Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse


Tiger Steps Dei

Champion, KTK-II, VVJ-I, SHLA-II


VH17-017-0294
SPC-MR2-2114

Asuu - isossa tallissa
Tykkää - maastoilla
Ei pidä - eläinlääkäristä

Tiger Steps Dei "Stella"
shetlanninponi, tamma
s. 29.10.2016, musta, 101cm

kasvattaja Virtuaalitalli Dei (DEI0124)
omistaja EmmiN. (VRL-03385)

Koulu- ja valjakkopainote: Helppo C, vaativa

4v. 29.02.2017   —   8v. 29.10.2017   —   25-vuotias

Näin Stellan myynti-ilmoituksen netissä, enkä malttanut olla ottamatta yhteyttä Leandraan. Kävin tutustumassa nuoreen neitokaiseen ja kaupat syntyivätkin hyvin äkkiä. Kaunis musta ponitamma ihastutti liikkeillään sekä luonteellaan. Pian poni kuskattiinkin Härdelliin ja meidän yhteiselo sai alkunsa. Aluksi Stella oli hyvin epäluuloinen kaikkia kohtaan - niin ihmisiä kuin hevosiakin. Tammalle annettiin kuitenkin reippaasti aikaa tutustumiseen ja nykyään neiti onkin talliporukkaa sulostuttava halinalle. Vieraita ihmisiä ja poneja tamma vierastaa edelleenkin, mutta kun ponin luottamuksen ansaistee on se kaiken vaivan arvoista.

Kun Stella kuulee ääneni kävellessäni sen tarhan ohi kajauttaa tamma iloisen tervehdyksen. Ystävällinen Stella on aina iloisena portilla vastassa ja lähtisi mielellään mukaan niin talliin kuin töihinkin. Mutta minä olenkin jo tamman luottamuksen ansainnut. Vieraille ihmisille tamma ei anna tarhasta millään kiinni vaan juoksentelee pisin tarhaa stressaantuneena. Stellalla menee oma aikansa ystävystyä uusiin ihmisiin. Tamma onkin enemmänkin yhden ihmisen poni. Tallityöntekijäni se on kuitenkin hyväksynyt, eikä heidänkään tarvitse enää metsästää tammaa tarhasta tuntitolkulla. Silti Stella on eniten kiintynyt minuun. Stella on kuin uskollinen vahtikoira, eikä päästä minua silmistään hetkeksikään. Hoitotilanteissa tamma on todella ystävällinen ja kerjää jatkuvasti huomiota osakseen. Se seisoo nätisti paikallaan ja rakastaa pitkiä harjailutuokioita. Kengittäjää ja eläinlääkäriä Stella vierastaa ja isompiin toimenpiteisiin se onkin pitänyt aina rauhoittaa. Normaali kengitys ja vuoleminen sujuu kuitenkin ilman rauhoittamistakin. Tarhassa Stella ei viihdy yksin, vaan sillä pitää aina olla kaveri vierellä. Tamma vierastaa kuitenkin uusia hevostuttavuuksiakin, joten ponilla tulee aina olla sama tuttu ja turvallinen kaveri. Turhia vaihtoja pyritäänkin välttämään.

Stellalla on aina ollut potentiaalia enemmän valjakkopuolelle, mutta saatiin siitä koulutettua kohtalainen kouluponikin. Koulutustasoltaan poni ei kuitenkaan Helppo C ohjelmia pidemmälle päässyt. Ratsuna Stella on hyvin yritteliäs ja se haluaa miellyttää ratsastajaansa. Stella tuntuisi menevän vaikka kippuralle jos siltä sitä vaan pyytäisi, mutta valitettavasti tämä pieni shetlanninponi ei rakenteensa puolesta pysty hienoihin piruetteihin. Tamman kanssa on kuitenkin mielekästä harrastaa, koska se on aina iloinen sekä antaa varmasti kaikkensa. Toki kouluratsastuksen lisäksi harrastamme selästä käsin paljon muutakin. Maastoilu on Stellan mielestä ehdottomasti yksi elämän parhaimpia asioita! Herkkä poni saattaa kuitenkin esimerkiksi kovalla tuulella olla jännittynyt ja se saattaa äkkinäisesti säikähtää esimerkiksi rätiseviä pressuja. Stella ei kuitenkaan koskaan halua mitään pahaa eikä se ärsyttävästi pelleile tai yritä ryöstäytyä ratsastajan käsistä.

Valjakkoajossa Stella on huomattavasti parempi mitä kouluratsastuksen puolella. Tamman ehdoton bravuuri on tarkkuuskokeet, jossa se suorastaan loistaa. Stella seuraa tarkasti ohjastajan käskyjä, mutta tamma omaa myös maalaisjärkeä ja saattaa korjata automaattisesti ajajan virheitä, mikäli sellaisia pääsee sattumaan. Stellalla on miellyttävät ja kauniit askellajit, joista se on saanut hurjasti kehuja mm. kilpatuomareilta sekä muilta poni-ihmisiltä. Tamma suorittaa hienosti myös koulukokeet. Kestävyydessä poni on heikoimmillaan, sillä Stellaa hieman jännittää kummalliset esteet. Tutun ja turvallisen ajajan kanssa jännittävistäkin tilanteista on kuitenkin selvitty kunnialla luokan loppuun saakka.

Nuorella iällä Stellan kanssa oli hyvin epävarmaa kilpailla. Tamma oli jännityksestä jäykkä eikä se nauttinut olostaan vieraalla maaperällä kovassa hälinässä. Iän karttuessa poni oppi kuitenkin rentoutumaan ja se alkoi keskittymään olennaiseen. Tamma saattaa vieläkin säpsyä kovin jännittävän tilanteen äärellä, mutta pääasiassa se on rento ja keskittyy pitämään kanssani mukavaa päivää. Stellan mielestä ei ole mitään parempaa kuin hurjat kehut, palkkarapsutukset sekä porkkananpalat hyvin menneen luokkasuorituksen jälkeen. Poni tietää tällöin olevansa tärkeä ja tehneensä hyvää työtä. Stellaa ei koskaan voikaan kehua liikaa! Tämä tulee muistaa niin kilpailuissa kuin ihan kotosallakin.


Sukutaulu

i. Bragi
rautias, 102cm
KTK-III
ii. Blaza's Soarin
rautiaankirjava, 98cm
VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Retained Asset
iie. Admiral Fairy Flight
ie. Zazami Love Potion
rautiaankirjava, 104cm
KTK-III
iei. Eternal Charm de Louville
iee. Azabell Loveletter
e. Tigress Dei
musta, 99cm
KTK-III, SHLA-I
ei. Nani
musta, 103cm
VIR MVA Ch, KTK-III
eii. Mortier II
eie. Sylvie v.d. Grim
ee. Tsaminamina v.d. Zambo
musta, 95cm
VIR MVA Ch, KTK-II
eei. Valdes Vreo
eee. Samina

i. Bragi asustelee Virtuaalitalli Deissä Leandran omistuksessa. Oriin on kasvattanut jo lopettaneen Cresendon omistaja Suvi. Bragi on hyväluonteinen rautias 102 senttimetriä korkea komistus. Mikään rakennekukkanen ori ei ole ja se onkin jäänyt kantakirjassa vain kolmannelle palkinnolle, joten parantamisen varaa olisi. Nämä virheet voidaan kuitenkin antaa anteeksi, sillä oriilla on monia muita jalostusoriille tärkeitä ominaisuuksia. Bragi on kilpaillut menestyksekkään uran valjakkoajossa sijoittuen yhteensä huimat 65 kertaa. Jälkeläisiä ori on jättänyt maailmaan Stellan lisäksi yhden orin.

ii. Blaza's Soarin saapui Blaza's Shetlandsista Isosta-Britanniasta täyttämään Cresendossa yhden karsinapaikan. Tämä rautiaankirjava 98 senttinen oripoika kilpaili menestyksekkään uran kouluratsastuksessa sijoittuen yhteensä 33 kertaa alaisissa kilpailuissa. Kouluratsastuksen lisäksi Soarin kanssa kierreltiin näyttelykehissä. Orille saatiinkin lopulta anottua VIR MVA Ch - arvonimi ja se kantakirjattiin hienosti II-palkinnolle. Jälkeläisiä oriilla on kaksi kappaletta, joista Bragi on ainut joka on jatkanut sukuaan.

ie. Zazami Love Potion rautiaankirjava 104 senttinen kaunokainen hämää ystävällisellä ulkonäöllään, sillä kuoren alta paljastuu sähäkkä ponineitokainen. Zazalla on kilpailtu kouluratsastusta hieman yli 20 sijoituksen verran tasolla Helppo B. Kokeiltiin tamman kanssa esteratsastustakin, mutta poni ei ollut siinä ihan parhaimmillaan. Pääsi se silti yksissä ERJ kilpailuissa neljännelle sijalle. Zaza kahmaisi myös NJ näyttelyistä itselleen yhden irtoSERTin, jonka ansiosta neitokaisesta tuli kantakirjakelpoinen. Poni kantakirjattiin lopulta kolmospalkinnolle. Jälkeläisiä Zazalla on ainoastaan yksi - hieno oripoika Bragi.

e. Tigress Dei on kolmospalkinnolle kantakirjattu musta shetlanninponitamma, joka on luonteeltaan varsin näkymätön. Mutkaton poni on helppo hoitaa kaikissa tilanteissa, muttei se järin jää ihmisten mieleen. Tikrun kanssa kilpailtiin valjakkoajossa vaativissa luokissa yhteensä 60 sijoituksen verran. Pieni poni oli aikanaan suorastaan voittamaton kyseisessä lajissa. Nyttemmin neiti on jo eläkkeellä. Shetlanninponilaatuarvostelussakin tamman kanssa on pyörähdetty josta kotiin tuotiin komeasti ykköspalkinto. Jalostukseen Tikrua on käytetty maltilla, mutta kolme suloista varsaa se on maailmaan putkauttanut.

ei. Nani menehtyi 25-vuoden iässä. Ori eli kuitenkin menestyksekkään ja onnellisen elämän Leandran hoivissa Virtuaalitalli Deissä. Musta 103 senttinen ori kilpaili valjakkoajossa sijoittuen yhteensä 40 kertaa. Ori kilpaili vaativalla tasolla pääasiassa pariluokissa. Lisäksi Nani menestyi myös näyttelykehissä ja se saavuttikin VIR MVA Ch - tittelin. Kantakirjatilaisuudessa ori jäi kuitenkin vain kolmospalkinnolle. Jälkeläisiä oriilla on huimat yhdeksän. Tässä joukossa on useampia palkittuja ja siitoskäytössä aktiivisesti mukana olleita yksilöitä.

ee. Tsaminamina v.d. Zambo ihastutti ihmisiä kauniilla ulkonäöllään. Tamman ystävällisiä silmiä ei voinut kuin ihastella. Oli ponissa muutakin hyvää kuin ulkonäkö - tamma nipittäin pärjäsi hienosti valjakkoajossa ja se sijoittuikin useita kymmeniä kertoja. Näyttelymenestys oli hurjaa ja tammalta löytyy useita BIS-sijoituksia NJ:n alaisista näyttelyistä. Tsaminamina palkittiinkin lopulta VIR MVA Ch - arvonimellä sekä kantakirjattiin kakkospalkinnolle. Tammalla on yhteensä viisi jälkeläistä. Poni vaikuttaa edelleenkin paljon shetlanninponien suvuissa mm. Je Suis Prest Dein jälkeläisten kautta.

Jälkeläiset

Stellasta on mahdollista saada tilausvarsoja.

t. Valyrian Tsagina 01.04.2018 i. Mayhem Gardex Champion, KTK-II

Kilpailumenestys

Kantakirjatilaisuus 28.08.2017   —   19 + 17 + 17 + 17 = 70p. - KTK-II

VVJ Laatuarvostelu 30.04.2019   —   7,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102,5p. VVJ-I

SHLA Tilaisuus 20.06.2019   —   14 + 16 + 30 + 20 + 27 + 13 = 120p. SHLA-II


Näyttelytulokset

Champion - arvonimi myönnetty 01.02.2018

07.07.2017, NJ-näyttelyt, Härdelli, 4/11 irtoSERT (pt. Kati)
30.07.2017, NJ-näyttelyt, Hurmeen Kisakeskus, irtoSERT (pt. Jannica)
23.01.2018, NJ-näyttelyt, Maybeck Stud, 5/10 irtoSERT (pt. Lissu T.)

VVJ Valjakkoajo - 45 sijoitusta

01.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
06.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
06.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 4/30
09.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
11.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 4/30
12.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 4/30
14.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 2/30
18.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 2/30
18.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
04.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
07.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 4/30
07.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 1/30
09.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
13.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 2/30
16.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 1/30
18.07.2017, Koistila, vaativa koulukoe, 3/30
18.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
19.07.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 5/30
19.07.2017, Ros Cirein, vaativa tarkkuuskoe, 2/30
24.07.2017, Ros Cirein, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
29.07.2017, Ros Cirein, vaativa tarkkuuskoe, 4/30
15.08.2017, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 4/30
18.08.2017, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 4/30
27.08.2017, Mörkövaara, vaativa tarkkuuskoe, 1/30
12.08.2017, Escorant Trak., vaativa tarkkuuskoe, 1/30
15.08.2017, Escorant Trak., vaativa tarkkuuskoe, 4/30
24.07.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 5/40
30.07.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 4/40
02.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 3/40
05.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 5/40
09.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 1/40
11.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 6/40
14.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 4/40
17.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 3/40
19.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 3/40
22.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 3/40
28.08.2017, Wyat Shetlands, vaativa yhdistetty, 2/40
01.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/22
03.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 4/22
05.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/22
06.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 2/22
09.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/22
10.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 3/22
16.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 3/22
19.08.2017, Koistila, vaativa tarkkuuskoe, 1/22

KRJ Kouluratsastus - 45 sijoitusta

07.07.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
11.07.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
13.07.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
14.07.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
23.07.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
29.07.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
11.07.2017, Fiktio, Helppo C, 5/38
14.07.2017, Fiktio, Helppo C, 1/38
15.07.2017, Fiktio, Helppo C, 6/38
28.08.2017, Fiktio, Helppo C, 4/40
29.08.2017, Fiktio, Helppo C, 5/40
30.08.2017, Fiktio, Helppo C, 2/40
24.08.2017, Ros Cirein, Helppo C, 5/30
28.08.2017, Ros Cirein, Helppo C, 2/30
15.09.2017, Fiktio, Helppo C, 6/40
18.09.2017, Fiktio, Helppo C, 6/40
19.09.2017, Fiktio, Helppo C, 4/40
07.09.2017, Koistila, Helppo C, 2/30
13.09.2017, Koistila, Helppo C, 4/30
19.09.2017, Koistila, Helppo C, 3/30
26.09.2017, Koistila, Helppo C, 3/30
01.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
02.09.2017, Härdelli, Helppo C, 2/30
05.09.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
07.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
08.09.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
11.09.2017, Härdelli, Helppo C, 4/30
14.09.2017, Härdelli, Helppo C, 1/30
22.09.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
25.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
26.09.2017, Härdelli, Helppo C, 3/30
27.09.2017, Härdelli, Helppo C, 5/30
04.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 5/30
07.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 4/27
08.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 5/30
10.08.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 4/27
21.08.2017, Fiktio, Helppo C, 5/40
02.09.2017, Fiktio, Helppo C, 3/38
03.09.2017, Fiktio, Helppo C, 2/40
22.08.2017, Maanan Suomenhevoset, Helppo C, 1/30
24.08.2017, Maanan Suomenhevoset, Helppo C, 5/30
16.09.2017, Fiktio, Helppo C, 4/38
01.09.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 5/30
02.09.2017, Mitar Warmbloods, Helppo C, 5/30
01.09.2017, Rósgarður, Helppo C, 1/22

Päiväkirjamerkintä 26.11.2017

Varsinais-Suomen talvi on aina yhtä synkkää ja märkää. Viime yönä oli satanut liki kymmenen senttimetriä lunta, mutta aamulla asteet oli plussalla ja näin ollen lumi oli muuttunut ällöttävän märäksi. Tiet olivat loskan peitossa. Sään aiheuttama ankea fiilis oli suorastaan lamaanuttava. Päätin piristää itseäni ja lähteä Stellan kanssa maneesiin pitämään hauskaa. En jaksaisi tehdä mitään sen kummallisempia hikitreenejä tänään, joten mentäisiin ihan vain köpöttely linjalla.

Kello oli vasta aamuvarhainen, eivätkä ponit olleet vielä pihalla. Heitin Stellalle pienen kasan heinää ja vietin seuraavan tunteroisen takittaen, tarhaillen ja ruokkien muita Härdellin asukkaita. Toki tallityöntekijät auttoivat, en olisi muutoin selviytynyt aamupuuhista vain tunnissa. Hikisenä talsin takaisin Stellan karsinan eteen ja otin ponin käytävälle harjattavaksi. Stella hamusi ystävällisesti takinhelmaani ja kerjäsi huomiota osakseen. Halailin ja paijailin sitä jonkun tovin, kunnes keskityin jälleen harjaamiseen sekä kavioiden puhdistamiseen. Lopulta hain tamman suitset ja puin ne sen päälle. Satulaa en tällä kertaa ottaisi ollenkaan mukaan. Valutin ohjat kaulanyli ja lähdin talsimaan kohti maneesia. Kentällä ei tässä kelissä viitsisi millään hömpötellä. Epäilen ettei Stellakaan arvostaisi loskassa tarpomista...

Maneesissa punnersin ponin kyytiin. Sehän nyt ei tietysti kovin vaikeaa ollut, kun kyseessä on metrinkorkuinen poni. Annoin tamman kävellä kaviouralla pitkin ohjin. Musiikki soi radiosta ja ajauduin omiin ajatuksiini. Lopulta huomasin ponin seikkailevan keskellä kenttää pää maata nuohoen tutkiskellen mielenkiintoisia hajuja. Kokosin ohjat ja aloin käynnissä tekemään piskuisia voltteja sekä pohkeenväistöä. Stella kokosi itsensä välittömästi ja alkoi ahkerasti tuumasta toimeen. Tammahan on oikea työmyyrä ja tekee ratsastajan eteen mitä vain. Hetkenkuluttua pyysin ponia siirtymään raville. Hölkkäsimme rennosti maneesissa tehden välillä ympyröitä. Stella pärski nauttien työnteosta. Viimeiseksi otettiin laukkaa, mutten jaksanut enää vääntää mitään ylimääräistä. Annoin ponin irrotella kovemmassa vauhdissa. Stella päästi jopa pikkuisen ilopukin ja kiisi onneissaan eteenpäin. Poni hillitsi vauhtia kuitenkin heti, kun pyysin sitä siirtymään ravin kautta käynnille. Kehuin tammaa vuolaasti ja rapsuttelin sitä kaulasta. Lopulta nousin kyydistä pois ja lähdimme kipittämään loskakadojen läpi takaisin talliin. Stella sai jäädä hetkeksi talliin lämmittelemään fleeceloimi yllään, ennen kuin vein sen tarhaan. Heitin ylimääräiset kasat heinää tarhaan, koska Stella oli saanut aamulla melko naftisti heinää. Kivennäiset ja muut mömmöt poni saisi vasta illalla.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 340 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Päiväkirjamerkintä 03.12.2017

Vihdoin meillekkin tuli lunta! Yöllä oli satanut kunnon hanki ja nautin aamulla kahvia hörppiessäni ikkunasta näkyvästä maisemasta. Tänään olisi loistava päivä kunnon lumihankitreenille! Minulla oli vapaapäivä tallihommista, jotenka en joutunut tarhailemaan ja ruokkimaan tallin asukeita. Kymmenen paikkeilla suuntasin hakemaan Stellaa tarhasta. Poni oli syönyt aamuruokansa jo aikoja sitten, jotenka neidin ei tarvitsisi lähteä treenaamaan täydellä mahalla. Se oli muutaman tunnin saanut jo sulatella eväitään. Talutin tamman talliin sisälle, jossa aloin sukimaan olemattomia pölyjä pois sen karvalta. Kavioistakaan ei löytynyt sisältöä, vaan ne olivat hyvinkin puhtaat. Pakkasta oli sen verran, ettei tilsojakaan päässyt kerääntymään. Heitin neidille niskaan satulan sekä suitset ja talutin mustan ponin tallin pihalle, jossa hyppäsin sen kyytiin.

Päätin lähteä vähän kauemmas pellolle, enkä heti tallin viereisille. Stella käveli reippaasti eteenpäin ja itse nautin lumisesta maisemasta ponin tasaisissa askelissa keikkuen. Suuntasimme pellolle, joka oli n. 700 metrin päässä tallilta. Perille päästyämme hyppäsimme lumisen ojan ylitse, sillä en jaksanut lähteä kiertämään ylityspaikalle saakka. Stella totteli komennusta hienosti ja hyppäsi kauniissa kaaressa ojan ylitse. Pellolla pyysin Stellan raville ja jäimme toiseen päätyyn ravailemaan ympyrälle. Pienet jalat upposivat syvälle hankeen, joten poni joutui ihan tosissaan tekemään töitä edetäkseen. Tahti pysyi silti koko ajan reippaana, eikä poni hyytynyt laisinkaan. Lopulta annoin sen hetken hengähtää ja kävelimme hankeen syntyneessä urassa muutaman kierroksen. Kun ponin puuhkutus tasaantui pyysin sitä laukalle ja siirryimme pellolla uuteen hankiseen paikkaan, jotta poni joutuisi tekemään töitä kunnolla. Jo syntyneessä urassa laukkaaminen ei olisi enää yhtä haasteellista. Kun olin tyytyväinen ponin laukkatyöskentelyyn laskin vauhdin takaisin käynnille. Olisi aika suunnata kotiin!

Jälleen ylitimme peltoa ympäröivän ojan ja Stella hyppäsi hienosti kompuroimatta ylitse. Koko tallille vievän matkan ajan Stella käveli pää melkein maata laahaten matelevaa käyntiä. Poni oli läpimärkä hiestä ja selvästi tehnyt töitä kunnolla. Hyvää kunnonkohotusta! Poni kilpailee enää vain SPC:ssä satunnaisesti, joten neidin kunto on päässyt koulu- ja valjakkouran jälkeen hieman rapistumaan. Tämä teki meille kummallekin erittäin hyvää. Olin itsekin paksun takkini alla aivan läpimärkä. Talliin päästyämme riisuin neidin pikaisesti varusteista ja sipaisin hieman harjalla. Heitin sille äkkiä pari kuivatusloimea niskaan ja vein neidin kuivattelemaan talliin. Siivoilin varusteita pois ja lakaisin käytävän jäljiltäni. Kymmenen minuutin jälkeen loimet olivat jo märkiä, joten vaihdoin sille vielä uuden kuivan loimen päälle. Stella saisi kuivua jonkun aikaa tallissa, ennen kuin veisin sen takaisin pihalle syömään päiväheiniään.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 372 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi

Päiväkirjamerkintä 23.05.2018

Tänään oli se päivä, kun suurin osa Valyrian Shetlandsin poneista pääsivät vihdoin laitumelle! Poneja ollaan totutettu vihreään ahkerasti jo etukäteen, jotta vältyttäisiin mahojen kipeytymisiltä. Ilma oli lämmennyt parin viikon aikana hurjasti, minkä vuoksi laitumet olivat suorastaan räjähtäneet käsiin. Vihreä kasvillisuus oli jo todella pitkää ja mehukasta. Ponit laitettiin viiteen eri laitumeen - kolme tammalaumaa ja kaksi orilaumaa. Lisäksi pihapiirissä oli muutamia isompia nurmitarhoja, joihin osa poneista pääsi yksinään viettämään kesää.

Krisse pääsi laiduntamaan isoimpaan tammalaumaamme, johon kuului Krissen lisäksi Cedina, Beretta, Shalya, Mytty, Karu, Stella, Haamu ja Dumle. Kaikki ponit olivat jo tuttuja toisilleen, sillä osa poneista tarhaa keskenään ja osa asuu pihatossa. Kaikki olivat melko sosiaalisia ja ystävällisiä poneja. Tiesin siis jo valmiiksi, ettei näiden kesken tulisi minkäänlaisia ongelmia. Jackson, Ira ja Henrietta tulivat auttamaan minua tammojen siirrossa. Jokainen poni tarkistettiin tallissa, jotta tiedettiin niiden olevan varmasti kunnossa. Mittasimme kuumeen, tarkistimme kaviot ja päällisin puolin koko ponin. Kun kaikki näytti olevan kunnossa, oli aika lähteä viemään poneja. Minulla oli kädessä kolme ponia, kaikilla muilla kaksi. Laitumelle oli matkaa noin kilometrin verran, joten saimme hieman kävellä. Matka taittui kuitenkin nopeasti. Krisse hieman tanssahteli otteessani innostuksesta, mutta pysyi kuitenkin hyvin hallittavissa. Shalya ja Mytty raahautuivat Iran kanssa perässä, eikä poneilla tuntunut olevan mikään kiire. Mitkä laiskimukset! Haamua ja Dumlea selkeästi harmitti ötökät ja ne kiukuttelivat Jacksonille. Haamu yritti välillä näykkiä ja Dumle viskoi päätään turhautuneena.

Pian laidun oli edessämme. Menin portista sisään ensin ja odotin, että kaikki pääsivät laitumelle sisälle. Pistin portin kiinni ja menin hyvän matkan päähän muista poneista. Kaikki yhtä aikaa päästimme poneista irti. Kohta neitokaiset sinkosivatkin matkaan kuin pieru saharaan. Värikirjo pieniä shetlanninponien pyllyjä vilisi silmissäni. Ne juoksivat eteenpäin kuin niillä olisi tuli jalkojen alla. Naureskelin ponien menoa. Kärjessä viiletti nuorin tammamme, Karu. Sillä oli selkeästi eniten menohalua ja poni kajauttelikin melkoisia pukkeja ilmoille. Stella härkki hieman muita ja näykki niitä kyljistä, mutta ihme kyllä ketään muista poneista ei hermostunut neidin hölmöilylle. Beretta väsyi juoksemiseen ensimmäisenä. Se asettui aloilleen ja alkoi mutustaa vihreää. Välillä muiden juostessa ohi poni liittyi vielä hetkeksi mukaan muutaman raviaskeleen verran, kunnes se taas stoppasi takaisin syömään. Juokseminen loppui noin vartin jälkeen ja kaikki rentoutuivat syömään. Cedina, Shalya, Karu ja Haamu olivat kaikki aivan hiestä märkiä, muut säilyivät suht kuivina. Onneksi kesä kuitenkin kuivattaa! Laskin tammojen riimut ja narut laatikon alle, jossa ne olisivat suojassa mahdollisilta vesisateilta ja lähdimme porukalla kävelemään takaisin kohti tallia.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 389 sanaa.

Klikkaa otsikkoa sulkeaksesi