Valyrian Calcifer

(Champion), KTK-II

Nimi Valyrian Calcifer Syntymäaika 02.06.2019 (11-vuotias)
Rotu minishetlanninponi Sukupuoli ori
Väri & Säkä voikko, 82cm Rekisterinumero VH19-017-0263
Painotus valjakkopainotus Koulutustaso noviisi
Omistaja EmmiN. VRL-03385 Kasvattaja EmmiN. VRL-03385

Champion

anottu

KTK-II | 20.06.2019

19 + 19 + 19 + 19 = 76p.

Kalkki on hyvin leikkisä ja lapsenmielinen miniori, jonka sydän on puhdasta kultaa. Ori on varsinainen hassuttelija ja saattaa mm. roikkua hampailla hihassasi hölmöillessään. Lapsien käsiin tästä ponista ei siis ole, vaikka se äärimmäisen kiltti onkin. Aikuisilla ja jo kokeneemmilla nuorilla ei oriin käsittelyssä ongelmia ole. Kalkki on kaikenkaikkiaan todella sosiaalinen ja se viihtyy niin ihmisten kuin muiden ponienkin kanssa. Asustaa pihatossa muutaman muun miniorin kanssa ja laumassa on hyvin järkevä sekä rauhallinen tunnelma. Toki pojat leikkivät usein, mutta mitään sikailua ei ole koskaan ilmennyt.

Hoitaa poni on helppo, vaikka se välillä sättääkin omiaan. Taluttaessa saattaa välillä innostua pierupukittelemaan, mutta ori on hyvin kevyt ja pysähtyy kyllä saman tien kun riimunnaru loppuu. Kaatumisvaaraa ei siis ole, eikä poni karkuunkaan lähde. Käytävällä ollessaan Kalkki saattaa hieman sätätä varusteiden kanssa - se saattaa esim. repiä loimen pois karsinan ovesta ja tallata sen jalkoihinsa tai potkia harjakorin kumoon. Nämä ovat kuitenkin pieniä viattomia kepposia, eikä Kalkki esimerkiksi tuhoa repimiään loimia. Ainoa asia missä Kalkki on hankala - kengitys. Ori ei sitä pelkää missään nimessä, sillä on vaan jokin syvä ärsytystila koko toimenpidettä kohtaan. Kalkki nyppii jalkojaan hyvin ärsyttävästi ja kengittäjällä onkin monesti hermot piukoilla ponin kanssa. Onneksi oriilla on hyvät kaviot ja se on pääasiassa kengättä. Lisäksi sen kavio kasvaa melko hitaasti ja vuoluvälikin on todella pitkä.

Liikkuessaan Kalkki on varsin näppärä ukko. Se rrrakastaa tehdä töitä yli kaiken ja on aina valmiina lähtöön. Mikään ei tämän orin mielestä ole epämiellyttävää. Kärryjen edessä poni on reipas, yhteistyöhaluinen, nopeasti uutta oppiva ja melko herkkä. Kulkee herkästi pyöreässä muodossa ja käyttää takaosaansa lähes automaattisesti hyvin hyödyksi. Ponin liikkeet ovat hyvin joustavat ja se polkee hyvin eteen. Toimii loistavasti kaikissa valjakkoajon osa-alueissa. Kalkki kuitenkin rakastaa haasteita ja on parhaimmillaan tarkkuus- sekä kestävyyskokeissa. Mitä kovempaa mennään ja mitä mielenkiintoisempia esteitä, sen hauskempaa ponilla on. Kalkin kanssa pystyy kuitenkin harrastamaan paljon muutakin kuin valjakkoajoa. Ori on loistava seuralainen metsäretkille matkan pituudesta riippumatta. Sen kanssa voisi lähteä vaikka laavulle yöpymään. Ori juoksee nätisti liinassa ja sen kanssa voi harrastaa vaikka poniagilityä. Herran ehdoton lemppari on kuitenkin irtona juokseminen kentällä sekä irtona hyppääminen. Loikkii keveästi jopa 80cm korkeat esteet! Ponilla on äärimmäisen hyvä hyppytyyli.


i. Somerset Pendragon
rautias, 83cm
Champion, KTK-II
ii. Somerset Papi
rautias, 84cm
iii. Somerset Pascal
rautias, 86cm
iie. M&M Emi
rautiaankirjava, 91cm
ie. Bubblelouisa
ruunihallakko, 84cm
iei. Lucky Lucas
ruunihallakko, 83cm
iee. Billabong
ruunikonkirjava, 79cm
e. Skelberry Daiquiri
voikko, 81cm
Champion, KTK-II
ei. Skelberry Draqonfly
rautias, 84cm
eii. Skelberry Trustman
vaaleanrautias, 85cm
eie. Smerups Rosepie
rautiaankimo, 82cm
ee. Skelberry Delila
voikko, 80cm
eei. Yronwood Skepton
voikonpäistärikkö, 79cm
eee. Walden Park Bretta
voikko, 82cm


Jälkeläiset

o. Valyrian Swallowtail 17.08.2019 e. Huvin Shaqueline (VIR MVA Ch), KTK-I


Kilpailukalenteri

Näyttelytulokset

29.06.2019, NJ-näyttelyt, Fellbury Stud, 2/5 irtoSERT (pt. Lissu T.)
26.04.2020, NJ-näyttelyt, Fellbury Stud, 2/7 irtoSERT (pt. Lissu T.)
30.03.2021, NJ-näyttelyt, Adina, 4/7 irtoSERT (pt. Jannica)


VVJ Valjakkoajo - 9 sijoitusta

06.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilölle, 1/39
07.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilölle, 5/39
12.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilöille, 5/40
15.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilöille, 2/40
15.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilöille, 2/40
23.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilöille, 3/40
24.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilöille, 3/40
29.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilöille, 1/40
30.09.2019, Fellbury Stud, noviisi koulukoe yksilöille, 2/40Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 0.0.2019

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam aliquam risus a sem euismod aliquam. Duis non tortor nibh. Nam posuere interdum quam, vitae egestas turpis porta vitae. Sed congue purus eget lacus cursus gravida. In semper dignissim enim a dapibus. Integer eu accumsan velit. Duis vehicula ipsum in neque placerat, nec finibus erat sollicitudin. In venenatis ultricies egestas. In vehicula efficitur euismod. Aliquam erat volutpat. Mauris pulvinar viverra sapien, ut aliquet lectus tincidunt nec. Phasellus interdum laoreet finibus.

Aliquam eu felis ac ex varius imperdiet et vel purus. In magna risus, facilisis nec ligula sed, hendrerit malesuada lorem. Donec mauris lacus, fringilla eu congue sit amet, maximus sit amet neque. Mauris ultrices lacus ac diam dignissim pretium. In hac habitasse platea dictumst. Duis porta molestie elit eu viverra. Nullam quis ligula facilisis, volutpat justo vel, placerat magna. Duis consequat quam ut justo placerat eleifend. Vestibulum imperdiet aliquam imperdiet. Sed faucibus, nisi sit amet vestibulum pulvinar, arcu libero sodales ligula, fermentum aliquam arcu neque viverra diam. Duis elementum eu tortor nec rhoncus. Maecenas faucibus nisl vel varius pharetra. Donec vitae ullamcorper metus, id feugiat tortor. Aliquam pharetra vel ipsum tristique pharetra. Phasellus in arcu hendrerit, congue nibh non, eleifend libero.

Kirjoittanut EmmiN. (omistaja) ja teksti sisältää 0 sanaa.
copyright Valyria Shetlands 2018 - webdesign © Cery
Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable