi 10 kappaletta. Ori palkittiinkin ERJ II palkinnolla. Lisäksi Remi oli myös kantakirjattu II palkinnolle. Herran kanssa kilpailtiin myös satunnaisesti VVJ:n ja KRJ:n alaisissa kilpailuissa. Remin isä on upea Jokeri (YLA2) ja emä Neuquen amour Z.

ie. Isänemä Tuuliviirin Proud Forever oli Kiran omistama yleistamma. Väriltään Eveksi kutsuttu poni oli kimo. Säkää siltä löytyi 102 senttimetriä. Even kilpaura jäi koulun, esteiden sekä kentän kilpailemiseen. Se ei sinänsä menestynyt mitenkään erityisen hyvin, mutta oli loistava emä ja periyttikin hyviä piirteitä jälkeläisilleen. Siltä löytyykin kolme menestynyttä ja hienoa varsaa, joista etenkin Cannonball on näyttänyt taitonsa kilpakentillä. Eveltä löytyi muutama sijoitus kilpailemistaan lajeista. Tamman isä oli Quellë´s Little Proud ja emänä toimi Tuuliviirin Ikuisuus.

e. Samanthan emä on kauniin rautias Eleanor II. Tamma on Kya's Showhorses:in kasvattama poni, josta neiti kuitenkin myytiin Edenelle Poniesiin Ellenin omistukseen. Säkää ponilta löytyy 102 senttimetriä. Sulhonsa Kapun tapaan myös Eleanor on ravi ja valjakkoponi. Nuoren ikänsä vuoksi ponilla ei kuitenkaan olla kilpailtu vielä hirveästi. Menestys kuitenkin kummassakin lajissa on nyt jo ollut suhteellisen kovaa. Raveista voittosumma on päälle 600 virtuaalieuroa näin nopeasti laskettuna. VVJ:n alaisista kilpailuista sijoituksia löytyy seitsemän kappaletta. Tamman ura on siis vielä kesken ja se nähdäänkin varmasti vielä kilpailemassa monia vuosia.

ei. Emänisä Gungbacks Dan on upeaakin upeampi näyttelyponi, jonka on kasvattanut Keinumäki. Ori on ilmeisesti jo menehtynyt. Koko elämänsä se vietti kasvattajansa, Kyan, omistuksessa. Dan kierteli ahkerasti näyttelykehiä. Se nappasi useita sertejä NJ:n alaisista näyttelyistä ja palkittiinkin VIR MVA Ch - arvonimellä. Lisäksi Dan on kantakirjattu I palkinnolle! Näytä I palkittuja kantakirjaoreja virtuaalimaailmasta löytyy harvoja. Orin kanssa kilpailtiin aktiivisesti niin ERJ:n, KRJ:n kuin VVJ:nkin alaisissa kilpailuissa. Sijoituksia siltä löytyy seuraavasti: ERJ 12 kpl, KRJ 33 kpl ja VVJ 7 kpl. Jälkeläisiä orilta löytyy kolmisen kappaletta. Danin isä on Gungbacks Willy (Ch, YLA-2) ja emä Danise v. Raad ( VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II, ERJ-II, YLA-2).

ee. Emänemä Vadelmaveneen Alexandra puolestaan on vanhan shetusiittolan, Vadelmaveneen, kasvatti. Alluksi kutsuttu poni on vieläkin elossa Kya's Showhorses:in hoivissa. Tamma on väriltään rautias ja säkää ponilta löytyy 100 senttimetriä. Sen kanssa on kilpailtu valjakkoajoa sekä näyttelyitä, tosin ei kovin aktiivisesti. Näyttelyssä menestys on jäänyt KUMA:aan ja JS:ään. Valjakosta sijoituksia löytyy kaksi. Lisäksi ponin kanssa on kokeiltu koulua. Jälkeläisiä tammalta löytyy kolme. Sen isä on T.L. Dancing Sméagol ja emä Bambino D.

Jälkeläiset

ei vielä jälkeläisiä

VVJ Valjakkoajo - 0 sijoitusta


Näyttelytulokset & Saavutukset


Ensiarvostelu   —   3 Star Prospect pisteillä 0/00


Päiväkirjamerkintä 07.01.2011

Vekkuli ponitamma saapui tänään Härdelliin. Samantha tutustui innokkaana tallin muihin asukkaisiin ja on jo nyt löytänyt itselleen uusia kavereita! Olen itse tullut tamman kanssa todella hyvin toimeen. Tänään tamma on saanut rauhallisesti toipua pitkästä matkasta Härdelliin. Pian aloitamme kuitenkin ravitreenit sekä valjakkoajo harjoitukset. Olen nyt jo aivan ihastunut tähän suloiseen tammaan - meistä tulee varmasti ihan parhaat kaverit. Tulevaisuus näyttää siis todella lupaavalta!

Kirjoittanut omistaja ja teksti sisältää 62 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi